Loading

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Ο γόης της οθόνης

Η Ραφαέλα προκλήθηκε να μεταφερθεί από την #lovebeez στην #showbeez και να γράψει το θέμα «Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Είναι ηθοποιός; Είναι σκηνοθέτης; Είναι σεναριογράφος;». Το θέμα της δόθηκε από έναν άλλο αρθρογράφο. Το ποιος την προκάλεσε, θα το μάθεις στο τέλος αυτού του άρθρου! Τι λες, να της αλλάξουμε κατηγορία; Δείξε μας πατώντας ένα μελισσο-reaction μετά το άρθρο!


Όπως και να «δηλώνει» ή «δηλώνεται», αδιαμφισβήτητα, κλέβει τις εντυπώσεις, και είναι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Ξεκινώντας από μια απλή συμμετοχή ως έφηβος-ηθοποιός, εξελίχθηκε σε σεναριογράφο και τελικά σταρ του κινηματογράφου, με διεθνή καριέρα. Μπορεί να ακούγεται γραφικό, αλλά μπορούμε να αντιληφθούμε πόση προσπάθεια και πόσο καλός πρέπει να είσαι για να πετύχεις;  Δεν είναι εύκολο να γίνεσαι διάσημος προτού καν κλείσεις τα 18!

Η ξεχωριστή αυτή προσωπικότητα της Ελληνικής Showbiz και όχι μόνο, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1975, και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει και ελληνική καταγωγή, λόγω του πατέρα του, όμως και αφρικανική, λόγω της μητέρας του. Από την εφηβεία πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα, καθώς σε ηλικία 16 ετών διάβασε μια αγγελία, στην οποία αναζητούσαν ηθοποιό για κάποια σειρά. Μη χάνοντας χρόνο, πέρασε από κάστινγκ, και φυσικά πήρε τον πρώτο του ρόλο, ενώ ακόμη πήγαινε σχολείο. Η πρώτη σειρά στην οποία εμφανίστηκε, ήτανε οι «Απαράδεκτοι».

blogspot.com

missbloom.gr

Το ταλέντο και η καλλιτεχνική φύση ενός ατόμου δεν μπορεί να κρυφτεί – ξεχωρίζει, γι’ αυτό και όπως θα ανέμενε κανείς, στη συνέχεια, ακολούθησαν κι άλλες συμμετοχές σε σειρές, κατά την σεζόν 1992-1993. Πιο συγκεκριμένα έπαιξε στη σειρά «Οι φρουροί της Αχαΐας» όπου άνηκε στο βασικό καστ της σειράς, ενώ συμμετείχε στις σειρές «Γυναίκες» και «Κωστής Παλαμάς». Παράλληλα είχε έναν από τους βασικούς ρόλους στην σατιρική σειρά του Λάκη Λαζόπουλου «Δέκα Μικροί Μήτσοι» που διήρκεσε μέχρι το 2001. Στα χρόνια αυτά, 1993-1999, συμμετείχε και σε άλλες σειρές.

Παρόλα αυτά, το 1999 αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί και να αρχίσει να φτιάχνει τις δικές του τηλεοπτικές δουλειές. Έτσι, σε ηλικία 24 ετών έγραψε το πρώτο του σενάριο με τίτλο «Η ζωή μας μια βόλτα», που προβλήθηκε από το Mega Channel. Όπως έχει πει και ο ίδιος σε συνέντευξή του, η αρχική συμφωνία ήταν για 14 πιλοτικά επεισόδια, ωστόσο, λόγω της μεγάλης απήχησης, του ζητήθηκε από το Mega να κάνει 24. Αυτή η επιτυχία, ήτανε και το έναυσμα, για να υπογράψει μια σειρά από τηλεοπτικές παραγωγές.

lh3.googleusercontent.com

Το 2012, προτίμησε να στραφεί στον κινηματογράφο, την μεγάλη του αγάπη, όπως αντιλαμβανόμαστε.

Τα Χριστούγεννα του 2012 έκανε πρεμιέρα η πρώτη του κινηματογραφική ταινία με τον τίτλο «Αν…». Η ταινία ξεπέρασε τις πωλήσεις 500 χιλιάδων εισιτηρίων και προβλήθηκε για περισσότερους από τέσσερις μήνες. Ανατρέχοντας στο προφίλ του στο Ιnstagram, το 2019 σύμφωνα με τον ίδιο, το σενάριο της ταινίας αυτής διασκευάστηκε, προσαρμόστηκε και ξανα γυρίστηκε στην Τουρκία, με τίτλο «One love, Two lives».  Είμαι βέβαιη για την συγκίνηση που θα ένιωσε, όταν το δικό του αυτό έργο, «..αγαπήθηκε και ξαναπήρε ζωή, με διαφορετικά αρώματα».

Τα Χριστούγεννα του 2015 προβλήθηκε ένα δημιούργημα απόλυτα δικό του, η δεύτερη κινηματογραφική του δουλειά σε σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή και με πρωταγωνιστή τον ίδιο, με τίτλο «Ένας άλλος κόσμος» (Worlds Apart). Η ταινία θριάμβευσε στα ταμεία, καθώς απέσπασε 4,5 εκατομμύρια ευρώ, και έτσι, θεωρήθηκε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια. Το «Ένας άλλος κόσμος», είναι μια ερωτική τριλογία με κοινό φινάλε με αφηγήσεις που ενώνουν Έλληνες και ξένους πολίτες. Μέσα από το φακό, τη γραφή και τη ματιά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη τρεις ιστορίες φέρνουν κοντά δύο διαφορετικούς κόσμους, σε μια Ελλάδα που αλλάζει. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως «πέρασε τα σύνορα», κατέκτησε λοιπόν την Ευρώπη αλλά και την Αμερική, με έναν «άλλο κόσμο».

womenonly.gr

Η μετάβαση από την απλή εφηβική ζωή σε μια ζωή με φήμη και πολλούς πειρασμούς, δεν είναι πάντοτε ευχή. Χρειάζεται να έχεις μέσα σου το πείσμα, το θάρρος, την επιμονή, μα πάνω από όλα, χάρισμα & ταλέντο. Στα προηγούμενα εννοείται ότι προστίθεται και η ελκυστική εμφάνιση του.

neakriti.gr

Ανατρέχοντας σε πολλαπλές πηγές, φαίνεται να χαρακτηρίζεται «Από παιδί αεικίνητος και προσηλωμένος στον στόχο του, ο οποίος ήτανε να ξεχωρίσει μέσα από την τέχνη». Δύσκολο να ξεχωρίσεις και να είσαι στην κορυφή, όχι για λίγο.. Να παραμένεις σταρ και να εξελίσσεσαι. Δεν μπορεί κανένας να διαφωνήσει ότι αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Άξιος θαυμασμού λοιπόν. Μακάρι ο ζήλος αυτός να διακατέχει όλους τους επαγγελματίες και όσους ασκούν λογιών λειτουργήματα, αλλά, «Χριστόφορος δεν γίνεσαι, γεννιέσαι».

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: mothers.bbend.net

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Ο γόης της οθόνης