Loading

Δες πώς ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έστειλε έξι φοιτητές και έναν σκύλο για πεζοπορία στα βουνά!

Ποιος είπε ότι οι νέοι σήμερα είναι πάντα μπροστά από μια οθόνη και κάνει like ο ένας στον άλλο;

Υπάρχουν και οι νέοι που ακόμα αναζητούν την περιπέτεια, αναζητούν να βρίσκονται κοντά στη φύση, να ασχολούνται με δραστηριότητες που οι περισσότεροι πλέον βλέπουν μόνο στα ντοκιμαντέρ, κάνοντας διάλειμμα από κάποια σειρά του Netflix.  Υπάρχουν και οι νέοι που ασχολούνται όχι μόνο με τα social σε 4 κλειστούς τοίχους, αλλά ασχολούνται και με υπαίθριες δραστηριότητες, με πεζοπορίες και απολαμβάνουν τη θέα που προσφέρουν τα βουνά, οι λίμνες και γενικότερα η φύση!  Και όλα αυτά που απολαμβάνουν ως παρέα, τα αποθανατίζουν στον φακό τους, μετατρέποντας τις στιγμές τους σε φωτογραφίες και βίντεο που μοιράστηκαν μαζί μας.

Μια ομάδα έξι φοιτητών λοιπόν, μαζεύτηκαν από διάφορα σημεία της Κύπρου και της Ελλάδας, πήραν μαζί τους ένα σκύλο και ξεκίνησαν ένα απόγευμα Παρασκευής με τα αυτοκίνητα τους και πήραν (κυριολεκτικά ή/και μεταφορικά) τα βουνά!  Αφορμή αυτής της εξόρμησης, ήταν το τραγούδι του Θανάση Παπακωνσταντίνου «Βάλια Κάλντα», που οι στίχοι που τόσο μελωδικά εξιστόρησε ο Θανάσης, κίνησαν την περιέργεια των παιδιών για να εξερευνήσουν το μέρος.

Οι έξι φοιτητές λοιπόν, ξεκίνησαν άλλοι από Κύπρο, άλλοι από Τρίκαλα (μαζί με τον σκύλο), άλλοι από Αθήνα και άλλοι από Πάτρα και κατέληξαν στο καταφύγιο της «Βάλια Κάλντα», όπου διανυκτέρευσαν εκεί, με στόχο ξημερώματα της επόμενης μέρας να ξεκινήσουν την περιπέτειά τους.

cdn.com

Τελικός προορισμός τους ήταν οι δίδυμες Δρακόλιμνες  και η κορυφή Φλέγγα, αλλά ο στόχος τους δεν ήταν άλλος από το να απολαύσουν τη διαδρομή και την πανέμορφη θέα της περιοχής και να ζήσουν μια εμπειρία πραγματικά ανεπανάληπτη.

Η πεζοπορία διάρκεσε περίπου 13 ώρες με τον καιρό να μεταβάλλεται συχνά, ενώ ταυτόχρονα η διαδρομή ήταν απαιτητική, λόγω της μεγάλης υψομετρικής διαφοράς αλλά και επειδή χρειάστηκε να διασχίσουν αρκετές φορές το ποτάμι.

Συντροφιά των παιδιών ήταν σε όλη τη διάρκεια ο Μαρξ, ο τετράποδος φίλος τους, όπου στη νεαρή ηλικία των 3 μηνών κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή!

Η επιστροφή τους στο καταφύγιο της «Βάλια Κάλντα» ήταν κατά τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, όπου φτάνοντας εκεί, οι θαμώνες του καταφυγίου τους υποδέχτηκαν με αναμμένο τζάκι και πεντανόστιμο φαγητό, κάτι που απόλαυσε περισσότερο από όλους ο Μαρξ, όπως βλέπετε στη φωτογραφία!

Κατά την αποχώρησή τους από το καταφύγιο, η φύση τους επιφύλασσε κι άλλα μαγευτικά τοπία με πλούσια φθινοπωρινά χρώματα, κάνοντας όλη την εμπειρία τους αξέχαστη.

Μπορείτε να δείτε όλες τις στιγμές που επέλεξαν να μοιραστούν μαζί μας τα παιδιά, στο εξής video που ανέβασαν στο Instagram:

Η παρέα της πεζοπορίας:

Χρυσόστομος Δημητρίου
Μαρίνος Στυλιανού
Αντρέας Μάρκου
Μαρία Καλαϊτζή
Κωνσταντίνος Τσιώρης
Γιώργος Λαμπιδωνίτης
και ο σκύλος τους Μαρξ!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Κωνσταντίνος Παναγιώτου

Αν νομίζεις είμαι σοβαρός, έχασες. Αν νομίζεις είμαι αστείος, πάλι έχασες. Για να καταφέρεις να με γνωρίσεις πραγματικά, πρέπει να με γνωρίσεις σε όλες μου τις όψεις. Αν βέβαια μπορείς να το αντέξεις!

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Δες πώς ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έστειλε έξι φοιτητές και έναν σκύλο για πεζοπορία στα βουνά!