Loading

Διατροφή και σεξ: Πώς συνδέονται;

Τόσο η διατροφή, όσο και η σεξουαλική δραστηριότητα είναι δυο αλληλένδετες μεταβλητές που η αυξομείωση της ποσότητας της μιας επηρεάζει άμεσα και την συχνότητα της άλλης. Από την παιδική ηλικία γενιές και γενιές έχουν γαλουχηθεί με την θεωρία ότι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή επιφέρει ευημερία σε κάθε τομέα της ζωής του ανθρώπου. Μελέτες και έρευνες αποδεικνύουν καθημερινά πόσο αληθοφανείς είναι αυτές οι λαϊκές θεωρίες, αφού με επιστημονικά διατυπωμένες απαντήσεις, οι απόψεις επιστημόνων και λαού συμβαδίζουν.

Κάποτε ένας Γάλλος συγγραφέας είχε πει “τρώγοντας έρχεται η όρεξη” … Και έτσι δημιουργείται αβίαστα το ερώτημα: τι είναι αυτό που προκαλεί την όρεξη και ποιες τροφές δημιουργούν την περισσότερη ερωτική επιθυμία;

Κόκκινο κρασί 

onmed.bbend.net

Δεν είναι τυχαίο που στις πλείστες κινηματογραφικές ταινίες, σκηνές ρομαντισμού και πάθους συνδυάζονται με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στα χέρια των πρωταγωνιστών. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι το γεγονός ότι το κόκκινο κρασί είναι σύμβολο ερωτισμού, πάθους και ευφορίας. Πρόσφατες έρευνες από το πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας , διαπίστωσαν ότι το κόκκινο κρασί αυξάνει την σεξουαλική διάθεση. Ιδανική ποσότητα είναι 1 ποτήρι  την ημέρα, καθώς αξίζει να αναφερθεί ότι  μόνο γυναίκες φαίνεται να διεγείρονται από την κατανάλωση του.

Θαλασσινά

coozina.gr

Τα θαλασσινά και ειδικότερα τα οστρακοειδή φαίνεται να εκτοξεύουν την σεξουαλική λίμπιντο. Συγκεκριμένα μια έρευνα του Χάρβαρντ εξήγαγε συμπεράσματα που έδειχναν πως όχι μόνο λειτουργούν ως αφροδισιακά, αλλά επίσης βοηθούν στην γονιμοποίηση. Συγκεκριμένα μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα σπέρματος του άντρα, καθώς επίσης  να συμβάλουν στην ωορρηξία της γυναίκας και στην ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου.

Ξηροί Καρποί

enallaktikidrasi.com

Η κατανάλωση Ξηρών καρπών προσφέρει στον άνθρωπο πληθώρα ευεργετικών ιδιοτήτων. Αρκετά ενδιαφέρον ωστόσο είναι η σύνδεση τους με το σεξ. Αναλυτικότερα πιστεύεται ότι η μυρωδιά τους ερεθίζει το γυναικείο πληθυσμό και αυξάνει το πάθος τους.

Μέλι

bioximikos.gr

Η έκφραση “έφαγε καρύδια με μέλι” έχει παραμείνει ακόμη και σήμερα όταν θέλουμε να πούμε ότι κάποιο άτομο βρίσκεται συνέχεια σε κατάσταση σεξουαλικών ορμών. Κατά τον Μεσαίωνα στην Ευρώπη, οι νεόνυμφοι έπιναν μέλι με ζεστό κρασί κάθε βράδυ, για να έχουν αντοχές στους ερωτικούς μαραθωνίους. Το μέλι περιέχει σάκχαρα, τα όποια εξάπτουν την φαντασία των ζευγαριών και βοηθά στην καλή λειτουργιά της καρδιάς, που είναι  προνόμιο για την σεξουαλική πράξη.

Φρούτα

clickatlife.gr

Τα φρούτα χαρακτηρίζονται για τις ευεργετικές τους ουσίες και για τις πολλαπλές βιταμίνες που προσφέρουν. Μέσα σε όλα αυτά συμβάλλουν επίσης στη δημιουργία νευροδιαβιβαστών που είναι υπεύθυνοι για την βελτίωση της διάθεσης και την αύξηση της ερωτικής επιθυμίας. Από την αρχαιότητα είχαν σύμβολα σεξουαλικού περιεχομένου και γονιμότητας. Για παράδειγμα στην αρχαία Ελλάδα σε ελληνικά συμπόσια ή ρωμαϊκά όργια δεν έπρεπε να απουσιάζουν τα σύκα.  Επίσης το ρόδι θεωρείτο σύμβολο έρωτα, γι’ αυτό και ονομαζόταν “μήλο της αγάπης”. Τέλος, στην Ομήρου Οδύσσεια παρατηρούμε σεξουαλικά υπονοούμενα σε καρπούς φρούτων, αφού όταν οι σύντροφοι του Οδυσσέα έφαγαν λωτούς, οι σεξουαλικές τους επιθυμίες έγιναν ακόρεστες. 

Σοκολάτα

oneirokriths123.com

Φυσικά και δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τον κατάλογο ο θρύλος των αφροδισιακών. Η σοκολάτα περιέχει ενδορφίνες , ορμόνες που έχουν άμεση σύνδεση με την ερωτική επιθυμία και την εγκεφαλική ηδονή. Τέλος, κατά την βρώση της απελευθερώνονται ακόμη δυο σχετικές ορμόνες , η Τρυπτοφάνη και η Φαινυλαιθαμίνη. Η πρώτη πυροδοτεί την σεξουαλική διέγερση, η δεύτερη απελευθερώνεται όταν ερωτευόμαστε.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: bouzalas.gr

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΑΝΤΗ

Φοιτήτρια ψυχολογίας και αρθρογράφος στον ελεύθερο μου χρόνο. Συχνά συνδυάζω τις δυο αυτές ενασχολήσεις μου. Λατρεύω τα έξυπνα αστεία, τα γλυκά και τις σπαζοκεφαλιές. Ωστόσο, το βασικότερο χαρακτηριστικό μου γνώρισμα θα έλεγα είναι η δημιουργικότητα μου, την οποία ευελπιστώ να ανακαλύψετε μέσα από τα άρθρα μου…

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Διατροφή και σεξ: Πώς συνδέονται;