Ένα ακόμα καλοκαίρι σε περίοδο πανδημίας έφτασε στο τέλος του. Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος όλοι προσέξαμε διάφορες καταστάσεις που μόνο στην Κύπρο θα μπορούσαν να συμβούν. Άλλες θα μπορούσες να τις χαρακτηρίσεις ως «typical κυπριακές» και άλλες μέχρι και…«ενοχλητικές». Παρά τις συνθήκες και τα δεδομένα που κυριαρχούν γύρω μας, δεν θα λέγαμε όχι σε λίγο καλοκαιράκι παραπάνω.

Αυτές είναι οι 5 κυπριακές καταστάσεις που ζήσαμε όλοι και φέτος το καλοκαίρι:

Beach party και σούβλα

alphanews.live

Το καλοκαίρι στην Κύπρο δεν θα μπορούσε να μην συνδυαστεί με τα οικογενειακά ή και παρεΐστικα beach parties που φυσικά πάνε πακέτο με την… σούβλα! Εάν θες να είσαι typical Kυπραίος δεν θα παραλείψεις να πάρεις μαζί σου την «φουκού», τα κάρβουνα και φυσικά…το κρέας.

«Σπάω τα ρολόγια… παρασκευή πρωί»

kratisinow.gr

Η επανακυκλοφία του τραγουδιού «Σπάω τα ρολόγια» από τον Τραντάφυλλο έγινε το hit του καλοκαιριού παρέα με το «Παρασκευή πρωί» του Κωνσταντίνου Αργυρού. Ακούγοντας τα σε κάθε ραδιοφωνικό σταθμό, μην μου πεις ότι δεν το τραγούδησες έστω και για λίγο κάνοντας βόλτα με το αυτοκίνητο! Το λίκνισμα μπορεί να μην επιτρέπεται σε χώρους εστίασης, αλλά στο αυτοκίνητο επιβάλλεται.

Παττίχα, χαλλούμι και τ’αγόρι μου…

parikiaki.com

Για τους Κύπριους υπάρχει κάτι επιπρόσθετο πέραν από το κρασί, την θάλασσα και… «τ’ αγόρι μου». Τι άλλο; Φυσικά η παττίχα και το χαλλούμι (όπως λεν και στα χωριά!). Δύο βασικά στοιχεία γεύματος των Κυπραίων όλο το καλοκαίρι, είτε στο σπίτι είτε στην παραλία!

«Ούφφου εν πυρά εν φκαίνω που το air condition!»

tsemperlidou.gr

Όπως και να το κάνουμε όλοι ξέρουμε κάποιον/α που ζεσταίνεται περισσότερο από τους υπόλοιπους. Αυτοί είναι και οι τύποι που όλο το καλοκαίρι διαμαρτύρονται: «Δυνάμωσε το air condition!», «Ήνταμπου τούτη ούλλη η πειρά σήμερα;;», «Αφήστε με μες το air condition ώσπου να γίνω παγάκι». Κατά τ’ άλλα στην Κύπρο είμαστε συνηθισμένοι στην υψηλή θερμοκρασία… «συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια», ε;

«They see me rollin’…»

cyprus-mail.com

Δεν θα ήταν ένα ολοκληρωμένο κυπριακό καλοκαίρι εάν δεν υπήρχε και μία τάση που θα ακολουθούσαν όλοι. Η μόδα των roller skates έφτασε και στην Κύπρο! Μετά από τρία και τέσσερα lockdown, φέτος το καλοκαίρι πού τους βρίσκεις πού τους χάνεις τους Κύπριους όλο και κάπου να κάνουν roller skating θα είναι. Δημοφιλή σημεία που θα τους βρεις είναι στον μόλο της Λεμεσού, στην πλατεία των Φοινικούδων στη Λάρνακα και στην πλατεία της Φανερωμένης στη Λευκωσία.

Ήσουν και εσύ ένας/μία typical Κυπραίος/Κυπραία φέτος το καλοκαίρι;


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: pixabay.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
7
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
2
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!