Loading

Δελεαστική φυγή.

svg26 Σεπτεμβρίου, 2022LovebeezΑΝΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Δελεαστική φυγή…

Είτε έφυγες είτε σε άφησαν, ο τρόπος που έγινε δηλώνει πολλά.

Και ξεκάθαρα…

Τι εννοώ;

Είχες ένα αξιοπρεπή χωρισμό; (όσο γίνεται φυσικά)…

Είχες ένα εξευτελιστικό χωρισμό; (Κλάμα, φωνές, τσακωμούς)…

Είχες ένα χωρισμό φάντασμα; (Όπου απλά εξαφανίζεται το άλλο άτομο χωρίς σημεία ζωής)…

Ό,τι και να περάσεις σε μια σχέση/γάμο, θεωρώ πως ένας αξιοπρεπής χωρισμός θα κλείσει έναν κύκλο με τον καλύτερο τρόπο.

Εξάλλου, φανερώνει πολλά ο τρόπος της αποχώρησης…  Αρχικά, πόσο ερωτεύτηκες και σεβάστηκες τον άλλο…

cognifit.com

Ναι, ναι…να φεύγεις, να εξαφανίζεσαι ή να αποχωρείς από μια σχέση -που φαινόταν υγιής-  για αδιανόητους λόγους ίσως να είναι λίγο εγωιστικό. Βέβαια, παρά να είσαι κάπου που δεν νιώθεις πλήρης καλύτερα είναι να φεύγεις. Γιατί μετά θα είσαι και λίγο διπλοπρόσωπος. Ή πολύ. Εξαρτάται… Κατ’ εμένα, να είσαι κάπου που δεν θέλεις ειδικά σε ένα γάμο ή μια σχέση και να μην το δείχνεις  ή να το πεις στον/στην σύντροφο σου είναι διπλοπροσωπία.  Καταρχάς άνετα μπορείς να το παρουσιάσεις ως κοροϊδία προς τον εαυτό σου. Είσαι κάπου που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να ανήκεις και όχι που αποκλειστικά δεν έχεις άλλη επιλογή και πρέπει εκ φύσεως να βρίσκεσαι εκεί.

Γιατί είναι σαν να καταδικάζεις δύο ζωές σε ένα ψέμα. Είναι σαν να μην δίνεις την ευκαιρία ούτε στον εαυτό σου ούτε στο άλλο πρόσωπο να προχωρήσει στη ζωή του. Είναι και άδικο ταυτόχρονα.

Αν είναι να καταδικάσεις τον εαυτό σου, κάνε το…αλλά… μην καταδικάσεις άλλους. Δεν αξίζει κανένας τέτοια στάση απέναντί του.

Βέβαια, σημαντικό ρόλο παίζει η προσωπικότητα του καθενός. Μην πω και ο τρόπος ανατροφής -αν και δεν ισχύει τις πλείστες φορές και αποδείχθηκε άλλες τόσες.  Και εδώ δεν αναφέρομαι σε ακραίες περιπτώσεις (ξυλοδαρμός, φόνος, βία-λεκτική-σωματική) αλλά σε πολύ-πολύ  πιο ήπιες μορφές. Δηλαδή αν δεν καθίσεις να μιλήσεις να αντιμετωπίσεις κατάμουτρα τον άλλον έστω ένα δεν σε γουστάρω πλέον και απλά φύγεις σαν τον εξόριστο/καταζητούμενο, τότε που ήσουν και τι έκανες. Κανένας σεβασμός στα όσα ωραία έζησες με αυτό το άτομο;  Κράτα τα όμορφα και προχώρα παρακάτω με αξιοπρέπεια προς όλους όμως.

callcentrehelper.com

Και για να μην εκτροχιαστούν τα όσα λέω και παρερμηνευτούν, σε καμία περίπτωση δεν εννοώ π.χ. αν έκανε κάτι σοβαρό και συνάμα τραγικό που αμαυρώνει τον έρωτα  σας και τα όσα ζήσατε υποσχόμενα στο πλούσιο με πολλή ευτυχία κοινό σας μέλλον ως ζευγάρι,  τότε μην έχει κανένας προσδοκίες από εσένα να φερθείς μεγαλόψυχα. Ούτε καν εσύ ο/η ίδιος/α μην το περιμένεις αυτό, τάχα και καλά άκρως πολιτισμένα.  Εκεί αποφασίζεις εσύ αν θα φύγεις. Δεν συζητάς τα ασυζήτητα. Μάλλον, πρέπει να τα συζητήσεις αλλά όχι και τόσο κόσμια. Να βγάλεις από μέσα σου τα όσα σου έπνιξαν την χαρά σου, την ευτυχία σου.

Προσοχή… Μην κατρακυλήσεις στην παγίδα και τα ρίξεις στο λάθος άτομο.

 Στο άτομο που έπραξε το έγκλημα να τα ρίξεις. Κατάματα κιόλας. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Μόνο έτσι θα βρεις γαλήνη και ηρεμία. 

Και στο κάτω-κάτω μια ζωή την έχουμε. Δεν θα ζούμε την κάθε στιγμή ψεύτικα… Και δεν μπορούμε κιόλας. Όσο αργούμε την αλήθεια, τόσος άλλος πόνος, θλίψη και κοροϊδία θα μας καταδιώκουν…


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: euxh.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Δελεαστική φυγή.