Loading

DWYANE WADE: Ένα αφιέρωμα στον «Flash» της αμερικάνικης καλαθόσφαιρας

Ο δεύτερος που αφυπηρετεί φέτος είναι ο τεράστιος Dwyane Wade. Ο ‘’Flash’’ της αμερικανικής καλαθόσφαιρας αποφάσισε κι αυτός με τη σειρά του να ‘’κρεμάσει τα παπούτσια του’’ μετά από 16 χρόνια σπουδαίας καριέρας στα γήπεδα του ΝΒΑ.

Ο θρύλος, πλέον, των Miami Heat γεννήθηκε το 1982 στο Illinois του Chicago. Μετά από δύο καταπληκτικές χρονιές στο λυκειακό πρωτάθλημα, μόνο τρία πανεπιστήμια προσπάθησαν να τον εντάξουν στο πρόγραμμά τους λόγω των κακών επιδόσεών του στα μαθήματα, επιλέγοντας στο τέλος το Marquette.

Στην πρώτη του χρονιά οδήγησε το κολέγιο του στο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του μόνο και μόνο για να το σπάσει την επόμενη χρονιά χαρίζοντας του επιπλέον το πρώτο και μοναδικό του περιφερειακό πρωτάθλημα και την είσοδο στην συνέχεια στο Final Four του NCAA.Το 2003 επιλέχθηκε 5ος στο NBA Draft από τους Miami Heat.

Μετά από μια σπουδαία rookie season οδήγησε τους Heat, μετά από χρόνια, στα Playoffs και στη συνέχεια μέχρι τους ημιτελικούς της Ανατολής, ενώ  στη δεύτερη του χρονιά οδήγησε την ομάδα του στη πρώτη θέση της Ανατολής και μέχρι τους τελικούς της περιφέρειας για να χάσει τη σειρά 3-4 από τους τότε πρωταθλητές Detroit Pistons, με τους Shaquille O’Neal και Wade να είναι εξαιρετικοί.

Το 2005 όμως ήταν η χρονιά τους.

Με μια μέτρια regular season βρέθηκαν ξανά στους τελικούς  της Ανατολής όπου πήραν το αίμα τους πίσω από τους Pistons με 4-2 που τους οδήγησε στους τελικούς του NBA. Όντας πρωτάρηδες, η ομάδα του Miami,βρέθηκε να χάνει με 0-2. Εκεί μίλησε η ψυχή του MVP των τελικών, όπως βραβεύτηκε αργότερα, που με μέσο όρο σχεδόν 40 πόντους στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια, οι Heat έκαναν το 4-2 και ο Wade χάρισε στην ομάδα του το πρώτο της πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος οι Heat δεν έκαναν κάτι το σπουδαίο, σε αντίθεση με τον Wade που το 2009 ήταν ο scoring leader του NBA, ώσπου το 2010 έφτιαξαν το Big Three. Το παράδοξο είναι  ότι το Big Three που δημιούργησαν οι Heat ήταν του ίδιου Draft, του 2003.

Με την έλευση των LeBron James και Chris Bosh οι Heat έγιναν μια από τις καλύτερες ομάδες της Ανατολής και όχι μόνο αφού κατέκτησαν, τα 4 τους χρόνια μαζί, 2 πρωταθλήματα NBA και 4 πρωταθλήματα περιφέρειας.

Αφού ταλαιπωρήθηκε λίγο με κάποιους τραυματισμούς και κάποιες αποτυχημένες εκ των υστέρων επιλογές, παίζοντας για λίγο στη γενέτειρά του το Chicago και ακόμα πιο λίγο στο Cleveland, πήρε την απόφαση να ξαναγυρίσει στην ομάδα της καρδιάς του, την ομάδα που τον ανέδειξε αλλά και αυτός χάρισε τόσα πολλά.

Γυρνώντας πίσω, κυρίως ως μέντορας για τους μικρότερους συμπαίκτες του, έκανε ένα εξαιρετικό επίλογο στη καριέρα του. Στην ήττα στις 25 Νοεμβρίου από τους Raptors, σκόραρε 35 πόντους που αποτελεί ρεκόρ για την ομάδα του Miami για παίκτη που προέρχεται από τον πάγκο. Στις 9 Δεκεμβρίου, στο χιλιοστό του παιχνίδι οδήγησε την ομάδα του στη νίκη επί των Clippers σκοράροντας 25 πόντους.

Στις 6 Ιανουαρίου έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του NBA που έχει στην καριέρα του τουλάχιστον 20 χιλιάδες πόντους, 5 χιλιάδες ασσίστ, 4 χιλιάδες ριμπάουντ, 1.5 χιλιάδες κλεψίματα, 800 μπλοκ και 500 τρίποντα.

Είναι ο πολυνίκης, ο leading-scorer και assists-leader στην ιστορία των Miami Heat.

Το τελευταίο του παιχνίδι το έπαιξε κόντρα στους Brooklyn Nets όπου πραγματοποίησε το 5ο triple double στη καριέρα του με 25 πόντους, 11 ριμπάουντ, και 10 ασσίστ όπου ήταν το ότι καλύτερο κατά τη γνώμη μου για το ‘’one last dance’’, φράση που έγινε viral φέτος, του Dwyane Wade.

May the force be with you, by order of Ξενής.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    DWYANE WADE: Ένα αφιέρωμα στον «Flash» της αμερικάνικης καλαθόσφαιρας