Loading

Εγωισμός: Το δηλητήριο του έρωτα.

Πολλοί οι εχθροί του έρωτα εν έτει 2020. Θέλεις η ευκολία που μας διακατέχει να τα παρατάμε στην πρώτη δυσκολία, θέλεις η «ποικιλία» που υπάρχει για μελλοντικούς έρωτες με ένα και μόνο κλικ; Οι αιτίες είναι πολλές. Ένας είναι όμως ο εχθρός, που υπάρχει από την απαρχή της ανθρωπότητας. Αυτός που μπορεί να τελειώσει, να καταστρέψει ενδεχομένως, έναν έρωτα και δεν είναι άλλος από τον εγωισμό.

Εγωισμός, αυτό το απαίσιο εγωκεντρικό συναίσθημα, το δηλητήριο του έρωτα, που στο πέρασμα του καταστρέφει τους πάντες και τα πάντα.

Καταστρέφει ανθρώπους, έρωτες, αγάπες και αφήνει πίσω του καρδιές λαβωμένες, που ρίχτηκαν στην μάχη μαζί του, με μοναδικό σκοπό να σώσουν όλα όσα ένιωθαν.  Άνθρωποι που δεν τα κατάφεραν όμως, κι έπεσαν στο πεδίο της μάχης. Με τραύματα που δύσκολα επουλώνονται κι αν ακόμη καταφέρουν να το κάνουν, οι ουλές μένουν για πάντα ανεξίτηλες στον χρόνο.

Στον έρωτα παύει να υπάρχει το «εγώ» και αυτό που πρέπει να υπερισχύει είναι πάντα το «εμείς». Το να θέλεις να βάζεις τις δικές σου ανάγκες πάνω από του άλλου, δεν είναι μια υγιής βάση για τον ερώτα. Ευτυχισμένος είναι ο άνθρωπος που θα καταφέρει στη ζωή του να δίνει δίχως να περιμένει να πάρει, δίχως ανταλλάγματα. Και μην με παρεξηγήσεις, δεν εννοώ να φτάσεις στο σημείο να πατήσεις κάθε προσωπική σου επιθυμία, ούτε να γίνεις έρμαιο στις ανάγκες του άλλου, που το μόνο που θα κάνει είναι να σου «ρουφάει» ενέργεια και συναισθήματα. Σαφώς και όχι.

Αυτό που λέω όμως, είναι να καταφέρεις να σε κάνει ευτυχισμένο άνθρωπο η ευτυχία κάποιου άλλου ανθρώπου, στην περίπτωση αυτή του ανθρώπου που έχεις επιλέξει να είναι δίπλα σου, του ανθρώπου σου. Να είσαι χαρούμενος μόνο και μόνο που θα βλέπεις τα μάτια του να λάμπουν, που θα τα βλέπεις να χαμογελούν και μονάχα από την εικόνα αυτή η καρδιά σου να χάνει έναν χτύπο.

Ξέρεις ποιο είναι πραγματικά το θλιβερό; Ότι αυτός που θα πληγωθεί από τον εγωιστή, με τα πολλά και τα λίγα θα καταφέρει να σηκωθεί, να γιατρέψει τις πληγές του και πλέον πιο δυνατός θα μάθει να ζει με τα σημάδια του.  Τι θα απογίνει όμως ο εγωιστής;

psychologynow.gr

Εκείνος αγαπητοί μου, θα φτάσει η στιγμή που θα χάσει από δίπλα του έναν μεγάλο, αληθινό έρωτα από δική του υπαιτιότητα, γιατί για ακόμη μια φορά θα έχει βάλει μπροστά το εγώ και όχι το εμείς, που δεν θα αφεθεί στον ερώτα, με τον φόβο μήπως και πληγωθεί, που δε θα παραδεχτεί όλα όσα νιώθει, μήπως και θεωρηθεί ευάλωτος. Θα έρθει όμως η μέρα που θα το συνειδητοποιήσει, αλλά πλέον θα είναι πολύ αργά.  Θα έχει χάσει στο παιχνίδι του έρωτα, με μοναδικό αντίπαλο τον ίδιο του τον εαυτό.

Γενικά να θυμάστε, στον έρωτα δεν υπάρχουν κόλπα και χρυσοί κανόνες. Νιώθεις; Πες το.  Θέλεις να στείλεις μήνυμα, να πάρεις τηλέφωνο; Καν’ το! Θέλεις να πας να βρεις τον έρωτα σου και να του πεις όλα όσα νιώθεις; Τόλμησε το! Μην θεωρήσεις ποτέ τον εαυτό σου αδύναμο επειδή έδειξε όλα όσα νιώθει, θέλει θάρρος και κότσια για να το κάνεις αυτό. Ο έρωτας είναι για τους γενναίους, τους δυνατούς και όχι για τους εγωιστές και τους δειλούς.

**Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: eljuegodelatencion.com

ΚΟΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Γεια σας, είμαι η Κορίνα. Λίγο τρελή, μιλάω πολύ, γεμάτη ανησυχίες για τον κόσμο γύρω μου. Μια καλαμαρού αισθητικός που ζει στη Λευκωσία και έχει άποψη (σχεδόν) για όλα και θα την εκφράζω με το δικό μου μοναδικό τρόπο!

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Εγωισμός: Το δηλητήριο του έρωτα.