Loading

Cecil Hotel:  Ο ουρανοξύστης του τρόμου.

Στο άρθρο αυτό θα αναλυθεί η ιστορία του θανάτου της Elisa Lam, μιας Καναδής νεαρής κοπέλας που ενώ βρισκόταν στο ξενοδοχείο του Los Angeles «Cecil Hotel», βρέθηκε νεκρή. Πού και πώς; Θα το μάθεις στη συνέχεια.

Το ξενοδοχείο Cecil Hotel είναι γνωστό και ως «το πιο θανατηφόρο ξενοδοχείο στο Los Angeles» ή ως «ο ουρανοξύστης του τρόμου» ή ως «το πιο στοιχειωμένο ξενοδοχείο του Los Angeles». Υπάρχουν αρκετές ιστορίες για δολοφονίες και αυτοκτονίες που έγιναν στο ξενοδοχείο αυτό. Το ξενοδοχείο κτίστηκε το 1924 με 14 ορόφους και 700 δωμάτια. Πριν από την ιστορία της Elisa Lam, αρκετές ήταν οι υποθέσεις που άνθρωποι δολοφονήθηκαν είτε αυτοκτόνησαν και συγκεκριμένα χαρακτηριστικές ήταν οι περιπτώσεις των κατά συρροή δολοφόνων Richard Ramirez και Jack Unterweger. Ο πρώτος συγκεκριμένα βρήκε την ευκαιρία μέσα σε ένα φτηνό δωμάτιο του ξενοδοχείου να σκοτώσει 13 γυναίκες και με τον τρόπο αυτό να μην τον προσέξει κανείς. Ο δεύτερος κατηγορήθηκε για τον θάνατο 3 ιερόδουλων ενώ διέμενε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Κατά τη διάρκεια των ετών 1950-1960 το ξενοδοχείο Cecil Hotel είχε τη φήμη του ξενοδοχείου στο οποίο οι άνθρωποι έβρισκαν καταφύγιο για να θέσουν τέλος στη ζωή τους.

bbci.co.uk

Η εξαφάνιση της Καναδής τουρίστριας Elisa Lam ήταν αυτή που έφερε ξανά στο προσκήνιο το ξενοδοχείο «Cecil Hotel» το 2013, ιστορία η οποία πήρε παγκόσμιες διαστάσεις. Τον Ιανουάριο του 2013, η 21χρονη Elisa Lam έφτασε στο ξενοδοχείο Cecil Hotel στο Los Angeles. Όμως, λίγες μέρες μετά την άφιξη της στο ξενοδοχείο και συγκεκριμένα την 1η Φεβρουαρίου χάθηκαν τα ίχνη της. Μια από τις τελευταίες φορές που η Elisa θεάθηκε ήταν σε βιβλιοπωλείο κοντά στο ξενοδοχείο όπου αγόρασε διάφορα δώρα για την οικογένεια της. Οι γονείς της ξεκίνησαν να την ψάχνουν καθώς η επικοινωνία τους με την κόρη τους είχε διακοπεί στις 31 Ιανουαρίου, δηλαδή 5 ημέρες μετά την άφιξη της στο Los Angeles. Όχι μόνο δεν είχαν αντιληφθεί ότι κάτι της είχε συμβεί αλλά κατέφθασαν και στην Καλιφόρνια προκειμένου να την ψάξουν. Τη μέρα που εξαφανίστηκε, οι κάμερες κατέγραψαν την Elisa στο ασανσέρ του ξενοδοχείου να συμπεριφέρεται περίεργα και να κινείται σαν να προσπαθούσε να κρυφτεί από κάποιον. Στο μεταξύ, επισκέπτες που έμεναν στο ξενοδοχείο ξεκίνησαν να κάνουν παράπονα στους υπεύθυνους του ξενοδοχείου αφού όταν πλένονταν, βούρτσιζαν τα δόντια τους ή έπιναν νερό από τη βρύση του δωματίου, παρατήρησαν κάτι παράξενο στο χρώμα και τη γεύση του νερού της βρύσης που προκαλούσε δυσωδία. Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν κάποιος άνοιγε το νερό, για δυο δευτερόλεπτα το νερό ήταν μαύρο και μετά επανερχόταν στο φυσιολογικό του χρώμα. Να σημειωθεί ότι η χρήση του βρώμικου αυτού νερού γινόταν για 19 ολόκληρες ημέρες από τους επισκέπτες του ξενοδοχείου από τους οποίους δεν πέρασε σε καμία περίπτωση από το μυαλό ότι αυτό μπορούσε να είχε σχέση με την εξαφάνιση της Καναδής τουρίστριας.

Στις 19 Φεβρουαρίου, όταν μέλος του προσωπικού συντήρησης του ξενοδοχείου ανέβηκε στην ταράτσα του κτιρίου για να επιθεωρήσει τις δεξαμενές νερού, βρήκε το άψυχο σώμα της Elisa Lam να επιπλέει στο κάτω μέρος της δεξαμενής. Υπολογίζεται ότι το σώμα της Elisa βρισκόταν στη δεξαμενή για περίπου δυο ολόκληρες εβδομάδες. Το ξενοδοχείο παραδόξως, συνέχιζε να παραμένει ανοικτό και να προσφέρει τις υπηρεσίες του μετά από την απόσυρση της σορού της Elisa Lam. Μετά από αυτοψία που έτυχε το σώμα της Elisa, διαπιστώθηκε ότι η αιτία θανάτου της ήταν ο πνιγμός λόγω ατυχήματος. Σύμφωνα και με την ιατροδικαστική έκθεση, η Elisa έπασχε από διπολική διαταραχή και στα προσωπικά της αντικείμενα βρέθηκαν φαρμακευτικά ναρκωτικά. Μάλιστα, η τοξικολογική εξέταση η οποία διενεργήθηκε στο σώμα της άτυχης νεαρής, δεν έδειξε κανένα ίχνος αλκοόλ, μαριχουάνας, ηρεμιστικού, κοκαΐνης ή οποιαδήποτε χρήση ψυχαγωγικού ναρκωτικού. Τα φαρμακευτικά ναρκωτικά που βρέθηκαν στα προσωπικά της αντικείμενα ήταν αντικαταθλιπτικά.

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες γύρω από το θάνατο της Elisa Lam. Μια από αυτές είναι ότι λόγω των πολλών κρίσεων πανικού της Elisa, συμπεριφέρθηκε αγχωτικά κατά τη διάρκεια που βρισκόταν στο ασανσέρ και όταν έφτασε με αυτό στον όροφο που βρισκόταν η ταράτσα, σκαρφάλωσε στην ταράτσα και εκούσια βούτηξε σε μια από τις δεξαμενές. Σύμφωνα με άλλη θεωρία που αναπτύχθηκε σχετικά με τον περίεργο θάνατο της Elisa, η Elisa ενώ βρισκόταν μέσα στο ξενοδοχείο κάποιος την παρακολουθούσε και επομένως ο θάνατος της ήταν αποτέλεσμα ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε σε βάρος της. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι ο θάνατος της ήταν σχεδιασμένος από φαντάσματα ή δαίμονες.

nbcbayarea.com

Η τραγική κατάληξη της ιστορίας της Elisa Lam όχι μόνο έχει καταγραφεί αλλά έχει γίνει και σειρά στο Netflix με τίτλο «Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel», η οποία έκανε την πρεμιέρα της στις 10 Φεβρουαρίου 2021. Η σειρά περιγράφει το χρονικό του θανάτου της Elisa Lam στο ξενοδοχείο Cecil Hotel.

Πηγές:

edition.cnn.com, youtube.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: elcarteldelgaming.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Cecil Hotel:  Ο ουρανοξύστης του τρόμου.