Loading

Δύο όψεις έχουν όλα τα νομίσματα

svg27 Απριλίου, 2019LovebeezΚΥΡΙΑΚΗ ΙΩΑΝΝΟΥ

Ο τροχός γυρίζει και όλοι κάπως, κάπου, κάποτε.. πληρώνουν».

Κάρμα.. αλλιώς νόμος της ανταπόδωσης ή αιτίας και αιτιατού. Με αυτή την έννοια, από την εφηβεία μου, είχα μια ιδιαίτερη σχέση.

Θυμάμαι τη μεγάλη μου αδυναμία να με συμβουλεύει να μην αδικήσω ή πονέσω ποτέ κανέναν εσκεμμένα και ότι η ζωή τείνει να επιστρέφει συμπεριφορές, έτσι ώστε, φαντάζομαι, να με αποπάρει από το να μπω στο τρυπάκι αυτό της «εκδίκησης». Η κουβέντα αυτή, για εμένα δεν έβγαζε και πολύ νόημα, βλέπεις τότε ήμουν σε μια πιο τρυφερή ηλικία, όπου όλα έμοιαζαν ρόδινα. Για το μόνο που ήμουν σίγουρη ήταν πως κάποια φάση στο μέλλον θα κατανοούσα.

Καθώς περνούσαν τα χρόνια λοιπόν κατάλαβα, κράτησα και συνεχίζω να πορεύομαι με αυτή τη συμβουλή. Καταλαβαίνω πως το μόνο που ήθελα ήταν να σπείρω και να δώσω αγάπη, σεβασμό και συμπόνια για να γίνομαι καλύτερη, αλλά και για να αγαπήσω τον κόσμο αυτό όπως του πρέπει.

Μετά από αυτή τη συζήτηση, θυμάμαι ότι είχα ξεκινήσει να ψάχνω αρκετά για αυτή την έννοια. Αυτό που δεν θα ξεχάσω, ήταν η εξήγηση της λέξης ΚΑΡΜΑ. Ετυμολογικά, προέρχεται από την λέξη «καρ», η οποία σημαίνει δράση και την λέξη «μα» που σημαίνει αποτέλεσμα.  Έλεγε, επίσης ότι στην Ινδική γλώσσα λέξη «κάρμα» σημαίνει το «χρέος».. το χρέος ενός βαρύτατου φορτίου του οποίου πληρώνουμε τις πράξεις μας, αλλιώς.. τα λάθη μας.

Εάν έχεις αδικήσει ή πληγώσει κάποιον εσκεμμένα, είπες λόγια πίσω απ’ την πλάτη του, έτριψες τα χέρια σου σκάβοντας του τον λάκκο.. τότε λυπάμαι αλλά κάπως, κάπου, κάποτε θα το πληρώσεις με το ίδιο νόμισμα.  Αν απ’ την άλλη είσαι δέκτης μιας τέτοιας συμπεριφοράς.. μην ξεχνάς what goes around, comes back around.. το σύμπαν, ο Θεός, αυτή η ανώτερη δύναμη τελοσπάντων θα σου δώσει την ικανοποίηση να παρακολουθείς τον τροχό να γυρίζει, χωρίς να χρειαστεί εσύ να «βάψεις τα χέρια σου με αίμα». Όπως λέει και το γνωστό λαϊκό άσμα της Βανδή «δε θα ’μαι εγώ, θα ’ναι η ζωή».

Εξάλλου δεν λέμε τυχαία τη φράση «karma is a bitch»..

Δεν ξεχνά ΑΛΛΑ κυρίως δεν χαρίζει, διότι ως γνωστό «Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον». Όπως προανάφερα, θα μπορούσαμε να το αποδώσουμε και σαν μια σχέση αιτίας-αιτιατού. Οι ανάρμοστες αλλιώς κακές πράξεις που θα κάνεις ηθελημένα και μπορούν να υποσκάψουν κάποιο, θα βρεθούν μπροστά σου. Κοινώς, θα σου έρθουν μπούμεραγκ πίσω βρε παιδί μου. Είναι μια θεία δίκη, η οποία σίγουρα δεν προέρχεται από ανθρώπινο παράγοντα και αυτό είναι και το πιο συναρπαστικό.

Ωστόσο δεν πρέπει να είναι το κίνητρο, αλλά και ο φόβος μας το κάρμα για να δώσουμε αγάπη, έτσι ώστε να μας επιστραφεί.

Να αφήσουμε για 2 λεπτά το κάρμα στην άκρη, σκέψου μόνο ότι οι άνθρωποι είναι για να τους αγαπούμε και όχι για να βγάζουμε τα απωθημένα και τις αδυναμίες μας πάνω τους. Άρα, πρωταρχικός μας στόχος είναι να γίνουμε εμείς καλύτεροι σαν μονάδες και όταν καταφέρουμε να τα βρούμε με τον ίδιο μας τον εαυτό, τότε το κάρμα δεν θα είναι η κινητήριος δύναμη για να κάνουμε καλές πράξεις.. τότε το κάρμα θα είναι απλά μια θεωρία.

Να αγαπούμε λίγο παραπάνω, να κατανοούμε, να συμπεριφερόμαστε με ευγένεια, να λέμε όμορφα πράγματα, να σεβόμαστε τους ανθρώπους και οτιδήποτε γύρω μας.

Ααα και κάτι τελευταίο.. όταν έρθει εκείνη η ώρα που ο καθένας θα πάρει ότι του αξίζει εγώ προτιμώ να πάρω σουβλάκια!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com (PHOTO-DROPBOX)

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Δύο όψεις έχουν όλα τα νομίσματα