Loading

«Δεν έχεις καρδιακή μονάδα και αν πάθεις ανακοπή, θα πεθάνεις πριν φτάσεις στο άλλο νοσοκομείο»

svg27 Νοεμβρίου, 2019Em-bee-riesΜΑΙΡΗ ΓΟΥΜΕΝΟΥ

Σήμερα, θα διηγηθώ μια συγκλονιστική, αληθινή ιστορία ζωής…

Παγωμένο απόγευμα Ιανουαρίου 2017, στο Τρόοδος στη κορυφή της Κύπρου συνάντησα τη σημερινή ψυχή.

Τυχαία, γιατί η ζωή από μόνη της είναι απρόβλεπτη.

Δεν θέλω να σταθώ στο τρόπο γνωριμίας, αλλα στην κατάθεση ψυχής!

Μετά από αρκετή ώρα από την εποικοδομητική μας συζήτηση, κάποια στιγμή με ρώτησε με τι ασχολούμαι και ανάφερα ότι είμαι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, από το άκουσμα και μόνο ξεκίνησαν όλα…

‘Φοβάμαι πολύ μην γίνω οι γονείς μου’

Και οι δύο γονείς μου, είναι παχύσαρκοι. Το πιο βαρύ που έχει φτάσει η μαμά μου είναι 130 κιλά και ο μπαμπάς μου ήταν 150 κιλά. Η οικογένεια μου, δεν μπορεί να ελέγχει τις μερίδες.

Οπότε άρχισα να παίρνω βάρος όταν έμενα ακόμα στο σπίτι.

Η μαμά μου έκανε γαστρικό bypass και έχασε 43 κιλά μετά την επέμβαση. Αλλά το σώμα έχει χαλαρώσει και δε γυμνάζεται. Ο μπαμπάς μου είναι σε κακή κατάσταση. Πήγα να του κάνω έκπληξη στην επέμβαση και δεν έγινε. Ήταν 10 λεπτά πριν μπούμε, ο αναισθησιολόγος βγήκε και είπε ότι η καρδιά του λειτουργεί κατά 31% μόνο.

‘Δεν έχεις καρδιακή μονάδα και αν πάθεις ανακοπή, θα πεθάνεις πριν φτάσεις στο άλλο νοσοκομείο’ τα λόγια του αναισθησιολόγου.

Δεν ήταν λίγο πράγμα..

Ακυρώθηκε όλη η επέμβαση, ευτυχώς που μπόρεσαν να το διαγνώσουν αυτό. Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι να χάσω τους γονείς μου από παχυσαρκία. Και να πεθάνω και εγώ από αυτό.

Σε συγχαίρω που θες να σπάσεις αυτό το κύκλο και θες κάτι καλύτερο για σένα.

Πριν 2 χρόνια, είχα δεσμό από κεραυνοβόλο έρωτα με πάθος. Όλα κύλαγαν ομαλά, μέχρι που και οι πεταλουδίτσες στο στομάχι μου δεν είχαν αποχωρήσει λεπτό όλο αυτό το καιρό. Και να που ήρθε εκείνη η ημέρα, η πρώτη, το πρώτο χαστούκι, το δεύτερο, το τρίτο και όλο αυτό από αραιά έγινε η καθημερινή του συνήθεια. Η δική του συντροφιά (ναρκομανής), είχε όλες τις συνέπειες σ’ εμένα, σ’ αυτό που είχε πάνω απ’ ολα τόσα χρόνια. Μαζί 4 χρόνια και εγώ, αυτό και η ηρωίνη 3 χρόνια.

Γιατί ήσουν ακόμη μαζί του;

Τον αγαπούσα και δεν είχα κανένα μαζί μου. Μάλλον επειδή με βόλευε. Και επειδή οικονομικά δεν είμαι ακόμα εκεί που πρέπει.

Καταλαβαίνω την οικονομική πλευρά και ότι είναι αρκετά δύσκολο. Θεωρώ όμως ότι συμβαίνουν ωραία πράγματα σε αυτούς που επιχειρούν κάτι νέο.

Ήθελα  να είμαι ψυχικά δυνατή ώστε να φύγω από το διαμέρισμα. Και μετά να κοιτάξω τους γονείς μου στα μάτια και να μπορέσω να τους πω ότι θα βοηθήσω την οικογένεια μας ώστε να ζήσουμε όλοι πολύ.

Έχεις κάποιο να σε στηρίζει;

Ναι, πλέον η αγαπημένη μου ξαδέρφη, όμως δεν κάνει τίποτα για να με βοηθήσει (αστειεύομαι). Αν της πω να πάρουμε κι άλλα σφολιατοειδή, δε θα με αποθαρρύνει. Θα μου πει να πάρουμε.

Η αγάπη της είναι , αλλά εμένα με σκοτώνει αυτό..

Θέλω να κοιτάξω τον εαυτό μου στο καθρέφτη, να τον αγαπήσω. Ώστε να αποκτήσω αυτοπεποίθηση και να κυνηγήσω τα όνειρα μου! Με ταπεινώνουν μια ζωή, πάντα με κορόιδευαν οι άνθρωποι. Με αποκαλούσαν το παιδί  από τα ‘τέρατα’, έτσι αποκαλούσαν τους γονείς μου. Ήμουν εσωστρεφής και αυτό πραγματικά με πλήγωσε βαθιά. Οπότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κάθομαι στο καναπέ και να τρώω, διότι ξεχνιέμαι έτσι.

Είναι κακοποίηση αυτό, μπορεί όχι σωματική, είναι συναισθηματική!

Κλείνομαι στον εαυτό μου και συνεχίζω να τρώω.

Αφιερωμένο σε σένα, για σένα και για όσα έχω μάθει από εσένα! 

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    «Δεν έχεις καρδιακή μονάδα και αν πάθεις ανακοπή, θα πεθάνεις πριν φτάσεις στο άλλο νοσοκομείο»