Υπάρχει ένα σημείο που λέγεται «Μηδέν». Είναι το σημείο που τα πάντα τελειώνουν για να αρχίσουν ξανά. Βρίσκεται εκεί που δεν έχεις τίποτα και όμως έχεις τα πάντα.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Αναμφισβήτητα το σημείο ‘’ Μηδέν ‘’ υπάρχει και είναι πραγματικότητα. Είναι το σημείο που ήμασταν, είμαστε ή  θα είμαστε όλοι σε κάποια φάση της ζωής μας. Είναι εκεί που λέμε όλοι ότι ‘’πιάσαμε πάτο’’. Είναι εκεί που δεν έχεις τίποτα και όμως έχεις τα πάντα.

Δεν είναι κατακριτέο να βρίσκεσαι σε αυτό το σημείο. Με τα τόσα δεινά που συμβαίνουν στις ζωές όλων μας, με τους τόσο απαιτητικούς ρυθμούς που ζούμε, με τις τόσες προκλήσεις και απαιτήσεις που καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε είναι πλέον φυσικό επακόλουθο ότι θα φτάσουμε σε εκείνο το σημείο, το   ‘’Μηδέν’’. Είναι εκείνες τις στιγμές που νιώθεις τόση αδυναμία, τόση εξάντληση, που νιώθεις όλες σου τις δυνάμεις να σε εγκαταλείπουν και που δεν ξέρεις από που να πιαστείς. Είναι εκεί που τα βλέπεις όλα μαύρα, δύσκολα και ανέλπιστα άσχημα. Είναι εκεί που δεν έχεις τίποτα και όμως έχεις τα πάντα.

Σε εκείνο το σημείο όντως δεν έχεις τίποτα. Τίποτα. Ούτε θετικά ούτε αρνητικά. ‘’Μηδέν’’ στο πηλίκο που λέμε. Αρχή και τέλος μαζί. Βρίσκεσαι σε εκείνο το σημείο που είτε κοιτάξεις μπροστά είτε κοιτάξεις προς τα πίσω… το ίδιο πλήθος άπειρων αριθμών θα αντικρίσεις. . Αναρωτιέσαι και προβληματίζεσαι προς ποιο μέρος να στρέψεις το κορμί και την ψυχή σου. Προς ποιο μέρος να στρέψεις τη… γωνία για να δεις αν τα πράγματα είναι όντως καλά ή όντως κακά. Είναι εκεί που δεν έχεις τίποτα και όμως έχεις τα πάντα.

Και όμως ΕΚΕΙ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Πρέπει να βρεις δύναμη. Πρέπει να βρεις ΤΗ δύναμη. Να σηκωθείς. Να ανασυγκροτήσεις τις δυνάμεις σου. Να μαζέψεις τα συντρίμμια. Να ΣΤΑΘΕΙΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ. Να αρχίσεις πάλι απ’ την αρχή. Να παλέψεις. ΠΡΕΠΕΙ να παλέψεις με όλες σου τις δυνάμεις, ΠΡΕΠΕΙ να εκμεταλλευτείς όλες σου τις δυνατότητες, ΠΡΕΠΕΙ να φτάσεις εκεί που ήσουν πριν. Οφείλεις στον εαυτό σου αυτόν τον αγώνα. Γιατί μόνο έτσι θα βρεις τη λύση, θα βρεις το χαμένο σου εαυτό, την ευτυχία σου. Για να φύγεις από εκεί που δεν είχες τίποτα και ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

… Αγωνίσου λοιπόν, πάλεψε, τσαλακώσου, πέσε, σήκω, ξεκίνα και εφόσον χρειαστεί σήκω ξανά και ξεκίνα πάλι για το ταξίδι σου.. . ΑΓΩΝΙΣΟΥ με νύχια και με δόντια. Θα δεις ότι θα φτάσεις στην ευτυχία σου ή έστω κοντά σε αυτήν ! .. Ανασυγκρότησε δυνάμεις, αναθεώρησε σκέψεις, τράβηξε κόκκινες γραμμές.. Τάραξε γη και ουρανό και φύγε απ’ το «μηδέν».. . Φύγε από εκεί που ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΤΙΠΟΤΑ… και ένα ένα πάλεψε για.. τα πάντα..

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
10
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!