Loading

Δράκος: Υποθέσεις μανιακών ψυχοπαθών που διαδραματίστηκαν στην Κύπρο.

Για ευνόητους λόγους στο παρακάτω άρθρο δε θα αναφερθούν προσωπικά στοιχεία θυτών ή θυμάτων. Σκοπός του άρθρου αυτού είναι η αποκάλυψη ακραίων περιπτώσεων που πολλοί από εμάς δεν γνώριζαν πως υπήρξαν στην Κύπρο.

Πολλά ακούμε, λίγα διαβάζουμε, τίποτα δε βλέπουμε. Οι πλείστοι από εμάς θεωρούμε αδιανόητο αλλά και αρκετά απομακρυσμένο γεγονός να συμβούν αυτά που βλέπαμε μέχρι τώρα σε ταινίες ή στις ειδήσεις άλλων χωρών, στην Κύπρο. Ωστόσο όμως, το νησί μας κρύβει πολλά, είτε που εξιχνιάστηκαν είτε που παραμένουν σφραγισμένα και ανεξιχνίαστα μέχρι σήμερα. Ένα περιστατικό παράξενο αλλά και ασυνήθιστο για τα κυπριακά δεδομένα είναι η δράση του «Δράκου». Όλοι οι δράστες είχαν ως κοινό χαρακτηριστικό τη χρήση βίας και τον εκφοβισμό των θυμάτων τους. Επιτίθονταν, έκλεβαν και έκαναν απόπειρες βιασμού. Τα θύματα τους ήταν άγνωστοι άνθρωποι και ανυπεράσπιστες γυναίκες. Ο χαρακτηρισμός τους ως «Δράκος» είναι αποτέλεσμα της άγνωστης τους ταυτότητας, της μοναχικής τους δράσης και των πολλαπλών χτυπημάτων τους. Οι φερόμενοι δράστες είναι άτομα τα οποία εθίζονται στη βία λόγω των σοβαρών ψυχικών προβλημάτων τους. Στο νησί μας υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις από τις οποίες κάποιοι θύτες εντοπίστηκαν, συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν, ενώ κάποιοι άλλοι δεν εντοπίστηκαν ποτέ.

 «Ο Δράκος της Μακεδονίτισσας» το 1987

Η υπόθεση αυτή παραμένει ανεξιχνίαστη μέχρι σήμερα. Ο φερόμενος δράστης με βάση τις καταθέσεις των θυμάτων, παρουσιάζεται σαν «γορίλας», σωματώδης τύπος, ο οποίος περπατούσε σκυφτός και κουνούσε τα χέρια του. Άφηνε ακάλυπτα μόνο τα μάτια και το στόμα του. Πλησίαζε παρκαρισμένα αυτοκίνητα που ήταν σε απόμερες γωνιές της Μακεδονίτισσας και μέσα βρίσκονταν ζευγάρια. Δρούσε πάντα με τον ίδιο τρόπο. Τα μεσάνυχτα αφού κρατούσε ένα σιδερένιο λοστό, έσπαζε το παράθυρο του αυτοκινήτου του οδηγού και κτυπούσε τα θύματα με μανία στο κεφάλι. Στη συνέχεια περιέλουζε με βενζίνη το αυτοκίνητο και του άναβε φωτιά. Έφευγε σίγουρος πως τα θύματά του θα πέθαιναν αφού λόγων των δυνατών χτυπημάτων δεν θα μπορούσαν να αντιδράσουν για να σωθούν. Παρά τη συχνή του δράση την εποχή εκείνη, δεν υπήρξε κανένας νεκρός, παρά μόνο πολύ σοβαροί τραυματισμοί. Μετά από καιρό συνέχισε τη δράση του και σε άλλες περιοχές της Κύπρου. Δεν εντοπίστηκε ποτέ. 

mixanitouxronou.com.cy

«Ο Δράκος της Γειτονιάς» το 1988

Το καρτέρι σε ανυποψίαστες γυναίκες έξω από ασανσέρ στη Λευκωσία. Κοινό χαρακτηριστικό της δράσης του ήταν τα θύματα όπου ήταν γυναίκες, η χρήση βίας εναντίον τους και η κλοπή των προσωπικών τους αντικειμένων όπως τσάντα και χρήματα. Σε καταθέσεις των θυμάτων, ο δράστης μερικές φορές είχε καλυμμένο το πρόσωπό του είτε με κράνος μοτοσικλέτας είτε με σάλι. Δρούσε με τον ίδιο τρόπο. Πριν προλάβουν να μπουν στον ανελκυστήρα ή να ανέβουν τα σκαλιά της πολυκατοικίας, της άρπαζε από τον λαιμό, τους έκλεινε το στόμα και αφού τις έριχνε στο πάτωμα τους αποσπούσε βίαια τα αντικείμενα που είχαν μαζί τους. Οι περισσότερες κατάφερναν να αντισταθούν και όταν καλούσαν βοήθεια ο «Δράκος» εξαφανιζόταν αστραπιαία. Μετά από μαρτυρίες και στοχευμένες έρευνες, ο δράστης συνελήφθη αφού τον πρόδωσε το σάλι που φορούσε σε μια επίθεση του, το οποίο αναγνώρισε μάρτυρας που τον είδε στο χώρο της τελευταίας του επίθεσης. Ο δράστης παραδέχτηκε αμέσως όλες τις επιθέσεις που έκανε, και καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 4 χρόνων από το Ανώτατο Δικαστήριο, μετά από μαρτυρία μιας γυναίκας εκ των θυμάτων του.

«Ο Δράκος του Γραμμικού Πάρκου» το 2018

Η δράση του γινόταν αργά το απόγευμα και έστηνε καρτέρι σε σκοτεινά μέρη. Επιχειρούσε να βιάσει ανυποψίαστες γυναίκες οι οποίες γυμνάζονταν στο πάρκο. Αφού παρίστανε πως γυμναζόταν κι αυτός είχε σκοπό να τις οδηγήσει σε απόμερο μέρος και να τους επιτεθεί. Επρόκειτο για επίδοξο βιαστή, ο οποίος γνώριζε πώς να πλησιάσει τα θύματά του και να κτυπήσει. Βάσει των καταθέσεων που έγιναν ο δράστης μιλούσε ελληνικά. Εντόπιζε γυναίκες που γυμνάζονταν και τις άρπαζε από το λαιμό ή τη μέση με σκοπό να τις παρασύρει και να τους επιτεθεί. Προσποιούταν πως αθλούταν κι αυτός για να τις ακολουθεί. Όταν έβρισκε αντίσταση τρεπόταν σε φυγή. Μετά από καταθέσεις και μαρτυρίες οι αρχές δημιούργησαν ένα σκίτσο με τον πιθανό δράστη. Ανακρίθηκαν άτομα τα οποία στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα λόγω έλλειψης στοιχείων εις βάρος τους. Ο δράστης παραμένει άφαντος.

alphanews.live

Πηγές:

mixanitouxronou.com.cy, reporter.com.cy,  sigmalive.com, www.alphanews.live


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Δράκος: Υποθέσεις μανιακών ψυχοπαθών που διαδραματίστηκαν στην Κύπρο.