Loading

Χάσμα ιδεών

svg29 Απριλίου, 2021LovebeezΜΑΙΡΗ ΚΑΝΑΒΑΚΗ

Σίγουρα, έστω και μια φορά στη ζωή σου, έχεις ακούσει τη φράση «Τα ετερώνυμα έλκονται». Είμαι εδώ, λοιπόν, για να αποδείξω το αντίθετο. Όχι φίλε μου, δεν έλκονται τα ετερώνυμα, αλλά εμείς οι ίδιοι έλκουμε τα ομώνυμά μας. Τώρα θα μου πεις, τι είμαστε οι άνθρωποι, χημεία για να συζητάμε για ομώνυμα ή για ετερώνυμα; Κι όμως είμαστε…

Ας τα πάρουμε από την αρχή πιο απλά. Γίνεται να ξεκινήσεις κάτι, σοβαρό εννοώ, με έναν άνθρωπο που διαφέρετε σε όλα; Να έχετε δηλαδή άλλες νοοτροπίες, άλλες απόψεις, να κάνετε διαφορετικά πράγματα, ακόμα και να μην μπορείτε να επικοινωνήσετε σωστά μεταξύ σας. Στην αρχή όλο αυτό μπορεί να σε εξιτάρει και να δημιουργεί ένα άγνωστο, ένα μυστήριο, αλλά με το πέρασμα του καιρού θα δεις ότι όλα αυτά που προσπέρναγες τώρα πλέον είναι εμπόδιο. Επειδή μιλάτε, δε σημαίνει ότι επικοινωνείτε κιόλας. Η επικοινωνία είναι κάτι ουσιαστικό που ο άλλος σε καταλαβαίνει και αλληλοεπιδρά.

Αυτό το χάσμα ιδεών άλλοι το λένε και «ασυμφωνία χαρακτήρων». Πώς γίνεται να συνυπάρξεις με έναν τέτοιο άτομο; Δε γίνεται, τουλάχιστον μακροπρόθεσμα. Δεν μπορείς να κάνεις συνεχώς παραχωρήσεις και να προσπερνάς αυτά που σε ενοχλούν. Δε λέω ότι θα βρεις ένα τέλειο σύντροφο, γιατί το τέλειο δεν υπάρχει, αλλά μπορείς να βρεις έναν ιδανικό. Ιδανικός είναι για τον καθένα κάποιος διαφορετικός. Αυτός που θα κινείται στην ίδια ροή μαζί σου και θα μπορείτε να κάνετε κοινά όνειρα.

Ακόμα δε συμφωνείς μαζί μου; Δηλαδή θες να μου πεις ότι γίνεται να συνυπάρξει ένα άτομο που ακούει ελληνική μουσική με έναν που ακούει ροκ ή ο ένας να είναι γυμναστηριακός τύπος και ο άλλος να τρώει κάθε μέρα junk food ή ο ένας να θέλει όλο βόλτες, ταξίδια και ο άλλος να θέλει να είναι κλεισμένος μέσα στο σπίτι του; Είναι σχεδόν αδύνατο. Με τον άνθρωπο σου πρέπει να έχεις κοινά πράγματα, δε γίνεται διαφορετικά.

pexels.com

Η σχέση για να επιτύχει μακροπρόθεσμα, θέλει οι δύο άνθρωποι να συνυπάρχουν και να αλληλοσυνδέονται. Είναι σημαντικό να ακούς και να επικοινωνείς με τον άλλον. Η επικοινωνία είναι το Α και το Ω σε μια «επιτυχημένη» σχέση. Ξέρεις πότε απογοητευόμαστε από τον άνθρωπο μας; Όταν περιμένουμε κάτι άλλο… όταν έχουμε παραπάνω προσδοκίες, είτε από μόνοι μας είτε επειδή μας τις έδωσαν.

Ο ενθουσιασμός της αρχής περνάει γρήγορα.  Δεν κρατάει για μια σχέση σε βάθος χρόνου. Δύο άνθρωποι σε μια σχέση προσπαθούν να γίνουν μια ομάδα. Πώς η ομάδα αυτή θα λειτουργήσει άμα δεν έχουν ούτε καν κοινό στόχο; Άμα το σκεφτείς καλύτερα, οι άνθρωποι που περιβάλουν τη ζωή μας μοιάζουν ως ένα βαθμό. Δεν εννοώ τους συγγενείς μας που δεν μπορούμε να επιλέξουμε, αλλά τους φίλους μας, τις παρέες μας και τον σύντροφο μας, που περνάμε τις περισσότερες ώρες μαζί τους.

Κλείνοντας και μη πολυλογώντας, ο άνθρωπος μας θέλουμε να έχει παρόμοιες νοοτροπίες και τρόπο σκέψης, που να συμβαδίζει με τον δικό μας. Και εμείς και αυτός θα νιώθει πάνω από όλα ότι έχει έναν άνθρωπο που τον καταλαβαίνει και μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του, χωρίς να χρειάζεται να πει πολλά.

Όλοι μας σε κάποια φάση της ζωής μας θα βρούμε αυτό τον άνθρωπο, στο χέρι μας όμως είναι να μην τον αφήσουμε και να τον κρατήσουμε προτού να είναι αργά!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: pexels.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Χάσμα ιδεών