Loading

Δείξε μου το στόρι σου, να σου πω ποιος είσαι!

Έτος 2021. Η εποχή των σέλφι, των συναντήσεων μέσω κάμερας και των αναρτήσεων  στο ίνσταγκραμ. Οι τεχνολογικές αυτές εξελίξεις, έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, απόδειξη ότι ήρθαν για να μείνουν. Ποιος δεν έχει βγάλει μια σέλφι – ή εκατό- όταν είναι έτοιμος για έξοδο; Σίγουρα όλοι μας έχουμε φωτογραφήσει το πιάτο μας για να το ανεβάσουμε στο ίνσταγραμ, να δουν όλοι τις γαστρονομικές μας απολαύσεις, άσχετα αν το φαΐ ήταν χάλια- εδώ μιλάω εκ πείρας!

Γιατί όπως λένε και οι γνωστικοί, ανεβάζω στόρι, άρα υπάρχω και όποιος δεν ανέβασε στόρι από τον τόπο που έχει πήγε, τότε πολύ απλά δεν πήγε ποτέ! Παρόλα αυτά, το περιεχόμενο των στόρι διαφέρει από χρήστη σε χρήστη, καθώς ο καθένας επιλεγεί να ανεβάσει διαφορετικές ‘ιστορίες’ κάθε φορά. Παρουσιάζουμε, λοιπόν, τις 4 κατηγορίες που εμφανίζονται πιο συχνά στο ίνσταγκραμ και τις αναλύουμε παρακάτω. Να επισημάνω ότι το παρόν κείμενο δεν έχει σκοπό να προσβάλει ή να θίξει τον οποιονδήποτε, καθώς πιστεύω πως όλοι λίγο πολύ ταυτιστήκαμε με τις 4 κατηγορίες.

https://miro.medium.com/max/3000/1*QXCIerDrCbTNylkvPx3Ung.png

miro.medium.com

Κατηγορία 1: Φωτογράφοι 

Άτομα που ανήκουν στην κατηγορία αυτή, έχουν συνήθειο να ανεβάζουν φωτογραφίες απ’ οτιδήποτε βρουν και το θεωρήσουν δημιουργικό, από τον ουρανό έως ένα σπασμένο σκαλοπάτι. Από την τουαλέτα, μέχρι το θερμοσίφωνα. Κύριο χαρακτηριστικό των στόρι αυτών είναι η έμπνευση, οπότε οι ‘φωτογράφοι’ ίσως να μην ενημερώνουν συχνά την ιστορία τους. Όταν όμως το κάνουν, οι υπόλοιποι εμείς θνητοί μένουμε λίγο με το στόμα ανοιχτό, γιατί αντικρίζουμε κάποιο ειδυλλιακό τοπίο που μας κάνει να ξεφεύγουμε λίγο από το παρόν που ζούμε. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ κάθε φορά που βλέπω ένα τέτοιο στόρι αποφασίζω πως πρέπει να γίνω φωτογράφος. Μετά φυσικά θυμάμαι πως δεν έχω το απαιτούμενο ταλέντο και ηρεμώ.

Κατηγορία 2: Μοντέλα

Στην κατηγορία αυτή βρίσκονται άτομα που αποφασίζουν να γίνουν μοντέλα και φωτογραφίζονται με οτιδήποτε βρίσκουν γύρω τους. Οι φωτογραφίες αυτές διακρίνονται, καθώς συχνά θα δούμε το μοντέλο να φωτογραφίζεται με το φαγητό του, σε ένα τρέντι εστιατόριο ή μπροστά από κάποιον καθρέφτη- που ίσως να είναι καθρέφτης μπάνιου. Κοινό χαρακτηριστικό των στόρι αυτών ίσως να είναι οι πόζες που κάποιες φορές είναι «αυθόρμητες» και άλλες φορές πιο πολύ «αυθόρμητες».

Κατηγορία 3: Ποιητές & Ρήτορες

Η αγαπημένη μου κατηγορία, μιας και μάλλον μπορώ να ταυτιστώ περισσότερο. Τα στόρι αυτά περιέχουν αποφθέγματα από κάποια ποιητική συλλογή που σκιαγραφεί τα προβλήματα της κοινωνίας. Με άλλα λόγια δώσε πόνο και Άγιος ο Θεός. Υπάρχουν φυσικά και τα γνωμικά που χλευάζουν και ειρωνεύονται τα κοινωνικά ζητήματα, επιτρέποντας μας να δούμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπεται στον χρήστη να εκφράσει την άποψη του μέσα από τις φωνές άλλων, που όμως υποστηρίζουν την ίδια γνώμη με αυτόν.

Κατηγορία 4: Αδελφές Ψυχές

Στην τελευταία κατηγορία ανήκουν τα άτομα που ανεβάζουν συνέχεια στόρι την κάθε τους στιγμή, πιστεύοντας ότι είναι αδελφές ψυχές με το υπόλοιπο ίνσταγκραμ. Φωτογραφίες στην κατηγορία αυτή παρουσιάζουν ποτήρια του καφέ, τόπους που επισκέφτηκε ο χρήστης, την ασχολία που κάνει την δεδομένη στιγμή καθώς και διάφορα μέρη του σώματος που θέλουν να μοιραστούν με τους followers τους- και το γράφω αυτό σκεπτόμενος τα νύχια για τις κοπέλες και τους μύες για τα αγόρια. Οι κατηγορία των αδερφών ψυχών ξεχωρίζει από τις άλλες 3 καθώς ο χρήστης ανεβάζει τα στόρι το ένα μετά το άλλο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το φαινόμενο των ‘ασταμάτητων στόρι’!

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι μάλλον θα υπάρχουν και άλλες κατηγορίες στόρι στο ίνσταγκραμ, απλά ξεχώρισα αυτές τις 4 γιατί αυτές αγαπώ να βλέπω περισσότερο και αυτές αναζητώ στα στόρι μου!!

techlicious.com

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: buffer.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Δείξε μου το στόρι σου, να σου πω ποιος είσαι!