Loading

Δεν μπορούν όλοι να αποκτήσουν παιδιά…

Κάποιοι τα θέλουν και κάποιοι όχι. Για κάποιους έρχονται προγραμματισμένα και για άλλους ήταν «ατύχημα». Δεν παύουν όμως να είναι ευτυχία, για όσους κάνουν παιδιά. Ευτυχία να τα βλέπεις να μεγαλώνουν, να γίνονται σωστοί άνθρωποι, να κατακτούν τους στόχους τους, να κατακτούν το κόσμο. Τα πλείστα ζευγάρια αυτό θέλουν συνήθως. Να ολοκληρώσουν την σχέση τους με την δημιουργία ενός πλάσματος που είναι λίγο κι από τους δυο τους. Λίγο από τους δυο τους και πολύ από μόνο του.

Όπως και καθετί στη ζωή αυτή όμως, για κάποιους ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Υπάρχουν τα ζευγάρια που δυσκολεύονται να αποκτήσουν ένα παιδάκι. Και εκεί είναι που ξεκινάνε οι διάφορες σκέψεις. Πολλαπλές προσπάθειες για φυσικό τρόπο σύλληψης, σπερματέγχυση, τεχνητή γονιμοποίηση / εξωσωματική, υιοθεσία.

Όταν ένας από τους δύο αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας που δεν μπορούν να ωθήσουν την δημιουργία ενός εμβρύου καταφεύγουν συνήθως σε ιατρικές λύσεις για να αποκτήσουν ένα μωράκι. Οι λόγοι είναι πολλοί και ποικίλουν. Παραδείγματος χάρη αν το πρόβλημα είναι περισσότερο ψυχολογικό, μπορεί να επηρεάσει την γυναίκα και να μην μπορεί να επιτευχθεί η σύλληψη, παρόλα αυτά με εντεταμένες σεξουαλικές προσπάθειες κατά πάσα πιθανότητα θα προκύψει μια εγκυμοσύνη.

ccrmivf.com

Αντ’ αυτού, όταν για παράδειγμα έχει αργό σε κίνηση σπέρμα ή η γυναίκα έχει κλειστές σάλπιγγες, οι προσπάθειες γίνονται με διαφορετική προσέγγιση. Η πιο κοντινή σε φυσική σύλληψη διαδικασία είναι η σπερματέγχυση. Το σπέρμα επεξεργάζεται από εξιδεικευμένα εργαστήρια, επιλέγονται τα κατάλληλα σπερματοζωάρια και πολύ απλά τοποθετούνται στην μήτρα δια μέσου του τραχήλου με την βοήθεια ενός καθετήρα , πάντα σε σωστό χρονικό διάστημα του κύκλου της γυναίκας το οποίο είναι όσο γίνεται πιο κοντά στην ωοθηλακιορρηξία. Η σπερματέγχυση γίνεται έξι ώρες πριν ή μετά την ωορρηξία.

Ένας άλλος τρόπος για να επιτευχθεί η γονιμοποίηση, μια μέθοδος που έστω και ακουστά είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους, είναι η εξωσωματική. Να σημειωθεί ότι πριν γίνει η διαδικασία η γυναίκα ακολουθεί μια φαρμακευτική αγωγή, κυρίως ενέσιμη, η οποία χωρίς να θέλουμε να κρύψουμε κάτι, δεν είναι εύκολη. Αλλά οι θυσίες είναι μέρος του σχεδίου. Η ωοληψία είναι η διαδικασία όπου γίνεται η λήψη των ωαρίων σε συγκεκριμένες συνθήκες χειρουργείου. Όπως είναι γνωστό, πρόκειται για την γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο αλλά εκτός της μήτρας της γυναίκας, στο εμβρυολογικό εργαστήριο. Το πλεονέκτημα της εξωσωματικής γονιμοποίησης από την σπερματέγχυση είναι ότι στην εξωσωματική είναι περισσότερα ωάρια διαθέσιμα προς γονιμοποίηση.

Είναι ιατρικώς απαραίτητο σε κάθε περίπτωση να γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις, όπως σαλπιγγογραφία για παράδειγμα στην σπερματέγχυση ούτως ώστε να γίνει γνωστό αν οι σάλπιγγες τις γυναίκας είναι ανοικτές για να μην υποστεί την θεραπεία άδικα. Επίσης, οι εργαστηριακές εξετάσεις είναι πολύ σημαντικές αφού ελέγχονται οι ορμόνες τις γυναίκας σε συγκεκριμένες μέρες του κύκλου της. Υπάρχει και η εξέταση της ορμόνης AMH που δείχνει τις πιθανότητες γονιμοποίησης της γυναίκας.

Σε γενικές γραμμές να εμπιστεύεστε την ιατρική και την επιστήμη. Η θετική ενέργεια και η απώλεια του άγχους είναι βοηθητικά αλλά κανένα αιθέριο έλαιο και καμία ζώνη γονιμότητας δε θα βοηθήσουν. #TrustScience 

Πηγές:
www.ivf-embryo.gr, www.iatronet.gr, www.eugonia.com.gr


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: miro.medium.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Δεν μπορούν όλοι να αποκτήσουν παιδιά…