Loading

Δεν είμαι ομοφοβικός αλλά…

Αλλά πως μπορείς να εξηγήσεις σε μικρά παιδιά ότι ένας άντρας αγαπά έναν άντρα; Θα συγχιστούν και θα έχουν λάθος πρότυπα.   

Σε έναν κόσμο που καλούμαστε να εξηγήσουμε στα παιδιά μας τι πάει να πει πόλεμος που σκοτώνει αθώους, είμαι σίγουρη πως μπορούμε να τους εξηγήσουμε και τι πάει να πει αγάπη. Τα λάθος πρότυπα για τα παιδιά μας αποτελούν οι ψεύτικοι άνθρωποι, η κακιά που υπάρχει παντού γύρο μας, και η αδικία.  

Ένα παιδί δεν θα γίνει γκέι η λέσβια επειδή έχει γνωρίσει ή ακούσει για ομοφυλοφίλους ανθρώπους, ούτε θα προσπαθήσει να μιμηθεί ομοφυλόφιλα ζευγάρια εάν το ίδιο δεν είναι ομοφυλόφιλο. Αν ήταν έτσι τα πράγματα, τότε κανένα παιδί ετερόφυλων γονιών δε θα ήταν ομοφυλόφιλο, επειδή το πρότυπο ζευγαριού που έχει στο μυαλό του είναι αυτόν τον γονιών του. 

Έπειτα, μερικά από αυτά τα παιδιά μεγαλώνοντας θα συνειδητοποιήσουν ότι ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός διαφέρει από το «κανονικό» και αξίζει σε κάθε παιδί να ξέρει ότι δεν είναι ούτε «ανώμαλο» ούτε «παράσιτο» επειδή του αρέσουν κορίτσια αντί για αγόρια.  

Αλλά δεν θα έκανα παρέα με γκέι/ δεν θα ήθελα να μάθω ότι κάποιο συγγενής μου είναι γκέι.  

facebook.com

Δεν είμαι ομοφοβικός πάει να πει δεν είμαι ομοφοβικός. Πάει να πει ότι οι σεξουαλικές προτιμήσεις ένας ατόμου, αγνώστου η γνωστού, συγγενή η φίλου, δεν επηρεάζουν την αντίληψη μου για το άτομο του, τον τρόπο που τον αντιμετωπίζω, τα πράγματα που κάνουμε μαζί.  

Ένα άτομο είναι πολύ περισσότερα από την σεξουαλικότητα του, και δεν βλέπω πως αυτό μπορεί να επηρεάσει μια σχέση φίλιας η συγγένειας. Το να αποκλείω ομοφυλόφιλα άτομα από τον κοινωνικό μου κύκλο είναι λες και τα ταμπελλώνω ως ανάξια της αγάπης και της εκτίμησης μου. Και αυτό είναι ομοφοβία.  

Αλλά ο κάθε ένας μπορεί να κάνει ό, τι θέλει στο κρεβάτι του/ της, εγώ δε θέλω να ξέρω.  

Η ομοφυλοφιλία δεν αφορά μονάχα την σεξουαλικότητα του ατόμου. Η ομοφυλοφιλία δεν αφορά απλά τι γίνεται στο κρεβάτι. Ομοφυλοφιλία σημαίνει αγάπη, συντροφικότητα, οικογένεια είναι αλληλένδετο στοιχείο της προσωπικότητας του ατόμου.  Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να καλείται να περιορίζει κομμάτι του είναι του μέσα σε 4 τοίχους. 

Όλοι έχουμε το δικαίωμα να μπορούμε να φλερτάρουμε, να μιλούμε ανοιχτά για τη σχέση μας, να γιορτάζουμε τον έρωτα και την αγάπη.

Το να ζητάς από κάποιον άνθρωπο λοιπόν να μην αναφέρεται σε αυτό το κομμάτι της ταυτότητας του, να μη μιλά για την αγάπη και τον έρωτα του, τον καταδικάζεις στο να κρύβει ένα κομμάτι του εαυτού του που εσύ μπορείς να δείχνεις ελευθέρα. Ενισχύεις ομοφοβικές αντιλήψεις που βλέπουν τον έρωτα και την αγάπη σαν κάτι άρρωστο, που πρέπει να αποκρύπτεται και να αγνοείται. Και αυτό είναι ομοφοβικό. 

Αλλά είναι επιλογή του κάθε ενός και ο κάθε ένας ζει με τον αντίκτυπο των επιλογών του. 

Πραγματικά πιστεύεις ότι ένα άτομο θα επέλεγε να βασανίζεται, να χλευάζεται, να περιθωριοποιείται, ακόμη και να απειλείται η ζωή του επιλέγοντας να είναι γκέι; 

Εσύ σαν στρέιτ άτομο επέλεξες να είσαι στρέιτ; Ή μήπως αυτό ήταν κάτι που πάντα γνώριζες; 

Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι μόδα ούτε επιλογή, ομοφυλόφιλος δεν γίνεσαι ούτε επιλέγεις να γίνεις, αλλά γεννείσαι. Δεκάδες είναι οι έρευνες που υποστηρίζουν πως ο σεξουαλικός προσανατολισμός του ατόμου είναι άμεσα συνυφασμένος με κληρονομικούς και βιολογικούς παράγοντες και πολλοί επιστήμονες ακόμα υποστηρίζουν ότι προκαθορίζεται από όταν το άτομο είναι έμβρυο.  

Οπότε το να υποστηρίζεις πως το άτομο έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την σεξουαλική του ταυτότητα και να τον κατηγορείς που επιλέγει κάτι που πηγαίνει ενάντια στο νορμάλ της κοινωνίας σου, είναι ομοφοβικο.  

Αλλά είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση, ο άνθρωπος πρέπει να κάνει παιδιά.  

ourworldindata.org

Ο άνθρωπος αποτελεί προϊόν της εξέλιξης, και είναι υποκριτικό εν έτη 2022, όπου υπάρχει υπερπληθυσμός να ορίζουμε ως αυτοσκοπό του ανθρώπου την τεκνοποίηση και την ετεροφυλική οικογένεια όπως οριοθετείται από τα πατριαρχικά πρότυπα. Η ικανότητα και θέληση κάποιου ατόμου να τεκνοποιήσει – ετερόφυλου η ομοφυλοφίλου-, δεν καθορίζει την αξία του στην κοινωνία. Εάν όλοι οι ανθρώπου συνεχίζουν να κάνουν παιδιά με αυτούς τους ρυθμούς, πολύ σύντομα δεν θα υπάρχουν αρκετοί πόροι για την εξυπηρέτηση του παγκόσμιου πληθυσμού. 

Η εξέλιξη του ανθρώπου την δεδομένη στιγμή δεν συμβαδίζει με τους ρυθμούς που τεκνοποιούμε, οπότε το γεγονός ότι κάποια μερίδα του πληθυσμού δε θα κάνει παιδιά, θα έπρεπε να μας χαροποιεί ίσως σε κάποιο βαθμό, αφού σημαίνει ότι το μέλλον θα είναι πιο βιώσιμο για όλους. Είναι λοιπόν ενάντια στην φύση μας και στη βιώσιμη εξέλιξη μας να συνεχίσουμε να κάνουμε παιδιά με αυτούς τους ρυθμούς, όχι κάποια μερίδα του πληθυσμού να μην κάνει παιδιά. 

Και έτσι σαν κατακλείδα… 

Να θυμάσαι πως εάν είσαι στρέιτ δεν κινδυνεύεις από διορθωτικό βιασμό, από φυλάκιση, χλευασμό, περιθωριοποίηση, αποξένωση και απόρριψη από την περίγυρο σου λόγω του σεξουαλικού σου προσανατολισμού. Να θυμάσαι πως σε αυτόν τον κόσμο έχεις γεννηθεί με το προνόμιο να μπορείς να αγαπάς και να το δείχνεις άφοβα.  

Απαλλάξου από ομοφοβικές μικρότητες και όταν ακούς τέτοιες ανακρίβειες, ξεκινά να αντιδράς. Βαλέ λοιπόν το λιθαράκι σου και προσπάθησε να δημιουργήσεις ένα κόσμο όπου όλα τα άτομα θα μπορούν να ζουν τον έρωτα και την αγάπη όπως εσύ, όπως το αξίζουν!

cloudinary.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: flowmagazine.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Δεν είμαι ομοφοβικός αλλά…