Κι ενώ όλα βαίνουν καλώς, ξαφνικά δίνεις και δεν παίρνεις (τουλάχιστο όχι όσο θα ήθελες), η θέληση χάνεται, τα κομμάτια του παζλ δεν ενώνονται, τα όνειρα γκρεμίζονται και τότε μια καταιγίδα ξεκινά.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Κάπου εκεί είναι που κάνουν την εμφάνισή τους οι δυσκολίες, δυσκολίες οι οποίες πάντα θα υπάρχουν στη ζωή μας, όπως και τα εμπόδια και οι προκλήσεις.

Τις περισσότερες φορές αυτά συμβαίνουν χωρίς να μπορούμε να τα ελέγξουμε και είναι τότε που νιώθουμε ότι όλα γκρεμίζονται γύρω μας. Δεν σκεφτήκαμε όμως ποτέ ότι κάποιες από τις δυσκολίες που περνάμε σήμερα ίσως να είναι ο δρόμος για την επιτυχία του αύριο.

Ξύπνησες μια μέρα και ξαφνικά σου χάλασε το αυτοκίνητο, σε έδιωξαν απ’ τη δουλειά, σου έκλεψαν τη τσάντα, έχασες το τηλέφωνο, χώρισες με το αγόρι/ το κορίτσι σου, ένα αγαπημένο πρόσωπο είναι άρρωστο…

Μην θυμώνεις, μην τα βάζεις με τους άλλους, αλλά ούτε και με τον εαυτό σου! 

Γιατί έτσι, μαθαίνουμε τα όρια και τη δύναμή μας, μέσα από τις δοκιμασίες και τον πόνο μας, καταφέρνουμε να προχωρήσουμε μπροστά και χάρη στις δυσκολίες μας γινόμαστε πιο ανθεκτικοί ως άνθρωποι.  Ακόμα και οι μεταξύ μας σχέσεις αλλάζουν, άλλες δυναμώνουν και άλλες χάνονται και σιγά σιγά διακρίνουμε τα σημαντικά από τα ασήμαντα, σκεφτόμαστε τις πραγματικές μας ανάγκες και  αυτά που μας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους.

Το σημαντικό όμως είναι να μην ξεχνάμε το αύριο και τους στόχους μας, αλλά να συνεχίσουμε να παλεύουμε γι’ αυτά. Να μην θεωρούμε τον εαυτό μας θύμα και να απελπιζόμαστε, αλλά να σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά και να παίρνουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Εξάλλου μέσα απ’ τον πόνο, τη θλίψη, την οργή και την απογοήτευση οι άνθρωποι μαθαίνουν να αντέχουν περισσότερο.

Ακόμα και τα χειρότερα που περνάμε πρέπει να τα βλέπουμε ως εμπειρίες και ως μαθήματα που μας κάνουν πιο δυνατούς. Έτσι έρχεται κάτι ξεχωριστό στη ζωή μας που μας κάνει να χαμογελάμε, να χαμογελάμε ακόμα και για τις φορές που κλάψαμε, που λυγίσαμε και στεναχωρηθήκαμε χωρίς ουσία, για όλα όσα σχεδιάζαμε και τελικά δεν έγιναν.

Πάψε να στεναχωριέσαι για κάτι που έχασες, γιατί δεν ήταν ποτέ δικό σου. Να ευχαριστείς γι’ αυτά που σου δόθηκαν για όσο κι αν κράτησαν!

Να χαίρεσαι γι’ αυτά που έζησες και μην κλάψεις γι’ αυτά που δεν έζησες, γιατί σίγουρα κάτι άλλο θα ζήσεις!

Θα τα καταφέρεις και θα νιώθεις περηφάνια γι’ αυτό γιατί ο βρεγμένος, τη βροχή δεν τη φοβάται, γιατί πίσω απ’ τα μαύρα σύννεφα κρύβεται ο ήλιος ο οποίος θα βγει και θα σε στεγνώσει!

Γιατί πάντοτε μετά από μια μεγάλη καταιγίδα, ακολουθεί μια περίοδος γαλήνης, μια μυρωδιά αναζωογόνησης των πάντων. Μετά την καταστροφή έρχεται η λύτρωση, ο εξαγνισμός. Την επόμενη φορά λοιπόν που τα πράγματα δεν θα γίνουν όπως τα περίμενες, δες το θετικά και ως μια ευκαιρία για να αρχίσει κάτι καινούριο!

Και περίμενε κι εσύ αυτή τη δική σου λύτρωση που θα έλθει μετά την καταιγίδα.

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
8
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
1
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
3
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!