Loading

Τα ταμπού της χορτοφαγίας!

Το να μην είσαι κρεατοφάγος άντρας στην Ελλάδα ή την Κύπρο, είναι λες και είσαι tattoo artist χωρίς τατουάζ, οδοντίατρος με στραβά δόντια, βαποράκι χωρίς να κάνεις χρήση, κομμωτής με αχτένιστα μαλλιά! Το bulling που δέχεσαι είναι τόσο σκληρό που πραγματικά διερωτάσαι το γιατί.

Με το πέρασμα του χρόνου έχεις ακούσει απίστευτες ατάκες/ερωτήσεις από τον περίγυρό σου. Ακολουθεί το δικό μου top 10:

«Από που θα παίρνεις πρωτεΐνη;»

Εμμ, ξέρω και γω; Μήπως να σου έλεγα πως ελέφαντες, ρινόκεροι και ιπποπόταμοι δεν τρώνε κρέας μπας και ηρεμήσεις; Κάτσε κι άραξε bro, υπάρχουν τόσες άλλες καλύτερες πηγές πρωτεΐνης.

«Τι εννοείς δεν τρως κρέας; Ούτε κοτόπουλο;»

Γιατί από πότε το κοτόπουλο δεν είναι ζώο; Πας καλά αδερφέ μου; Μπας και σ’ έχει βαρέσει ο ήλιος κατακούτελα;

«Καλά αφού νοιάζεσαι τόσο για τα ζώα γιατί τρως το φαγητό τους;»

Με γαργαλάει κανείς; Γιατί δεν ξέρω γιατί γελάω ακόμα με το αστείο σου. Μιλάμε έχω πέσει κάτω απ’ τα γέλια. Βγαίνεις και σε πιο αστεία εκδοχή ή αυτή ήταν η καλύτερή σου προσπάθεια;

«Καταφέρνεις να χορτάσεις;»

Όχι! Μετά από μερικές ώρες πεινώ πάλι, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με εσένα σωστά;

vegnews.com

«Αν ναυαγούσες σ’ ένα ερημικό νησί και η μόνη σου επιλογή ήταν να φας κρέας θα το έκανες;»

Φυσικά! Θα έτρωγα πρώτα εσένα και μετά θα σκεφτόμουν τι θα κάνω. Όταν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου τότε τα δεδομένα αλλάζουν. Όμως αυτό δεν αναιρεί αυτό που είμαι τώρα!

«Δεν πεθυμάς σουβλάκια και πιτόγυρα;»

Ούτε καν. Η απόφαση να αλλάξω διατροφικές συνήθειες ήταν απόλυτα συνειδητή. Εξάλλου αφού δεν μπορώ να με φανταστώ να τρώω τα γατάκια μου, πώς μπορώ να τρώω κάποιο άλλο ζώο που θα μπορούσα κάλλιστα να έχω για κατοικίδιο;

«Δεν σε πειράζει να φάω μπροστά σου αυτό;»

Εμμ, για να πω την αλήθεια και ναι και όχι. Δεν θα σου πω και τι να κάνεις. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, δεν είμαι εδώ για να κρίνω τι είναι σωστό και τι λάθος.

«Μα λένε πως και τα φυτά νιώθουν.»

Αλήθεια; Δεν τα είδα ποτέ φοβισμένα πάντως, ούτε τα να τρέχουν για να γλιτώσουν! Ούτε τα άκουσα να τσιρίζουν καθώς τα σκοτώνουν. Θα έριχνα και ένα IQ πατάτα, αλλά φοβάμαι μην προσβάλω τις πατάτες και μου κάτσουν στο λαιμό την επόμενη φορά που θα φάω.

philly.com

«Αφού και οι πρόγονοι μας πάντα έτρωγαν κρέας.»

Οι πρόγονοι μας έτρωγαν κυρίως φυτικές τροφές. Οι έρευνες δείχνουν ότι η μετάβαση σε ζωικές τροφές, ίσως να έγινε λόγω της κλιματικής αλλαγής.

«Και όταν βγαίνεις έξω ή όταν πας ένα ταξίδι τι τρως;»

Συνήθως τα νύχια μου (not) αλλά που κολλάει αυτό; Υπάρχουν αρκετές επιλογές, μην ανησυχείς. Ακόμα και σε αυστηρά κρεατοφαγικές ταβέρνες πάντα υπάρχει λύση και πάντα οι εστιάτορες είναι πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: hipstream.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Τα ταμπού της χορτοφαγίας!