«Ο Μονόκερoς είναι μυθικό ον, συνήθως άγριο ζώο αδύνατο να πιαστεί, με τη μορφήαλόγουμε ένα κέρατο στο μέτωπο. Οι αναφορές για την μορφή του πολλές: Ζώο με σώμα αλόγου, κεφάλι ελαφιού, ουρά αρκούδαςκαι πόδια ελέφαντα. Στο κέντρο του μετώπου έχει ένα μεγάλο κέρατο. Πολλές φορές τον συναντάμε και με φτερά. Άλλοτε είχε γενειάδα όπως του τράγου και στριφογυριστό κέρατο, από τη μέση και πίσω άλογο και τα μπροστινά πόδια αντιλόπης.

Το κέρατο του είχε μαντικές ικανότητες με ένα μόνο κτύπημα του μπορούσε να σκοτώσει ελέφαντα. Επίσης αν σπάσει το κέρας του μπορεί να σχηματίσει στον αέρα εικόνες».

Κάπως έτσι ορίζει το wikipedia τους μονόκερους και ναι πιστεύω στους μονόκερους. Τιμή μου και καμάρι μου! Δεν είμαι τρελή, οι μονόκεροι υπήρξαν στην μυθολογία και ας το πάρουμε απ’ την αρχή.

STORY TIME

Aντριανέλλα. 1η λυκείου. Το snapchat είχε κυκλοφορήσει ένα καινούριο φίλτρο όπου σου έκανε τα μάτια γουρλωτά, τα μάγουλα κατακόκκινα, μωβ συννεφάκια από πίσω και με το που άνοιγες το στόμα σου σχηματιζόταν ένα ουράνιο τόξο και στο κούτελο ένα μωβ κέρατο.

Απλά το ερωτεύομαι. Μετά από λίγες μέρες βλέπω την υπέροχη ταινία «Εγώ ο απαισιότατος», στην οποία χαρακτηριστικό ήταν εκείνο το κοριτσάκι με την  τεράστια λατρεία στους μονόκερους. Έμαθα λοιπόν το γλυκό τραγουδάκι της «μονόκεροι ωραίοι μονόκεροι καλοί…», και λόγω αυτού οι συμμαθητές μου ήθελαν να με σκοτώσουν και σιγά σιγά είχα χτίσει την αγάπη που έχω για τους μονόκερους.

Στο μυαλό μου γενικά οι μονόκεροι δεν είναι όπως προσομοιάζονται στη μυθολογία, δηλαδή άγριοι επικίνδυνοι και επιθετικοί, αλλά αντιθέτως είναι αθώοι, φιλικοί και παιχνιδιάρικοι που θα ήθελα σίγουρα να είχα έναν για κατοικίδιο. Όχι δεν κάνω ναρκωτικά!

Και εκτός αυτού σκεφτείτε ένα γλυκό μαλακό μεγάλο πλασματάκι να σε πάει περίπατο, να πετάτε μαζί στα ουράνια τόξα, να μοιράζει παντού χρυσόσκονη, να χαϊδεύεις την πολύχρωμή χαίτη του… απλά μαγικό.

Ελπίζω να κατάφερα να σας ταξιδέψω σε ένα μαγικό κόσμο πέρα από κάθε πραγματικότητα, να κάνατε ένα μικρό διάλειμμα από την καθημερινή ρουτίνα σας. Αν τα κατάφερα τότε πέτυχα τον σκοπό μου, να σας πείσω ότι είναι όμορφο να ονειρεύεστε, να φτιάχνετε το δικό σας μέρος για να καταφεύγετε στις δύσκολες μέρες, και τις στιγμές που το μυαλό θέλει ξεκούραση αλλά ο χρόνος δεν υπάρχει.

Και τα όνειρα δεν έχουν περιορισμούς, πιστέψτε σε ότι θέλετε και κάντε ότι θέλετε. Πάρτε παράδειγμα εμένα που στο σχολείο ήμουν η «πελλή με τους μονόκερους».

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
4
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
3
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
3
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!