Loading

Ελκυόμαστε απ’ εκείνους που μας απορρίπτουν;

Όλοι εκεί έξω θα έχετε ακούσει τη φράση «κολλάμε εκεί που μας φτύνουν». Αφιλτράριστα έχετε μάλλον συμφωνήσει χωρίς όμως να αναρωτηθείτε για το βαθύτερο νόημα της φράσης. Γιατί να συμβαίνει αυτό; Είναι λογικό να θέλουμε εκείνον/η που δε μας θέλει;

Εκεί είναι που καλείσαι να αποδείξεις ότι στην αγάπη και στον έρωτα τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς κόπο. Να ξυπνάς ψιθυρίζοντας το όνομα του και να μουδιάζουν τα χείλη σου. Το πρόσωπο του να γίνεται εικόνα μπροστά σου και να περιτριγυρίζει το μυαλό σου. Στα μάτια σου να φαίνεται ολοκάθαρα η μορφή του. Να θέλεις να ζήσεις κάθε λεπτό της περιπέτειας αυτής. Αλλά να μην θέλει εκείνη!

Ναι, είναι απολύτως λογικό να κολλάμε εκεί που μας φτύνουν. Ο έρωτας ξέρετε δε φτιάχτηκε για να είναι πάντα εύκολος. Αυτοί που φάνηκαν τυχεροί μπορεί και να ταίριαξαν από την πρώτη. Αναφερόμαστε όμως στους έρωτες που φάνηκε πως η καρδιά ενώ έλεγε ΝΑΙ, η λογική δίσταζε να τολμήσει αρχικά. Αυτός ο έρωτας που μας πληγώνει είναι συχνά και αυτός που μας απορρίπτει. Η απόρριψη είναι ένα φαινόμενο που από τη φύση του κάνει τον τολμηρό άνθρωπο κυνηγό. Όπως ένας κυνηγός ακολουθεί το θήραμα του, έτσι και ο άνθρωπος ακολουθεί την αγάπη, τη συντροφικότητα.

Σου έχει τύχει ποτέ να φας απόρριψη και να κολλήσεις; Σίγουρα θα πίστεψες ότι ήταν παράλογο, ότι δεν άξιζε και πως έχασες το χρόνο σου. Σε διαβεβαιώνω λοιπόν ότι η φράση «κολλάμε εκεί που μας φτύνουν» είχε μάλλον 100% επιτυχία στη περίπτωση σου.

Γιατί όμως ελκυόμαστε από την απόρριψη;

Τα πράγματα είναι απλά. Κανένας έρωτας που δημιουργήθηκε με κόπο δεν μοιάζει με αυτόν που απλά ήταν εύκολος. Ελκυόμαστε γιατί ακριβώς η απόρριψη βάζει τους ερωτευμένους σε ένα αγώνα άνισο. Τα συναισθήματα δεν είναι τα ίδια και από τις δύο πλευρές. Αυτό είναι που πεισμώνει. Και αυτό είναι τελικά που ίσως φέρνει και αποτέλεσμα!

«Μου αρέσει αυτός και δεν πείθομαι 100% ότι η απόρριψη του είναι αληθινή». Μήπως κρύβεται κάτι διαφορετικό πίσω από το ΟΧΙ; Μήπως απλά νομίζει πως μπορεί να κρυφτεί απο τα συναισθήματα;

Η απόρριψη επομένως αυτόματα δεν σημαίνει ήττα, αλλά κίνητρο. Κίνητρο να νιώσει τις πεταλούδες που νιώθουμε και εμείς. Να αφουγκραστεί το μέλλον που φανταζόμαστε πλάι του. Να σκεφτεί τη ζωή του αν ήμασταν μαζί, όπως την έχουμε φανταστεί! Κίνητρο να μας αγαπήσει.

Ακόμη , πεισμώνουμε γιατί ξέρουμε καλά πως αυτός ο αγώνας θα νικηθεί, όταν εμείς το θελήσουμε. Το πείσμα στον έρωτα σημαίνει τις περισσότερες φορές και νίκη. Ποιος είπε δηλαδή ότι η απόρριψη είναι για μας; Η απόρριψη για μας μπορεί να γράφεται το ίδιο αλλά ερμηνευτικά σημαίνει κάτι επαναστατικό.

Η ερωτική απόρριψη λοιπόν φαντάζει απελπισία και κάπου κουράζει. Οι μαχητές του έρωτα όμως θα πουν ότι εκείνος που φτάνει πρώτος στην Ιθάκη είναι αυτός που πολέμησε και τελικά δίκαια επιβραβεύεται.

Σίγουρα θα περάσεις δύσκολα και θα κλάψεις μέχρι να δικαιωθείς. Η απόρριψη πονά αλλά γενναίος δεν είναι αυτός που θα την αποδεχτεί και θα προχωρήσει αλλά αντίθετα αυτός που θα παλέψει έστω και αν δεν πάρει αυτό που θέλει. Άρα τελικά καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι κολλάμε όταν μας απορρίπτουν και είναι πανέμορφο όταν το τέλος είναι αίσιο.

Ζήσε τη ζωή στο τέρμα! Αλλά να θυμάσαι πάντα να ακολουθείς και λίγο την καρδιά σου. Ας τους άλλους να λένε. Γιατί που ξέρεις; Κριτής της αγάπης είσαι μόνο εσύ και κανένας άλλος! Μην αφήσεις ούτε στιγμή την πένα της αγάπης σε κάποιον που δε ξέρει να γράφει. Πάρε την και χάραξε αυτό που εσύ ονειρεύτηκες!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Ελκυόμαστε απ’ εκείνους που μας απορρίπτουν;