Πλημμύρες, έντονες βροχοπτώσεις, πυρκαγιές, ξηρασίες είναι μερικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Ήδη οι συνέπειες αυτές άρχισαν να φαίνονται σε κάποιες χώρες. Αναρωτήθηκες όμως τι θα γίνει και στον υπόλοιπο πλανήτη? Συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο για να μάθεις.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Ευθύνη για όλα αυτά είναι η αύξηση της θερμοκρασίας με συνδυασμό την ένταση και τη συχνότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων. Η θερμοκρασία της Γης είναι 14,8 βαθμοί κελσίου. Εάν τα επόμενα χρόνια αυξηθεί περισσότερο από 16.6 βαθμοί κελσίου τότε οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.

Ξηρασία

pixabay.com, euractiv.gr

Σε κάποιες περιοχές η βροχόπτωση θα μειωθεί και μαζί με την αύξηση της θερμοκρασίας, όπου θα εξατμίζει το νερό, θα οδηγηθούν στην ξηρασία. Ήδη στην Αυστραλία παρατηρούμε αυξημένη ξηρασία λόγω των άνυδρων χειμώνων. Ας μην ξεχνάμε την τραγική πυρκαγιά που σημειώθηκε το προηγούμενο χρόνο στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου όπου είναι πηγή οξυγόνου και καταστράφηκαν 9,5 εκατομμύρια στρέμματα όπου είναι σημαντικά για την επιβίωση μας.

zarpanews.gr, sportime.gr

Μερικές από τις χώρες όπου στο μέλλον θα έχουν λειψυδρία θα είναι το Κατάρ, το Ισραήλ, ο Λίβανος, η Ιορδανία, το Ιράν, η Λιβύη, το Κουβέιτ, η Σουηδική Αραβία, η Ερυθραία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επίσης, χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης θα αντιμετωπίσουν ξηρασία, δασικές πυρκαγιές και καύσωνα θα είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, Μάλτα, Κροατία, Ρουμανία, Ουκρανία και άλλες πολλές.

Βροχοπτώσεις-Πλημμύρες

pixabay.com

Από την άλλη σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη θα υπάρχουν βροχοπτώσεις που θα οδηγήσουν σε πλημμύρες. Δεν βρισκόμαστε αρκετά μακριά μιας και παρατηρούμε ότι σε κάποιες χώρες το ρολόι ήδη ξεκίνησε να μετράει αντίστροφα όπως στην Κίνα που ήδη μετράει αρκετούς νεκρούς. Στην Ευρώπη θα επηρεαστούν οι χώρες που είναι στα βόρεια δηλαδή η Σουηδία, η Εσθονία, η Φιλανδία, η Νορβηγία, η Λιθουανία, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, η Δανία, η Ελλάδα και άλλες πολλές. Επίσης εχτός Ευρώπης, θα επηρεαστούν η Ινδία, το Βιετνάμ, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, η Αίγυπτος, η Νιγηρία, η Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι. 

dianeosis.org

Η κλιματική αλλαγή δεν κάτι το ασήμαντο. Είναι μια σοβαρή κατάσταση που πρέπει όλοι μας να την λάβουμε σοβαρά υπόψη. Δεν φτάνει η δράση ενός ατόμου αλλά η δράση όλων. Μην εφησυχάζεστε! Δεν φτάνει να ονειρεύεσαι  ένα μέλλον υγειές για σένα, για τα παιδιά και τα εγγόνια σου πρέπει να το φτιάξεις ξεκινώντας την δράση από σήμερα.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευεση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
0
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!