«Φαίνεσαι καλά» έλεγε συλλαβιστά σαν να μη το πίστευε.

1.Andama
2.Boutique
3.Mouseio
4.Pearls
5.Unismart
6.Avocado
7.Politia
8.Almyra
previous arrow
next arrow

Χαμογέλασα. Δεν απάντησα καν. Γύρισα κι έφυγα.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων θα αγνοήσει τα σημάδια που δείχνουν ότι δεν είσαι καλά και δύσκολα θα πιστέψει ότι μετά την πυρκαγιά, άνθισες ξανά.   

Δύσκολο να πιστέψουν οι άνθρωποι που σε πλήγωσαν ότι μπόρεσες να σηκωθείς, να προχωρήσεις και να είσαι περήφανος για τις πληγές στα γόνατα. Οι περισσότεροι μένουν στο έδαφος και περιμένουν ένα χέρι να τους σηκώσει. Καλύπτουν τις πληγές με επίδεσμο, να δείχνουν πληγωμένοι, να πλανάται ένα μυστήριο για το πόσο βαθιά είναι τα τραύματα. Άλλοι τους βάζουν make-up να μη φαίνονται και παρουσιάζονται σαν κούκλες βιτρίνας, εμφανισιακά τέλειες, κούφιες στο εσωτερικό και εργοστασιακά ελαττωματικές. 

Τι διαφορετικό έκανα εγώ; Τις άφησα εκτεθειμένες να καούν στον ήλιο του καλοκαιριού. Ξέρω ότι θα αφήσουν σημάδια, όπως άφησαν οι ραφές στο πιγούνι μου όταν έπεσα μες την τάξη στην Α’ δημοτικού. Έχω όμως να λέω ότι έπαιξα, ρίσκαρα, έχασα, πόνεσα κι έμαθα.

Πονάς στην αρχή, τσούζει το γόνατο κάθε φορά που λυγίζει. Με τον καιρό συνηθίζεις, περνά κι ο πόνος, κάνεις πιο μεγάλα βήματα, αρχίζεις να τρέχεις. Μένουν τα σημάδια. Αυτά θέλουν μεγαλύτερη προσπάθεια, ίσως χρειαστεί να δεις ειδικό για να βάλεις σε μια σειρά τα γεγονότα και να βεβαιωθείς ότι τρέχεις προς τη σωστή κατεύθυνση, σε ομαλό έδαφος αυτή τη φορά.

i0.wp.com

Κατάφερα να αγνοήσω τα βλέμματα των δικαστών, να ξεπεράσω τις αμφιβολίες των στοιχημάτων και να κερδίσω την ηρεμία μου.

Είμαι καλά, αλλιώς μεν, αλλά καλά. Δεν σε έχω ανάγκη πλέον. Δεν θα ψάξω τι κάνεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα ρωτήσω και δεν θα ψάξω στο πλήθος με ενδιαφέρον.. Κοιμάμαι νωρίς. Δεν έχω ανάγκη τα ξενύχτια για να περάσω καλά, ούτε το αλκοόλ, όπως ούτε και εσένα.

Κι άμα κοιμάμαι καλά, ξυπνώ το πρωί και χαμογελώ. Και δείχνω καλά, γιατί πολύ απλά, είμαι.

Δεν έχω την ίδια χρωματιστή αύρα που τρόμαζε τον κόσμο, τώρα έχει πάρει ένα γήινο χρώμα που σμίγει αρμονικά με τον ουρανό μου.  


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: thessalonikiartsandculture.gr


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
1
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!