Ποιος είναι τελικά ο καλλιεργημένος; Ο μορφωμένος; Αυτός που έχει ένα σωρό πτυχία; Κανένα πτυχίο δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Δεν σου μαθαίνει καλούς τρόπους, δεν σου μαθαίνει τον σεβασμό, την ευγένεια, την ισότητα, την αγάπη. Η ανθρωπιά δεν είναι γνώση που αποκτάς από κάποιο πανεπιστήμιο. Σίγουρα τα πτυχία είναι θετικά και πλέον απαραίτητα για να σου εξασφαλίσουν εργασία. Αποκτάς εξειδίκευση πάνω σε κάτι. Αποκτάς εφόδια, εξελίσσεσαι, μαθαίνεις. Δεν διορθώνουν όμως τις προβληματικές σου συμπεριφορές, δεν καθαρίζουν την ψυχή σου, δε σε απαλλάσσουν από τις ανασφάλειες σου. Η μόρφωση έχει την δικής της δύναμη. Με την κοινωνική μόρφωση όμως τι γίνεται;

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Το αν θα είσαι καλός άνθρωπος, ψυχικά καλλιεργημένος, με ενσυναίσθηση, εξαρτάται από εσένα και πιθανόν και από το πώς έχεις μεγαλώσει. Ο μοναδικός τρόπος να φύγουν οι κακές συμπεριφορές είναι να δουλέψεις με τον εαυτό σου, να αναγνωρίσεις τα αρνητικά σου και να τα διορθώσεις. Ένας καλλιεργημένος άνθρωπος μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Ο γείτονας, ο ηλικιωμένος, αυτός που δεν πήγε πανεπιστήμιο, ακόμη και σχολείο. Είναι αυτός που η ματιά του είναι αληθινή.

Δεν είναι ψεύτικος, δεν υποκρίνεται, δεν προσβάλει. Ξέρει να αγαπά και σέβεται. Από τον συνάνθρωπο και τα ζώα, μέχρι τη φύση. Δεν νιώθει ανώτερος από τον διπλανό του και δεν υποτιμά κανέναν.

www.doctv.gr

Αντιθέτως, υπάρχουν άνθρωποι μορφωμένοι, «πετυχημένοι», με πτυχία και διακρίσεις, με «καλή» επαγγελματική αποκατάσταση, που στην πραγματικότητα δεν διαθέτουν κανένα είδος καλλιέργειας, γιατί απλά είναι απαίδευτοι. Απαίδευτοι ψυχικά. Φέρονται άσχημα, είναι υπερόπτες και θεωρούν τον εαυτό τους ανώτερο από άλλους. Όσα πτυχία και αν πάρουν, όσο πετυχημένοι και αν είναι, αν οι ψυχή τους είναι μαύρη, τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία, είναι η ανθρωπιά. Τρομερά δυσεύρετο στις μέρες μας το να είσαι καλός άνθρωπος.

Ας φροντίσουμε λοιπόν όλοι, πέρα από την πνευματική καλλιέργεια και τη μόρφωσή μας, να ασχοληθούμε και με την ψυχική μας καλλιέργεια, δεν διδάσκεται κάπου, δεν παίρνεις πτυχίο, αλλά είναι εξίσου σημαντική!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας: readmebyeleni.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
6
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!