Τα χρόνια που κουβαλάμε στις πλάτες μας σαφώς και μας κάνουν σοφότερους και πιο έμπειρους. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι έχουμε μάθει καλά τον εαυτό μας, έχουμε αναλύσει τα εσώψυχα μας, έχουμε αφιερώσει ώρες αυτο-ανάλυσης, ξεσκονίζοντας όλες τις πράξεις και τις σκέψεις μας! Ξέρουμε χωρίς ρετούς και φίλτρα, ποιοι είμαστε, τι ανεχόμαστε και τι όχι!

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Μεγαλώνοντας λοιπόν, θέλουμε δίπλα μας ανθρώπους ειλικρινείς, ντόμπρους. Θέλουμε αυτούς που σκέφτονται “άσπρο” και λένε “άσπρο”. Δεν θέλουμε τους ‘δήθεν’. Φυσικά και δεν κάνουμε πλέον παρέα με αυτούς που άλλα σκέφτονται, άλλα λένε και άλλα κάνουν. Μας έχουν κουράσει αυτοί οι ψεύτικοι, οι ζηλιάρηδες, οι συμφεροντολόγοι.. Και είναι πολλοί. Γιατί φαίνονται από μακριά. Το είδαμε στα ματιά τους απ’ την πρώτη μέρα που τους γνωρίσαμε, απλώς προσπαθήσουμε να ξεγελάσουμε το ένστικτο μας…

Μεγαλώνοντας βέβαια έχουμε πια κουραστεί απ’τα πολλά λόγια. Δεν θέλουμε να ακούμε λόγια αλλά πράξεις. Ούτε υποσχέσεις πιστεύουμε πια. Πράξεις αγάπης μετράνε, πράξεις ανιδιοτέλειας, πράξεις με αληθινές αξίες και ήθος.

Κρατάμε δίπλα μας αυτούς τους αληθινούς – που δεν μετριούνται καν στα δάκτυλα του ενός χεριού-δεν τους θέλουμε να’ ναι πολλοί, λίγοι και καλοί!

Κρατάμε αυτούς που μας αγαπάνε πραγματικά χωρίς ανταλλάγματα, μας αγαπάνε αγνά. Κρατάμε αυτούς που… και 3 το πρωί να είναι, έχουμε το θάρρος να τους στείλουμε ένα μήνυμα, απλά “σε σκέφτομαι” !

Μεγαλώνοντας πλέον μαθαίνουμε ότι αυτοί που λένε λένε λένε για τους άλλους… Σίγουρα θα λένε και για σένα…. Αυτοί που πρόδωσαν τον άλλο σίγουρα μπορούν να προδώσουν και σένα… Αυτοί που ενοχλούνται απο το κάθε τι, σίγουρα κάποια στιγμή θα ενοχληθούν και από σενα.. Αυτοί που σχολιάζουν κακόβουλα το κάθε τι, σίγουρα θα σχολιάσουν και σένα.. Όσο κοντά σου και να ‘ναι!

Μεγαλώνοντας πια και ξεπερνώντας πια το φόβο της ηλικίας, δεν φοβόμαστε τη μοναξιά. Είμαστε συμφιλιωμένοι πολύ καλά με τον εαυτό μας. Τον αγαπάμε και τον προστατεύουμε. Δεν φοβόμαστε να μείνουμε μόνοι μας, γιατί έχουμε ήδη βρει το νόημα και την αξία της ζωής. Δεν νιώθουμε κενό. Ούτε νιώθουμε κενή τη ζωή μας. Γιατί έχουμε πια βρει την αληθινή αγάπη. Αυτούς τους λίγους κι αληθινούς…

Μεγαλώνοντας έτσι με τα χρόνια, δεν φοβόμαστε ολότελα να δίνουμε.. Δεν φοβόμαστε να είμαστε large! Δεν φοβόμαστε να λέμε αυτά που σκεφτόμαστε, να λέμε αυτά που νιώθουμε… Αυτά που έχουμε ανάγκη να πούμε… Απλόχερα αγαπάμε, απλόχερα κρατάμε σφιχτά το χέρι του άλλου, απλόχερα δίνουμε αγκαλιές και φιλιά … Απλόχερα γινόμαστε δότες… Σ’ αυτούς που μπορούν να είναι αληθινοί δέκτες… Σ’ αυτούς τους αληθινούς, τους λίγους κι εκλεκτούς που λέγαμε….

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
15
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!