Loading

Δέκα εντολές για τους πρώην

Οι δέκα εντολές για τους πρώην μπορούν να σου διευκολύνουν τη ζωή και να προλάβουν πολλές βιαστικές και εν τέλει «λάθος» κινήσεις.  

Αν αφιερώσεις λίγο χρόνο για να τα διαβάσεις, πιστεύω θα μπεις σε σκέψεις.

Όταν τα διαβάσεις, καλό θα ήταν να τα αποθηκεύσεις ΚΑΙ στο τηλέφωνο σου, έτσι ώστε κάθε φορά που το κακό διαβολάκι, που όλοι έχουμε, υπερτερεί του αγγέλου, να σε κάνει να αλλάξεις γνώμη για το πώς πρέπει να εξημερώσεις το ατίθασο μυαλό αλλά και διαβολάκι σου (εννοείται ότι όσα διαβάσεις θα τα προσαρμόσεις και ανάλογα με τη περίπτωση σου).

1η εντολή: Άν και εφόσον σε άφησε αυτή/ός και βλέπεις ξεκάθαρα ότι δεν σε θέλει, ναι χρειάζεται να είσαι αρκετά αντικειμενικός και όχι θολωμένος, αυτό ελπίζουμε ότι το έχεις ήδη διότι σε έχει ξενερώσει, τότε ξεκάθαρα δεν θα στείλεις μήνυμα σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση, καθότι αυτό ονομάζεται αξιοπρέπεια.. Ναι κυρίως όταν είσαι μεθυσμένος. Τυχαία νομίζεις θα έγραψε ο Γαλανός το στίχο «όταν με βλέπετε να πίνω, πάρτε μου το τηλέφωνο..»; Red alert για όλους μας τους κολλητούς, τα μάτια σας δεκατέσσερα.

2η εντολή: Σταμάτα να αναλύεις όσα είπατε και δεν είπατε. Να θυμάσαι ότι όσοι μας θέλουν, μας έχουν στην ζωή τους, οποιοδήποτε και αν είναι το τίμημα.. Λυπήσου και τους κολλητούς σου….

3η εντολή: Μην κρατήσεις πράγματα δικά της/του. Για προφανείς λόγους.. δεν χρειάζεται κάθε φορά που μπαίνεις σπίτι να βλέπεις τα βαλσαμωμένα τριαντάφυλλα που σου έκανε δώρο, ούτε το μπουλουκάκι με το οποίο ψέκασε το άρωμα της/ του (ύπουλο.. ήξερε τι έκανε). Μην ξεχνάς ότι είσαι ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος ο οποίος μπορεί να τιθασεύσει τα πάθη του.

4η εντολή: Όσο για τα ρούχα που σου άφησε εκεί, αν όντως δεν τα θέλει και σου το είπε ο ίδιος, καλό θα ήταν να τα χρησιμοποιήσεις σαν ξεσκονόπανα μιας χρήσης και μετά να τα πετάξεις, ένα ξεσκονισματάκι το διαμέρισμα σου το χρειαζόταν άλλωστε.

5η εντολή:  Μην στήνεις καρτέρι σε σοκάκι από το οποίο έχεις καθαρή εικόνα του ποιός μπαίνει και ποιός βγαίνει από το σπίτι του/της… ναι είναι πολύ ψυχαναγκαστικό και αναξιοπρεπές….

6η εντολή: Καλό θα ήταν να μην τραβάς τους κολλητούς σου στο μοναδικό μπαράκι που συχνάζει, κουράζεις και τους φίλους σου αλλά δεν κάνεις καλό ούτε και σε σένα. Κόψε κάθε επαφή.

7η εντολή: Σταμάτα να περνάς ανελλιπώς από το τόπο που γνωριστήκατε ή απ’ εκεί που σε φίλησε για πρώτη φορά. Δεν σου λέω να μην πας πότε ξανά στη ζωή σου, αλλά για κάποιο διάστημα μέχρι να απεξαρτητοποιηθείς από τη σκέψη της/του. Θα σου έκανε καλό.

8η εντολή: ΣΤΑΜΑΤΑ να παρακολουθείς τα προφίλ της/του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ποιά/ος του/της έκανε λάικ, σε ποιά/ο έκανε λάικ και ποιά/ο από όλες/ους τελικά είναι το επικρατέστερο άτομο για να δολοφονήσεις εφαρμόζοντας το σχέδιο «Πώς να εξοντώσεις το τρίτο άτομο στη σχέση σου». Απλά η ζωή συνεχίζεται και είναι λογικό να προχωρούν οι άνθρωποι. Το ίδιο να κάνεις κι εσύ!

9η εντολή: Ξεκίνα να γνωρίζεις καινούρια άτομα τα οποία δεν σχετίζονται με τους πρώην, διεύρυνε και το κύκλο αλλά και τους ορίζοντες σου. Δεν σου λέμε να ξεχάσεις όσους ήξερες. Απλά αυτό θα αποτρέψει και την όλη διαδικασία του «να ο/η πρώην μου» όπου ξαφνικά σου κόβονται τα πόδια. Γιατί δυστυχώς, όλοι έχουμε εκείνο το ένα άτομο που κατέχει αυτό τον τίτλο -μακάρι να μην!-.

10η εντολή και η σημαντικότερη: Ό,τι τελείωσε είναι για καλό, το οποίο ίσως τώρα να μην το βλέπεις, σε δικαιολογώ μόνο εάν είσαι φρεσκοχωρισμένη/ος μέχρι 6-7 μήνες, διότι εάν έχουν περάσει 6 χρόνια τότε απλά έχεις εμμονές τις οποίες καλό θα ήταν να ξεπεράσεις. Πίστεψέ με η ζωή θα σε ανταμείψει με αυτό που προορίζεται για σένα και απλά άφησε πίσω την/τον πρώην σου και ότι σχετίζεται μαζί της/του.

Κάπου εκεί έξω κρύβεται και για σένα μια μικρή ευτυχία, μην χάνεις χρόνο. Πάμε για άλλαααααα!


svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Δέκα εντολές για τους πρώην