Loading

Covid- 19 και θεωρίες συνομωσίας!!!

Με το ξέσπασμα του κορονοϊού και ιδιαίτερα μετά και από την κήρυξή του από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε πανδημία, άρχισαν παράλληλα να διαδίδονται και διάφορες θεωρίες συνομωσίας σχετικά με την προέλευσή του και όχι μόνο. Το διαδίκτυο βρίθει από αυτές κι εμείς συγκεντρώσαμε μερικές από αυτές, οι οποίες είναι και οι πιο δημοφιλείς και σας τις παραθέτουμε πιο κάτω.

Θεωρία συνομωσίας 1:   Βιολογικό όπλο κατασκευασμένο από την Κίνα!

Η πιο δημοφιλής ίσως θεωρία είναι αυτή που θέλει το συγκεκριμένο ιό να αποτελεί κατασκεύασμα της Κινεζικής Κυβέρνησης ώστε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο στα πλαίσια ενός βιοχημικού πολέμου. Μάλιστα τη θεωρία αυτοί φαίνεται να υιοθετούν και αρκετοί Αμερικάνοι πολιτικοί. Βέβαια το γεγονός ότι στην Ουχάν, την πόλη από την οποία ξεκίνησε η επιδημία, βρίσκεται ένα εργαστήριο BSL- 4 δεν βοηθά στο να καταλαγιάσουν οι ψίθυροι.

Τι είναι όμως το  BSL- 4; Είναι ένα εργαστήριο επιπέδου ασφαλείας 4, δηλαδή του υψηλότερο και είναι το μοναδικό που υπάρχει στην Κίνα. Το συγκεκριμένο εργαστήριο μελετά τους πιο θανατηφόρους ιούς όπως ο Ebola, το SARS και το MERS και ψάχνουν να ανακαλύψουν εμβόλια. Όμως σε τέτοια εργαστήρια λειτουργούν και τα μυστικά προγράμματα του στρατού, που σκοπό έχουν την ανάπτυξη βιοχημικών όπλων. Ενδεχομένως, σύμφωνα με τους αναλυτές αυτής της συνομωσίας, ένα από αυτά τα βιοχημικά όπλα το οποίο μάλιστα βρισκόταν σε φάση εξέλιξης και όχι στην τελική του μορφή, ήταν και ο COVID-19, ο οποίος από ατύχημα μέσα στο εργαστήριο διέφυγε στο περιβάλλον.

To εργαστήριο BSL- 4 στην Ουχάν

Θεωρία συνομωσίας 2: Βιολογικό όπλο κατασκευασμένο από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής!

Η άλλη θεωρία υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή ο ιός κατασκευάστηκε από την Αμερικανική Κυβέρνηση και τον απελευθέρωσε στην Κίνα ώστε να πληγεί οικονομικά. Η συνωμοσία αυτή υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα “έμμεσο” πόλεμο μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων, τον οποίο ξεκίνησε η Αμερική και που πήρε σταδιακά παγκόσμια έκταση, για να μπορέσει να πλήξει τον πληθυσμό και τη δύναμη της Κίνας, που τα τελευταία ειδικά χρόνια θεωρείται μια απ’ τις πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένες και άρα επικίνδυνες για την Αμερική χώρες.

Θεωρία συνομωσίας 3: Ο ιός ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής!  

Η Κίνα σε μια προσπάθεια να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα εναντίον της υποστήριξε ότι ο ιός ξεκίνησε από τις ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπος τύπου του Κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τον COVID-19 ίσως να τον έφεραν στη χώρα Αμερικάνοι στρατιώτες, οι οποίοι συμμετείχαν στους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες που έγιναν στην Ουχάν (ίσως και εσκεμμένα).

Θεωρία συνομωσίας 4: Όλα για τα χρήματα!  

Ένα αγαπημένο σενάριο, είναι ότι αμερικανικές και πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες δημιούργησαν ή φρόντισαν να εξαπλωθεί ο ιός ώστε να θησαυρίσουν από τις πωλήσεις των νέων εμβολίων που καταπολεμούν τον ιό. Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, το εμβόλιο για τον ϊό θα έρθει αλλά θα αργήσει, μέχρι να θαφτεί κι άλλος κόσμος, άρα και μέχρι το εμβόλιο να καταστεί αυτόματα πολύτιμο για όποιον το έχει στην κατοχή του (βλέπε φαρμακευτικές – φαρμακοβιομηχανίες).

epa08269472 An employee of a medical laboratory tests a sample for the coronavirus SARS-CoV-2 in Roosendaal, The Netherlands, 04 March 2020. EPA/ROB ENGELAAR

Θεωρία συνομωσίας 5: Κορωνοϊός κόντρα στον υπερπληθυσμό!  

Το γνωρίζουμε πως η Κίνα υποφέρει από υπερπληθυσμό εξού και οι νομικές αποφάσεις που εκδίδει κατά καιρούς η χώρα για περιορισμό των γεννήσεων. Κάποιοι συνωμοσιολόγοι λοιπόν, πάνω σ’ αυτό στηρίζονται για να υποστηρίξουν πως η Κίνα η ίδια εξάπλωσε εσκεμμένα τον ιό, μέσα μιας μολυσμένης νυχτερίδας, για να μεταδοθεί ανάμεσα στους ίδιους τους πολίτες της χώρας και έτσι, όσο κι αν ακούγεται παράλογο, “να ξαλαφρώσει” η χώρα από τον μεγάλο πληθυσμό, που με τη σειρά του προκαλεί προβλήματα. Υπερβολικά εξωγήινο σενάριο θα λέγαμε, αλλά υπάρχει στη συνωμοσιολογιογραφία για τον κορωνοϊό.

Το αν αυτά αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας ή αληθεύουν ή περιέχουν ψήγματα αλήθειας, εσείς θα το αποφασίσετε! Το σημαντικότερο όμως είναι να τελειώσει αυτή η δοκιμασία όσο το δυνατό πιο γρήγορα και ανώδυνα! Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία και σύνεση!

#beehome

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Covid- 19 και θεωρίες συνομωσίας!!!