Loading

Διάσημες προσωπικότητες που πέθαναν αλλά ΔΕΝ πέθαναν!

Ζούμε σε μια εποχή, που μας είναι πραγματικά δύσκολο να ξεχωρίσουμε το τι είναι πραγματικότητα και τι ψέμα. Ειδικά όσον αφορά τον χώρο της showbiz ή ακόμα και όσον αφορά πιο σοβαρά θέματα όπως για παράδειγμα το τι διαβάζουμε κάθε μέρα στο διαδίκτυο σχετικά με ειδήσεις της χώρας μας, άλλων χωρών κτλ.

Μια ιδιαίτερη θέση στον χώρο των fake news, έχουν και οι θεωρίες συνωμοσίας που κατά καιρούς διαβάζουμε. Ακόμα πιο ενδιαφέρον θεωρώ πως θα βρίσκατε, εάν σε αυτό το άρθρο αναφερόμουν σε κάποιες θεωρίες συνομωσίας που πολλές από αυτές διατηρούνται μέχρι και σήμερα, όσον αφορά θανάτους διάσημων προσωπικοτήτων που «σκηνοθέτησαν» τον θάνατό τους.

1. Μάικλ Τζάκσον

secure.i.telegraph.co.uk

Ήταν Ιούνιος του 2009 όταν ανακοινώθηκε ο θάνατος του Βασιλιά της Ποπ. Έχουν κυκλοφορήσει τότε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, ότι είναι ακόμα ζωντανός. Άλλες θεωρίες λένε ότι ο Τζάκσον ήταν νεκρός πολύ πιο πριν ανακοινωθεί ο θάνατος του και συγκεκριμένα ότι είχε πεθάνει 20 χρόνια πριν και από τότε ένας απατεώνας έπαιζε τον ρόλο του Τζάκσον. Άλλη μια θεωρία για τον τελευταίο, η οποία τότε είχε αποκτήσει αξιοπιστία, είναι η δημοσίευση ενός άρθρου σε κάποιον ιστότοπο το οποίο υποστήριζε ότι το σώμα του Τζάκσον βρέθηκε θαμμένο κάπου αλλού μακριά από εκεί που τον είχαν θάψει. Προσωπικά πιστεύω πως δεν ισχύει μια τέτοια συνωμοσία λόγω έλλειψης αποδείξεων που να αποδεικνύουν την συγκεκριμένη θεωρία.

2. Αδόλφος Χίτλερ

cdn.britannica.com

Χωρίς αμφιβολία, μια από τις πιο διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας σκηνοθετημένου θανάτου που έχουν σοκάρει το παγκόσμιο είναι ότι ο ηγέτης των Ναζί, ο Αδόλφος Χίτλερ, δραπέτευσε στην Αργεντινή το 1945 – αποφεύγοντας τη σύλληψη του για τα τόσα φρικιαστικά και ασυγχώρητα εγκλήματα του, για να ζήσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του μακριά από τον κόσμο και πιο ειρηνικά. Συγκεκριμένα, η συνωμοσία αυτή αναφέρει ότι ο Χίτλερ, ουδέποτε είχε αυτοκτονήσει αλλά είχε δραπετεύσει το 1945 μαζί με την γυναίκα του στην Λατινική Αμερική. Υπάρχουν αμέτρητες μαρτυρίες στο διαδίκτυο, άλλοτε τον έχουν δει σε καζίνο της Βραζιλίας, άλλοτε σε θάλασσα της Αργεντινής και άλλοτε μαρτυρίες ανθρώπων με πολύ κοινά χαρακτηριστικά προσώπου μαζί με τον Χίτλερ. Πάντως έχουν τυπωθεί βιβλία για την διαφυγή του Χίτλερ στην Αργεντινή που μεταξύ άλλων έχουν απορριφθεί από πολλούς ιστορικούς αλλά και το FBI. Τη συγκεκριμένη συνομωσία είχε ξεκινήσει η Σοβιετική Ένωση ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Χίτλερ όταν ο Στάλιν δεν ξεκαθάριζε στον Χάρι Τρούμαν των ΗΠΑ, εάν ο ηγέτης των Ναζί είναι νεκρός. Και να ισχύει κάτι τέτοιο, ο Θεός ήταν εκεί και είδε τα εγκλήματα του.

3. Έλβις Πρίσλεϋ

media.vanityfair.com

Μετά τον θάνατο του Έλβις Πρίσλεϊ το 1977 ο οποίος προήλθε από κατάχρηση ναρκωτικών, υπήρξαν χιλιάδες μαρτυρίες για υποτιθέμενες εμφανίσεις του. Πιστεύεται ότι πλαστογράφησε το θάνατό του για να είναι ελευθερωθεί από τα «φώτα της διασημότητας» και παρόλο που υπήρξαν πολλοί «αυτόπτες μάρτυρες», δεν υπήρξαν ποτέ επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ή άλλα τέτοια στοιχεία που να υποστηρίζουν τη θεωρία ότι είναι ζωντανός. Πάντως τέτοιες θεωρίες καμιά φορά βγαίνουν και αληθινές, τα φώτα της διασημότητας καμιά φορά προκαλούν κατάθλιψη, αυτοκτονίες μέχρι και σκηνοθεσία θανάτου, δεν θα ήταν και απίθανο.

4. Τζίμ Μόρρισον

img.discogs.com

Ο τραγουδιστής των Doors πέθανε στο Παρίσι το 1971, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με τον θάνατό του. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο θάνατός του σχετίζεται με ναρκωτικά, αλλά επειδή δεν πραγματοποιήθηκε αυτοψία, έχουν προκύψει πολλές διαφορετικές θεωρίες. Ορισμένες αναφορές αναφέρουν ότι ο τραγουδιστής είχε θεαθεί να επιβιβάζεται σε αεροπλάνο το σαββατοκύριακο του θανάτου του, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι ζει πλέον σε ένα ράντσο στο Όρεγκον της Αμερικής. Για εμάς τους φαν των Doors πάντως, η συγκεκριμένη θεωρία είναι ύψιστης σημασίας ?

5. Πριγκίπισσα Νταϊάνα

fortunegreece.com

Το 1997, είχε ανακοινωθεί ο θάνατος της Πριγκίπισσας Νταιάνα, πρώην μέλους της Βασιλικής Οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα,. Μετά την ανακοίνωση του θανάτου της, ο κόσμος έμοιαζε να είχε σταματήσει και πολύς κόσμος ήταν τόσο συντετριμμένος που δεν πίστευαν στην είδηση του θανάτου της. Πολύς επίσης ήταν και ο κόσμος που ξεκίνησε να υποθέτει ότι η πριγκίπισσα δεν είχε πεθάνει αλλά είχε σκηνοθετήσει τον ίδιο της τον θάνατο για να γλιτώσει από την συνεχή κριτική των ΜΜΕ και της βασιλικής οικογένειας. Αρχικά η θεωρία αυτή ήταν ότι η πριγκίπισσα διατηρούσε μια περίεργη συμφωνία μαζί με τα ΜΜΕ, ότι δηλαδή εάν σκηνοθετούσαν και παρουσίαζαν τον θάνατο της, αυτή θα τους έδινε την μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου και έτσι αυτή θα αποκτούσε πίσω την κανονική της ζωή. Πάντως εμένα όλο αυτό με έχει μπερδέψει. Θεωρώ πως οι συνομωσίες γύρω από τον θάνατο της πριγκίπισσας δεν θα τελειώσουν ποτέ, και ούτε θα μάθουμε ποτέ για την πραγματική αλήθεια.

Υπάρχουνε πάρα πολλές θεωρίες συνωμοσίας για σκηνοθετημένους θανάτους διάσημων. Ένα είναι το σίγουρο και όπως είχε δηλώσει ο Τρέβορ Ρόπερ το 1946 μετά τον θάνατο του Χίτλερ, «η επιθυμία να εφεύρει κάποιος θρύλους και παραμύθια είναι μεγαλύτερη από την αγάπη της αλήθειας».

Πηγές:
1. www.telegraph.co.uk
2. www.fortunegreece.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Διάσημες προσωπικότητες που πέθαναν αλλά ΔΕΝ πέθαναν!