Loading

Δε χρειάζεται όταν χωρίσω να γίνω φαταούλας!

Δεν άφησες άρθρο για άρθρο αδιάβαστο που να γράφει πως να ξεπεράσεις το χωρισμό, πήγες σε όλες τις χαρτορίχτρες, όπως σε έχουν παροτρύνει. Έγραψες όλα τα facebook status ως σπόντες, λες και ο υπόλοιπος κόσμος τρώει κουτόχορτο. Και είναι άξιο απορίας τελικά πως ήσουν μαζί του/της 5 χρόνια, 11 μήνες, 672 ώρες, 40,320 λεπτά και 2.419.200 δευτερόλεπτα (ναι, υπολόγισα τα).

Διαβάζοντας το άρθρο αυτό, γιορτάζεις το χαμένο χρόνο που αφιέρωσες για εκείνον ή εκείνη, με ένα προφιτερόλ!  

Όταν κάτι σε… τρώει!

Γιατί, ότι ονειρευόμουν στη ζωή μου, το χω βρει σε σένανε ψυχή μου ? Μην κάθεσαι κι ακούς το «τραγούδι σας» 77 επαναλήψεις την ημέρα, παρέα με ένα προφιτερόλ τρώγοντας τα συναισθήματα σου. Δε θα σε βοηθήσει, αλλά θα λειτουργήσει εντελώς αντίθετα και θα βουλιάξεις (και αν δεν ξέρεις κολύμπι, την πάτησες) μέσα στη θλίψη.

Και θλίψη και γλυκό, ο τέλειος συνδυασμός!

Δάκρυ και νουτέλα;

Γυρνάς σπίτι μετα απο ξενύχτι που τον/ην έχεις δει με καινούργιο γκομενάκι. Η στιγμή που είσαι εσύ και ο εαυτός σου και 3 λίτρα δάκρυ. Δάκρυ, χωρίς νουτέλα; Στριφογυρίζει στο μυαλό σου η νουτέλα, νουτέλα αλειμμένη με φρέσκο ψωμί και απ’ την άλλη, το κακό διαβολάκι, η δίαιτα που άρχισες. Δεν πρέπει να τη φάω, δεν πρέπει να χαλάσω τη δίαιτα, όμως τη θέλω. Ένα κουτάλι νουτέλα, ακόμη ένα τελευταίο. Λίγη νουτέλα, λίγα πατατάκια, λίγες σοκολάτες…  λίγο λίγο. Αφού πλέον χάλασα τη δίαιτα, ας φάω ότι έχει το σπίτι και ας όψεται ο χωρισμός! Πάλι δε θα καταφέρω τίποτα! Πόσο άχρηστος/η είμαι!!

Εάν ταυτίζεσαι, να ξέρεις αυτό λέγεται υπερφαγικό επεισόδιο!

Η υπερφαγία ορίζεται ως η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας τροφών, συγκεκριμένα  υψηλών σε λίπος, ζάχαρη και αλάτι, σε μικρό χρονικό διάστημα, χωρίς να υπάρχει το αίσθημα της πείνας, όπου συνοδεύεται από αίσθημα ενοχής και αυτοκαταστροφικότητας. 

«Τρώω» τα συναισθήματα μου..

Ο κάθε άνθρωπος  έχει διαμορφώσει τις διατροφικές του συνήθειες ανάλογα με τα ‘standar’ που μεγάλωσε, με τα βιώματα του, τις εμπειρίες αλλά και ότι έχει να κάνει με τα συναισθήματα του. Όταν όμως σε κάθε δυσκολία που συναντά η τροφή είναι η απάντηση του, τότε αυτό σχετίζεται με το αν δεν είμαι καλά τρώω ‘ασυναίσθητα’.

Εγώ χημεία, έχω μόνο με το φαγητό!

Χώρισα… και τώρα; 

Και τώρα, δεύτερα χέρια σ’αγγαλιάζουνε, δεύτερα χείλη σε φιλάνε ? Είναι η στιγμή να φροντίσεις, Εσένα! Το συναισθηματικό φορτίο εξαρτάται και από τις εμπειρίες που έχεις ταυτίσει με κάθε τρόφιμο. Όταν το έχεις συνδυάσει στο μυαλό σου με στιγμές ηρεμίας αρχίζει και αποκτά αλλιώτικη διάσταση στον εσωτερικό σου κόσμο, έτσι ώστε να το ζητήσεις όχι μόνο εξαιτίας της πείνας, αλλά και για να σου προκαλέσει τα συναισθήματα που σου θυμίζουν διάφορες εμπειρίες σου, που κάνουν come back μαζί με την Άντζελα Δημητρίου.

Δώσε παλμό στον εσωτερικό σου κόσμο..

Σήκω και κουνήσου με τους ρυθμούς τις επιλογής σου, γυμνάσου, χόρεψε, κτύπα το κεφάλι σου στο τοίχο κάνε ότι σε γεμίζει, ότι σε κάνει ευτυχισμένο. Με την κίνηση βοηθάς το σώμα σου να αποβάλει μερικά από τα άσχημα συναισθήματα που μπορούν να γίνουν τοξικά για το σώμα σου.

Ο μόνος τρόπος να ξεκινήσω γυμναστική, είναι να κυνηγάω sushi σε κατηφόρα!

Αν αυτό χρειάζεται, τότε ξεκίνα να τρέχεις στις κατηφόρες, άσε τους χωρισμούς στην άκρη γιατί είναι κι αυτοί μέσα στη ζωή και φρόντισε απλά τον εαυτό σου! Γίνε, η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Δε χρειάζεται όταν χωρίσω να γίνω φαταούλας!