Ταξίδεψε σε όποια χώρα θες, πήγαινε εκατοντάδες χρόνια πίσω μα όπου κι όποτε κι αν βρεθείς θα υπάρχει πάντα ένα κοινό στοιχείο.  Και ποιο είναι αυτό;  Μα δεν είναι άλλο από το κόκκινο φωτάκι!  Ναι, καλά κατάλαβες!  Σ’ αυτό το κόκκινο φωτάκι αναφέρομαι, σ΄ αυτό του αγοραίου έρωτα..!

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

onmed.gr

Δεν είναι παράξενο που αυτό ισχύει παντού;  Είναι ας πούμε σαν το σήμα κατατεθέν του χώρου έξω αλλά και μέσα στο σπίτι.

Πώς όμως κατάφερε να επικρατήσει αυτό το χρώμα και γιατί κόκκινο αναρωτηθήκατε ποτέ;

Οι πιο ρομαντικοί υποστηρίζουν ότι μιας και το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους δε θα μπορούσε να μην ήταν αυτό σε ένα τέτοιο μέρος.  Από την άλλη κάποιο πιο «λογικοί» υποστηρίζουν ότι η επιλογή του χρώματος έγινε καθαρά για πρακτικούς σκοπούς, μιας και το κόκκινο φως στους εσωτερικούς χώρους θα μπορούσε να καλύψει τις όποιες ατέλειες από τα πρόσωπα των γυναικών ενώ στους εξωτερικούς χώρους θα ήταν ένα διακριτικό σημάδι από μακριά το οποίο όμως δεν θα ενοχλούσε αυτούς που θα ήταν κοντά.

pinimg.com

Η παράδοση όμως λέει κάτι εντελώς διαφορετικό και με τη μια και με την άλλη άποψη αφού το κόκκινο φωτάκι προέκυψε λένε από το έκτο βιβλίο του εβραϊκού Τανάκ και της Παλαιάς Διαθήκης, «Ιησούς του Ναυή». Εκεί όπου εμφανίζεται η Ραχάμπ, μια από τις πιο γνωστές ιερόδουλες και η οποία διατηρούσε το δικό της πορνείο κοντά στα τείχη της Ιεριχούς την περίοδο όπου οι Ισραηλίτες πολιορκούσαν την πόλη υπό τις διαταγές του Τζόσουα.

Η Ραχάμπ τότε, είχε δεχτεί προειδοποιήσεις από τον διοικητή της Ιεριχούς να μη δεχθεί αντιστασιακούς στο σπίτι της εάν ήθελε να προστατεύσει τη ζωή της.  Ο Τζόουσα όμως, πριν εισβάλει στην πόλη έστειλε δύο κατασκόπους στη Ραχάμπ για να διαπιστώσουν τη στρατιωτική ισχύ που θα αντιμετώπιζε ο ισραηλίτικος στρατός.  Όταν όμως οι στρατιώτες της Ιερυχού έφτασαν για να αιχμαλωτίσουν τους κατασκόπους, η Ραχάμπ τους έκρυψε μέσα σε σωρούς από λινάρι και κριθάρι μιας και προηγουμένως είχε συμφωνήσει να βοηθήσει τους κατασκόπους με αντάλλαγμα να προστατέψουν την ίδια αλλά και την οικογένειά της.  Για να αναγνωρίσουν όμως οι στρατιώτες της Ιερυχούς το σπίτι της Ραχάμπ και να μην το κάψουν όπως θα έκαναν και με τα υπόλοιπα, αυτή έδεσε μια κόκκινη κορδέλα έξω από αυτό.

athensvoice.gr

Και κάπως έτσι, αρκετά χρόνια μετά, μια πράξη αντίστασης στο τότε καθεστώς, κατέληξε σήμερα να είναι σήμα κατατεθέν των οίκων ανοχής. 

Η κόκκινη κορδέλα έξω από το σπίτι, από έμβλημα σωτηρίας, μετατράπηκε σε κόκκινο φωτάκι υποδούλωσης του σώματος χιλιάδων γυναικών ανά το παγκόσμιο στις ορέξεις οποιουδήποτε, με αντάλλαγμα το χρήμα.  Μπορεί να αντιστραφεί ξανά η κατάσταση;

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: cdn.getyourguide.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
0
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
1
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
3
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!