Loading

Χαρισματικός άνθρωπος γεννιέσαι ή γίνεσαι;

svg11 Δεκεμβρίου, 2020Bee freeΕΥΑΝΘΙΑ ΕΥΓΕΝΙΟΥ

Η λέξη χάρισμα λοιπόν, κρύβει από πίσω της μία ολόκληρη κοσμοκρατορία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα ή ένα μυθιστόρημα πασπαλισμένο καλά με αστερόσκονη για την προβολή μιας φαινομενικής προσωπικότητας.

Όταν χωρίσουμε τα συστατικά της λέξης χάρισμα, θα αντιληφθούμε πως για να δοθεί σε κάποιον αυτός ο τίτλος, πάει να πει πως του χαρίστηκε ένα ιδιαίτερο ταλέντο που συνήθως αυτό το ταλέντο έχει το όνομα: ΦΥΣΗ. Το χάρισμα είναι η φυσική ικανότητα που διαθέτει κάποιος. Αυτό το δώρο λοιπόν, είναι στο χέρι του αν θα το κάνει όπλο του εξυψώνοντας το έμφυτο του κομμάτι!

https://miro.medium.com/max/2560/1*F96e1kLzwz6S6bFEQh4tdg.jpeg

miro.medium.com

Υπάρχουν έξω στο κόσμο πολλοί χαρισματικοί άνθρωποι. Αξιοθαύμαστοι, αξιοζήλευτοι, με ιδιαίτερα χαρίσματα. Πολλοί από αυτούς έχουν εξυψωθεί για αυτά και έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερη πορεία, κάποιοι άλλοι με μέτρια χαρίσματα είχαν το θάρρος να αναδειχτούν και να εισακουστούν, προσελκύοντας ενδιαφέρον και κάποιοι άλλοι που έχουν όλα τα ταλέντα του κόσμου, φοβήθηκαν να ρισκάρουν. Κι έτσι φοβήθηκαν να ζήσουν!

Τι σου είναι το ρίσκο… Μέχρι να πάρεις τη δύναμη να το κατακτήσεις, φεύγει η ζωή από τα χέρια σου και χάνεται μαζί με τις αναστολές και τις αδυναμίες σου.

Υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις ανθρώπων που γεννήθηκαν προικισμένοι, αλλά λόγω του οικογενειακού ή κοινωνικού τους κύκλου, δε κατάφεραν ποτέ να ανυψωθούν γιατί πίστεψαν τους άλλους που τους κόλλησαν την ταμπέλα του: ΔΕ ΜΠΟΡΩ, μη πιστεύοντας έτσι τον εαυτό τους και την αξία τους!

Εκείνος που σας λέει πως δε μπορείτε, είναι επειδή δε σας πίστεψε και δε σας έδωσε ποτέ την ευκαιρία για να του δείξετε τι αξίζετε. Κι εσείς με τη σειρά σας, συμφιλιωθήκατε με αυτή την ιδέα και δε θελήσατε να του αποδείξετε ποτέ το αντίθετο.

Τι ωραία που θα ήταν αν παίρναμε όλα τα αρνητικά που μας έλεγαν και τα μετατρέπαμε σε ασπίδα και ταλέντα μας;

Χαρισματικός άνθρωπος είναι αυτός που γεννιέται με ένα ή πολλά ταλέντα. Το πιο δυσάρεστο όμως είναι να γεννηθείς με αυτά τα δώρα και να μη ξέρεις καν πως είναι κομμάτι σου, γιατί τα άφηνες κρυμμένα καλά μέσα σου. Είτε επειδή φοβάσαι να προβληθείς, είτε επειδή δε πίστεψες πως είσαι τόσο δυνατός κι άξιος.

Ο κόσμος σε χρειάζεται! Ο κάθε άνθρωπος έρχεται σε αυτό τον κόσμο με ένα στόχο. Να ξεδιπλώσει το είναι του και να το μεταδώσει για να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο με όποιο τρόπο μπορεί.

https://www.hrinasia.com/wp-content/uploads/2018/01/Depositphotos_30993049_m-2015.jpg

hrinasia.com

Πολλοί άνθρωποι έχουν πετύχει με δόλιο τρόπο, προβάλλοντας έτσι τα ψεύτικα ταλέντα τους, για τη δόξα και μόνο, χωρίς να έχουν το θάρρος να σκάψουν καλά μέσα τους και να δουν πως μπορούν να αξιοποιήσουν τα χαρακτηριστικά τους!

Αν έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω σου και δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, μπορείς να πετύχεις πολλά. Αν έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω σου και πιστεύεις και στον εαυτό σου, μπορείς να πετύχεις τα πάντα! Αν όμως δεν έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω σου.. Πάρε το σθένος και τη δύναμη που έχεις για να καταφέρεις το ακατόρθωτο! Πίστεψε σε σένα και οι άνθρωποι που θα σε εκτιμήσουν πραγματικά, θα σε αναγνωρίσουν και θα σε αγαπήσουν για την αξία σου. Φτάνει να πιστέψεις πρώτα εσύ στη δική σου!

Μην αφήσεις κανένα να σου πάρει αυτό που έχεις και μη δώσεις την ικανοποίηση σε κανένα να σε βλέπει να χάνεις! Οι προσωπικές μάχες που δίνουμε, είναι αυτές που μας σώζουν και μόνο αυτές έχουν αξία.

Κανείς δεν πρόκειται να σου δώσει ευκαιρίες χωρίς αντάλλαγμα, μόνο άνθρωποι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Εάν δε μας δοθούν ποτέ οι ευκαιρίες λοιπόν για να τις αρπάξουμε και να εκδηλώσουμε τα έμφυτα μας δώρα, τις δημιουργούμε από μόνοι μας!

Χαρισματικός άνθρωπος γεννιέσαι, μα είναι στο χέρι σου αν θα το προβάλεις.

Κι αν το προβάλεις.. Τότε θα πρέπει να το προβάλεις σωστά, ούτως ώστε να παραμείνεις με την αξία σου!

https://i.imgur.com/41NhEJyh.jpg

i.imgur.com

Ομιλία του Ρόκυ Μπαλμπόα:

«Άφησες τον κόσμο να σε στιγματίσει λέγοντας σου πως δεν είσαι αρκετά καλός. Έτσι σταμάτησες να πιστεύεις στον εαυτό σου. Κι όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν, ξεκίνησες να ψάχνεις κάποιον για να κατηγορήσεις. Σαν μεγάλη σκιά.. Άσε με να σου πω κάτι που ήδη ξέρεις:

Η ζωή δεν είναι γεμάτη με λιακάδες και ουράνια τόξα. Είναι ένα μέρος σκοτεινό εξίσου, που πολλές φορές θα σε ρίξει κάτω, ειδικά αν της το επιτρέπεις σε κάθε σου αναποδιά. Η ζωή είναι ικανή να σε αφήσει πάντα γονατισμένο αν την αφήσεις..

Και κανείς.. Κανείς δε χτυπά τόσο δυνατά, όσο η ζωή η ίδια.  Δεν είναι όμως το πόσα χτυπήματα θα δώσεις εσύ, αλλά το πόσα χτυπήματα θα δεχτείς από αυτή, συνεχίζοντας με το κεφάλι ψηλά. Αν ξέρεις τι αξίζεις, τότε διεκδίκησε το. Μα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να δεχτείς τα χτυπήματα. Εάν λες πως δε πέτυχες όσα ήθελες εξαιτίας εξωτερικών παραγόντων, τότε λυπάμαι. Οι δειλοί το κάνουν αυτό και δειλός, δεν είσαι εσύ !!!

Μόνο έτσι κερδίζεται η επιτυχία και εξυψώνονται τα χαρίσματα μας!»  R.B

«Έχεις τα μολύβια, έχεις τα χρώματα. Ζωγράφισε τις πόρτες, χρωματίζοντας τις ευκαιρίες σου και μπες μέσα!» Μια παραλλαγή του Ν.Κ

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Χαρισματικός άνθρωπος γεννιέσαι ή γίνεσαι;