Loading

Δύο ισχυρές προσωπικότητες μπορούν να μείνουν για πάντα μαζί;

Το «για πάντα» είναι από μόνη της μία έκφραση που έχει ίσως υπερεκτιμηθεί θα έλεγε κανείς. Τι σημαίνει για πάντα; Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, τίποτα δεν κρατάει για πάντα πόσο μάλλον μια οποιαδήποτε σχέση, άρα ούτε το «για πάντα μαζί» έχει κάποια ουσιώδη υπόσταση σαν όρος. Αν δεν αυτοκτονήσει από μόνη της μια σχέση, θα πεθάνει σίγουρα από φυσικά αίτια. Καλύτερα να λέμε «για όσο», πιο ρεαλιστικό ρε παιδιά. Πάμε παρακάτω.

Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι πάνω σε αυτό τον πλανήτη, ο καθένας με τη δική του προσωπικότητα, με τις δικές του ιδιοτροπίες και παραξενιές. Τι γίνεται όμως όταν διασταυρωθούν τα μονοπάτια δύο ανθρώπων που οι προσωπικότητες τους είναι εξίσου ισχυρές; Θα υπερισχύσει η ισχυρή πιθανή έλξη που τους έφερε κοντά ή θα γίνει ο τρίτος παγκόσμιος γιατί δεν υποχωρεί κανένας από τους δύο σε περίπτωση διαφωνίας;

Το να είσαι σε μια σχέση, απαιτεί θυσίες, υποχωρήσεις, συμβιβασμούς. Συνήθως οι άνθρωποι με ισχυρή προσωπικότητα δεν συνηθίζουν να κάνουν τίποτα από αυτά τα τρία. Σαφέστατα, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Το κυριότερο θέμα είναι ότι αυτά τα τυπάκια ξέρουν τι τους γίνεται, δεν ανέχονται πολλά πολλά και ξέρουν ως επί το πλείστον τι αποζητάνε από τους άλλους. Τώρα, αν ο ένας από τους δύο κάνει κάτι που θα δυσαρεστήσει τον άλλο και δεν το παραδέχεται, εκεί τα πράγματα γίνονται περίεργα, εώς και ανυπόφορα. Υπάρχουν και ισχυρές προσωπικότητες που βάζουν τον εγωισμό πάνω από οτιδήποτε άλλο και αυτός ο τελευταίος όπου και αν εμφανιστεί, μόνο προβλήματα δημιουργεί.

Αυτά τα πλάσματα που ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος, έχουν διάφορα χαρακτηριστικά, καλά και άσχημα. Είναι οι άρχοντες του εαυτού τους, δεν τους αρέσουν τα ψέματα, γίνεται συνήθως πάντα το δικό τους, κουβαλάνε και μια δόση τρέλας τις περισσότερες φορές. Δεν τους αρέσει το κουτσομπολιό και γενικά τη βρίσκουν με την ψυχοσύνθεση τους. Εκείνο όμως που νομίζω είναι το πιο σημαντικό, είναι το γεγονός ότι τα έχουν καλά με τους εαυτούς τους και αν κάτι πάει στραβά στηρίζονται μόνο στις δυνάμεις τους. Αν δύο τέτοιοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν σε μια σχέση είναι ένα ερώτημα. Εάν η σχέση τους είναι καθαρή και ξηγημένη από την αρχή και σέβεται ο ένας την ψυχοσύνθεση του άλλου, σίγουρα θα βρουν την άκρη σε αυτό τον λαβύρινθο των σχέσεων στον οποίο κανείς δεν μπορεί να ξετυλίξει το κουβάρι.

Όλες οι σχέσεις θέλουν δουλειά και κόπο, όλοι οι άνθρωποι θέλουμε να μας αγαπούν και να μας νοιάζονται. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που αυτά δεν αρκούν για να στεριώσει μια σχέση. Δυστυχώς η αγάπη δεν αρκεί, πόσα ζευγάρια αγαπιούνται αλλά δεν μπορούν να συνυπάρξουν λόγο της δυνατής προσωπικότητας που έχουν; Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν ήταν και ούτε θα είναι ποτέ μια ευθεία. Πολλές οι στροφές, άλλες τόσες οι λακούβες. Δύσκολο να μην σκοντάψεις. Η ουσία είναι να είσαι διατεθειμένος να αγαπήσεις όλη τη διαδρομή, και τις στροφές και τις ανηφόρες. Έτσι είμαστε οι άνθρωποι, ένας δρόμος γεμάτος εμπόδια.

pinimg.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: healthierandhappierblog.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Δύο ισχυρές προσωπικότητες μπορούν να μείνουν για πάντα μαζί;