Loading

Εκεί που σε ξεχνάνε, μάθε να μην ενοχλείς.

Σίγουρα δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε καταβάλει περισσότερη προσπάθεια απ’όση θα έπρεπε για να κρατήσουμε έναν άνθρωπο στη ζωή μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε πληγωθεί, που έχουμε ξεσπάσει σε κλάματα, που μας έχει πλημμυρίσει αυτό το συναίσθημα ότι κάτι κάναμε λάθος εμείς και φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Το θετικό όμως είναι πως όσες φορές και αν έχουμε βρεθεί εδώ, όσες φορές και αν έχουμε προχωρήσει με όπισθεν στη ζωή και στις σχέσεις μας, έχουμε αφήσει πίσω την κατάσταση και τον άνθρωπο που μας πλήγωσε ή τουλάχιστον προσπαθούμε να το κάνουμε. Όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα στη ζωή μας το πιο σημαντικό είναι να κρατάμε αυτό που μας έμαθαν ώστε να μην ξανα πέσουμε στην ίδια παγίδα.

Δε θα είναι λίγες οι φορές που θα δώσεις τα πάντα σε έναν άνθρωπο ο οποίος δυστυχώς δε θα σε θελήσει ποτέ στη ζωή του με τον ίδιο τρόπο που τον θέλεις εσύ. Όπως επίσης δε θα είναι λίγες οι φορές που ένας άνθρωπος θα σε θέλει μανιωδώς αλλά εσύ το μόνο που θα σκέφτεσαι είναι «μα δε θέλω εσένα, θέλω κάποιον άλλο».

Τα συναισθήματα καλώς ή κακώς ούτε εκβιάζονται ούτε επιβάλλονται. Όταν θέλεις κάποιον στη ζωή σου είναι καλό να του το δείχνεις με κάθε πιθανό τρόπο. Παρόλα αυτά δε μπορείς ποτέ να εκμεταλλευτείς αυτή σου την προσφορά και τη δοτικότητα για να εκβιάσεις τον άλλον ώστε να είναι κοντά σου. Αν κάποιος θέλει να είναι στη ζωή σου θα το κάνει, αν κάποιος σε θέλει, θα είναι μαζί σου. Όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες και σου σπαταλούν πολύτιμο χρόνο και συναισθήματα που ίσως σου πρόσφερε ένα άτομο που πραγματικά σε ήθελε.

Αν κάποιος θέλει να αποστασιοποιηθεί και να σε κρατήσει στην αναμονή έχει χίλιους τρόπους για να το κάνει και άπειρες δικαιολογίες. Πρέπει να το καταλάβεις και να σέβεσαι τον εαυτό σου. Και εδώ έρχεται η αξία σου. Η αξία σου δεν καθορίζεται από τις πράξεις των άλλων προς εσένα.

Όταν σέβεσαι τον εαυτό σου και τον εκτιμάς, τότε αυτομάτως αηδιάζεις με τα τοξικά σημάδια που βλέπεις στους γύρω σου ανθρώπους. Δε θες συναναστροφές μαζί τους γιατί δε θες να συμβιβαστείς με μια τόσο μέτρια, ή άσχημη συμπεριφορά. Τα τοξικά άτομα δεν έλκονται από κάποιον, πάνε παντού. Πάνε όπου τους αφήσουν και τους δεκτούν. Δεν είναι η δουλειά σου να «φτιάξεις» ένα τοξικό άτομο ώστε να μείνει στη ζωή σου. Η δουλειά σου είναι να φτιάξεις τον εαυτό σου, ώστε να περιτριγυρίζεσαι εν τέλει από υγιή άτομα και σχέσεις.

Αυτός ο άνθρωπος που μανιωδώς προσπαθείς να κρατήσεις στη ζωή σου αλλά συνεχώς σε απομακρύνει και σε ξεχνάει, το έχει επιλέξει. Έχει επιλέξει να βρίσκεται σε απόσταση από εσένα και όχι δίπλα σου. Οι άπειρες και συνεχείς προσπάθειες σου δεν αξίζουν τον κόπο και ούτε θα του αλλάξουν γνώμη. Αν κάποιος δε σε θέλει στη ζωή του και σε αφήνει απ’έξω τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φερθείς αντίστοιχα. Σπαταλάς πολύτιμη ενέργεια σε λάθος ανθρώπους, σε ανθρώπους που δε σε εκτίμησαν όσο τους εκτίμησες, που δε σε σεβάστηκαν όσο τους σεβάστηκες, σε ανθρώπους που εν τέλει δεν σε έβλεπαν με τον ίδιο τρόπο ώστε να προσπαθήσουν για ‘σένα. Αυτά είναι τα άτομα που θέλεις στη ζωή σου; Αυτά είναι που θα σου χαρίσουν όμορφες στιγμές και αναμνήσεις; Άτομα που «πίεσες» για να είναι δίπλα σου;

Εκεί που σε ξεχνούν μάθε να μην ενοχλείς. Η σιωπή σε μια απάντηση που περιμένεις, η απραξία σε μια κατάσταση που επιβάλλονται πράξεις, είναι από μόνα τους αρκετά ηχηρές απαντήσεις. Μην επιλέξεις να το αγνοήσεις απλά επειδή αγαπάς κάποιον αρκετά.

Φτιάξε τη ζωή σου όπως την θέλεις εσύ και μην κυνηγάς άτομα που δεν κάνουν μια σοβαρή προσπάθεια να μείνουν στη ζωή σου. Είναι κρίμα να χαραμίζεις τις μέρες σου σε ανθρώπους που σε στεναχωρούν συνεχώς και σε αφήνουν στην απ’έξω.

Όταν καταλάβεις και εκτιμήσεις την αξία σου, όταν δώσεις χρόνο και χώρο στον εαυτό σου με σκοπό να βελτιωθείς, τότε αυτομάτως θα δεις τεράστιες αλλαγές στη ζωή σου οι οποίες τόσο καιρό ήταν μπροστά στα μάτια σου. Όταν αποφασίσεις να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να τον βάλεις πιο ψηλά απ’ όλους (με έναν υγιή και σωστό τρόπο) τότε θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία. Μπορεί τώρα να σου φαίνεται υπερβολικό, αλλά ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή και στο ατελείωτο κυνήγι της ευτυχίας, είναι ο αυτοσεβασμός.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: pixabay.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Εκεί που σε ξεχνάνε, μάθε να μην ενοχλείς.