Loading

Δεν φταις εσύ.

«Τα κορίτσια της διπλανής πόρτας» είναι μια ομάδα στο Telegram, η οποία ανακαλύφθηκε πρόσφατα, όπου νέοι άντρες ανταλλάσσουν ή δημοσιεύουν πορνογραφικό υλικό γυναικών, χωρίς φυσικά την συναίνεσή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες έχουν γίνει ανεπίσημες καταγγελίες τηλεφωνικά αλλά και μέσω email στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από γυναίκες που αντιλήφθηκαν πως διακινούνται προσωπικές τους φωτογραφίες και βίντεο μέσω της συγκεκριμένης ομάδας. Επίσης, όπως αναφέρει το ThessToday.gr, γυναίκες-θύματα επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω των social media, προκειμένου να προχωρήσουν μαζί σε σχετικές καταγγελίες.

“Έχουμε φωτογραφίες και βίντεο από την…;”, “Από Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική έχετε σπάνιο και ακυκλοφόρητο υλικό;”, “Πληρώνω και θέλω βίντεο από την … αν έχει κάποιος”, “Όποιος θέλει από Νέα Σμύρνη, Γλυφάδα και Βούλα να μου στείλει να ανταλλάξουμε”, “Μην ανησυχείτε για τίποτα, όλοι ενωμένοι ποτέ νικημένοι”.

Η πρώτη μου σκέψη πριν γράψω το άρθρο ήταν «Και πού θα τα πω; Θα αλλάξει κάτι;». Και αυτή είναι μια φράση που σιχαίνομαι. Για αυτό θα τα πω. Όχι για εμένα, αλλά για τα νέα κορίτσια που κατηγορούν αυτή την στιγμή τον εαυτό τους.

Δεν πρόκειται να ασχοληθώ και να χάσω χρόνο εξηγώντας σε αυτούς τους τελειωμένους πόσο σκάρτοι είναι με αυτό που κάνουν. Είστε τιποτένιοι που βρίσκετε ευχαρίστηση σε κάτι τέτοιο και σας εύχομαι τα χειρότερα.

Σκοπός μου είναι να εστιάσω στα μικρά ή και μεγαλύτερα κορίτσια και να σας πω ότι δεν φταίτε εσείς. Δεν φταίτε εσείς που εμπιστευτήκατε, αγαπήσατε, ερωτευτήκατε. Δεν φταίτε εσείς που θέλατε να τον εντυπωσιάσετε. Δεν φταίτε εσείς που πέσατε θύμα. Δεν φταίτε εσείς για το manipulate που έκανε εκείνος εις βάρος σας.

Φταίει εκείνος. Εκείνος και ο τρόπος που μεγάλωσε. Ή καλύτερα, ο τρόπος που μεγαλώνουν όλοι οι άντρες. “Αγαπημένη πατριαρχία.” Να και σε αυτό το σημείο κάποιος δεν θα συνεχίσει να διαβάζει το άρθρο λέγοντας «πωωω άλλη μια φεμινίστρια». Ναι δεν με νοιάζει, αν είναι να το πεις αυτό καλύτερα να σταματήσεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο και να πας να διαβάσεις άλλα άρθρα μπας και μορφωθείς.

Φίλη μου, αυτό που έχεις να κάνεις εσύ είναι να μιλάς. Να μην φοβάσαι. Δεν φταις εσύ. Σε μια κοινωνία όπου πάντα φταίει το θύμα και πάντα λέει ψέματα το θύμα, εμείς θα πάμε κόντρα. Δεν μπορείς να ζεις μες τον φόβο εξαιτίας τους. Εμείς θα αγαπάμε, θα ερωτευόμαστε, θα εμπιστευόμαστε (ως ένα σημείο), μέχρι η κοινωνία να αλλάξει. Έτσι, ίσως τα εγγόνια μας ή τα δισέγγονα μας να μεγαλώσουν σε μια κοινωνία που δεν θα συζητούνται τέτοια θέματα γιατί θα έχουμε παλέψει εμείς για αυτό.

Και εσύ αν είσαι γονιός, μην φωνάξεις στην κόρη σου επειδή το έκανε. Ένα κορίτσι σε τέτοια κατάσταση χρειάζεται στήριξη και φροντίδα. Ίσως βοήθεια από κάποιον ειδικό. Οι φωνές και οι τιμωρίες το μόνο που θα καταφέρουν είναι να μεγαλώσει το παιδί με τραύματα, ενοχές και να αδυνατεί να εμπιστευθεί ξανά.

Εύχομαι βαριά τιμωρία σε αυτά τα καθίκια.

Εάν είστε θύμα αυτής της παράνοιας, επικοινωνήστε με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος:

☎️: 11188

✉️: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

✉️: ydheve@cybercrimeunit.gov.gr

Εάν είστε ανήλικη επικοινωνήστε άμεσα με κάποιον ενήλικα που θα μπορέσει να σας βοηθήσει!


***Απαγοεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: newsbeast.com

ΜΥΡΙΑΝΘΗ ΠΑΤΣΙΚΑ

Ξέρετε τις λεγόμενες "comfort σειρές"; Οι σειρές στο Netflix που μας κάνουν να ξεχνιόμαστε; Ε λοιπόν εγώ, είμαι εδώ για να τις αντικαταστήσω. Είμαι ο comfort άνθρωπος σου, για τις στιγμές που δεν θα προλαβαίνεις να δεις την σειρά σου. Θα ξεχνιόμαστε μαζί! (Ελπίζω)

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Δεν φταις εσύ.