Loading

Χίμαιρα – μυθικό τέρας ή μέλος της κοινωνίας μας ;

Η Χίμαιρα κατά τη μυθολογία ήταν ένα τέρας με σώμα κατσίκας, κεφάλι λιονταριού, ουρά ερπετού και ανάσα δράκου. Αν και ένα τέτοιο πλάσμα είναι αδύνατο να υπάρξει στην πραγματικότητα, το φαινόμενο της χίμαιρας δεν αποτελεί και τόσο σπάνιο φαινόμενο.

Στη Βιολογία, χίμαιρα θεωρείται ένας οργανισμός με δύο διαφορετικούς γονότυπους. Υπο φυσιολογικές συνθήκες δύο ή περισσότερα ζυγωτά αντιστοιχούν σε δύο ή περισσότερους οργανισμούς. Η χίμαιρα αποτελεί μια ανωμαλία, όπου τα ζυγωτικά συμπτύσσονται και συσσωματώνονται σε ένα μόνο οργανισμό. Έτσι σε ένα σώμα μπορεί να παρατηρηθούν δύο+ ομάδες αίματος, ανάπτυξη αρσενικών και θηλυκών γεννητικών οργάνων, η οποία αποτελεί βάσιμη υπόθεση για την ύπαρξη ομοφυλοφίλων και κρουσμάτων παρθενογένεσης (Checkmate Παναγία…)

Οι χίμαιρες απαιτούν τουλάχιστον 4 γαμέτες (2 σπερματοζωάρια + 2 ωάρια)  αφού προέρχονται από δύο ή περισσότερα ζυγωτά. Αφού οι χίμαιρες είναι υβρίδια 2+ δεσοξυριβοζονουκλεϊνικών οξέων (DNA) κάποια μέρη του σώματος περιέχουν κύτταρα με διαφορετικό γενετικό κώδικα από κύτταρα άλλων σημείων. Για παράδειγμα το στομάχι μιας ανθρώπινης χίμαιρας μπορεί να έχει διαφορετικό σύνολο χρωματοσωμάτων από αυτό στο λεπτό έντερο.

Οι περισσότερες χίμαιρες, άνθρωποι και λοιπά ζώα ζούν μια φυσιολογική ζωή, χωρίς να ξέρουν καν ότι είναι χίμαιρες.

Μπορεί να έχουν 2 ή περισσότερους γονότυπους, δηλαδή διαφορετικά σύνολα γονιδίων, όμως ο φαινότυπος δηλαδή έκφραση γονιδίων σε εξωτερικά χαρακτηριστικά που μπορούμε να παρατηρήσουμε, είναι σχεδόν ασήμαντος. Μερικά εξωτερικά και άλλα μη προφανή χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν οι χίμαιρες είναι :

 • Διαφορετική ανατομία αντίχειρα σε κάθε χέρι.
 • Διαφορετικό χρώμα ματιών.
 • Διαφορετικό χρώμα δέρματος σε διαφορετικά μέρη στο σώμα.
 • Διαφορετικό χρώμα μαλλιών σε κάποιες περιοχές.
 • Διαφορετική τριχοφυία στις δύο πλευρές του σώματος.
 • Δύο ή περισσότερες ομάδες αίματος .
 • Εσωτερικά και εξωτερικά γεννητικά όργανα θηλυκών και αρσενικών.
 • Παρουσία θηλυκών και αρσενικών ορμονών.
 • Διαφορά στο μέγεθος και στο σχήμα του στήθους για τις γυναίκες
 • Διαφορά στο μέγεθος και στο σχήμα των όρχεων για τους άντρες

Τα δύο τελευταία δεν ισχύουν, απλά νιώθω εξουσία όταν είμαι η αιτία που αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς σας. Ακόμα και αν έχεις δύο ή περισσότερα συμπτώματα δεν σημαίνει πως είσαι χίμαιρα.

Ο χιμαιρισμός μπορεί να προκαλέσει σοβαρή σύγχυση και διαταραχές. Η Lydia Fairchild και η Karen Keegan είναι δύο Αμερικανίδες μητέρες οι οποίες μετά από δειγματοληψία DNA βρέθηκαν να μην είναι οι βιολογικές μητέρες των παιδιών τους. Έπειτα από πολλές περιπέτειες αποδείχθηκε ότι ήταν χίμαιρες και ότι περιείχαν διαφορετικό DNA, σε διαφορετικά μέρη στο σώμα τους.

Θα ήταν καλό να γνώριζαν οι χίμαιρες ότι είναι χίμαιρες καθώς μεταμοσχεύσεις αίματος, βλαστοκυττάρων, μυελού των οστών ακόμα και οργάνων μπορεί να έχουν πολύ αρνητικές αντιδράσεις απο το ανοσοποιητικό σύστημα του παραλήπτη.

Ο ορίζοντας κατανόησης του ανθρώπου για τον κόσμο διευρύνεται αναπόφευκτα.

Πολλές φορές αυτό που φαίνεται σαν θαύμα ή αδύνατο είναι απλά έλλειψη κατανόησης του φυσικού κόσμου. Οι θετικές επιστήμες έχουν αποδείξει πάμπολλες φορές ότι με την κατανόηση του φυσικού κόσμου αναπτύσσονται μεθόδοι που βελτιστοποιούν την ποιότητα ζωής μα . Άρα το μόνο που χρειάζεστε για να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής μας είναι ακατάπαυστη περιέργεια και αέναη επιμονή.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΕΤΡΟΥ

Πρέπει να σε κυριαρχήσει το δέος. Όρμα σε ότι σε κάνει να νιώθεις άβολα. Μίλα σε ανθρώπους που φοβάσαι να μιλήσεις. Η ακούραστη μονόδρομη ροή του χρόνου αυξάνει την εντροπία του σύμπαντος και μειώνει τη θερμοκρασία του. Γι' αυτό ζέστανε όσες ψυχές προλαβαίνεις.

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
 • 01

  Χίμαιρα – μυθικό τέρας ή μέλος της κοινωνίας μας ;