Έχοντας δεδομένο ότι ένας γονιός κατά τον ερχομό του παιδιού του σ’ αυτό τον κόσμο ενεργοποιεί αυτόματα το συναίσθημα της αγάπης ως προς εκείνο, πολλοί δεν μπορούν να πιστέψουν πως αυτές οι δύο λέξεις χαρακτηρίζει η μία την άλλη.  Η αλήθεια είναι όμως πως δεν είναι λίγες περιπτώσεις που ο ίδιος ο γονιός γίνεται ο ηθικός αυτουργός ως προς την ανάπτυξη πολλών αρνητικών συναισθημάτων στο παιδί του.  Γενικότερα η τοξικότητα έγκειται σε διάφορους τομείς στην ζωή μας όπως σε φιλικό, επαγγελματικό και ερωτικό επίπεδο.  Όταν όμως η τοξικότητα που προσβάλει ένα παιδί προέρχεται από τους γονείς του, η κατάσταση γίνεται ακόμη δυσκολότερη. Ειδικότερα στα πρώτα στάδια της ζωής ενός παιδιού οι γονείς  αποτελούν πρότυπα γι’ αυτό, έτσι είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει την κακή επιρροή που εκπέμπουν ως προς το ίδιο, πόσο μάλλον να την αποκρούσει και να απομακρυνθεί από αυτούς εφόσον θεώρει πως η συμπεριφορά αυτή είναι φυσιολογική.  Δυστυχώς, ακόμα και ως ενήλικας αν και κάποια στιγμή αναγνωρίσει την άδικη «επίθεση» που δεχόταν τόσα χρόνια το ενδεχόμενο να την αποβάλλει εντελώς από μέσα του είναι ελάχιστο έως μηδαμινό.  

1.Andama
2.Boutique
3.Mouseio
4.Pearls
5.Unismart
6.Avocado
7.Politia
8.Almyra
previous arrow
next arrow

Υπάρχουν αρκετά χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν πως έχεις μεγαλώσει με τοξικούς γονείς.  Ωστόσο, θα αναφερθώ και θα αναλύσω τρία από αυτά που ίσως να μπορέσουν να σε βοηθήσουν να αναγνωρίσεις και να ταυτίσεις συμπεριφορές.

lifo.gr

1.Συνεχής επικριτική συμπεριφορά

Προφανώς κανείς δεν μπορεί να ακούει συνεχώς λόγια επιβράβευσης από τους γονείς του. Ωστόσο, η υπερβολική και συνεχόμενη απαξίωση των πράξεων ενός παιδιού από τους γονείς, έχει ως συνέπεια την χαμηλή αυτοεκτίμηση καθώς και την έλλειψη ισχυρής βούλησης.

2.Δημιουργία ενόχων

Όταν ένας γονιός προσπαθεί να δημιουργήσει τύψεις στο παιδί του επισημαίνοντας συνέχεια τις θυσίες που έχει κάνει γι’ αυτό.  Επίσης συνήθως έμμεσα δίνει την εντύπωση στο παιδί του ότι στάθηκε εμπόδιο για τα δικά του όνειρα.

3.Εκπλήρωση των δικών τους αποθημένων μέσω του παιδιού τους.

Αυτή είναι η περίπτωση όπου οι γονείς αναγκάζουν τα παιδιά τους να ακολουθήσουν και κατά συνέπεια να εκπληρώσουν τα δικά τους όνειρα, τα οποίοι οι ίδιοι δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
1
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!