Η καθημερινότητα μας είναι γεμάτη με άγχος. Είτε βλέπεις βιντεάκια στο youtube, είτε φωτογραφίες στο instagram, όλα καταλήγουν στο να σε παροτρύνουν να δουλεύεις συνεχώς, να μην τεμπελιάζεις και να κάνεις όσα περισσότερα πράγματα μπορείς μέσα στη καθημερινότητα σου. Να σας πω ένα νέο… χρειαζόμαστε τη τεμπελιά για να γεμίζουμε μπαταρίες! Χρειαζόμαστε ώρες ή και μέρες που να μην σκεφτόμαστε τη δουλειά, αλλά να ζούμε τη ζωή μας!

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Όλοι πλέον έχουν υψηλές απαιτήσεις από εσένα. Πρέπει να είσαι 24/7 πάνω από το κινητό, πάνω από μια οθόνη, ενεργός στα email. Συνέχεια βγαίνουν βιβλία «Πώς να αυτοβελτιωθείτε» ή «Πώς να κατακτήσετε τη κορυφή» και άλλα τέτοια, που δημιουργούν ένα υποσυνείδητο άγχος. Δεν σε αφήνει κανείς να ηρεμήσεις, να κοιτάξεις το ταβάνι βρε παιδί μου. Συνέχεια πρέπει να είσαι σε εγρήγορση!

Για να τα προλαβαίνεις όλα πρέπει να ξυπνάς από τις 6 το πρωί, να δουλεύεις, αν δεν έχεις προλάβει να τελειώσεις τις υποχρεώσεις σου αναγκάζεσαι, συνειδητά ή μη, να κάθεσαι μέχρι το απόγευμα ή ακόμα και μέχρι το βράδυ. Και μετά, τι; Δεν έχεις όρεξη, ούτε τη δύναμη να δεις τους φίλους σου, τον/την σύντροφο σου, να κάνεις τα χόμπι που σου αρέσουν ή ακόμα και να κοιμηθείς το 8ώρο που χρειάζεσαι. Και όλα αυτά γίνονται ένας φαύλος κύκλος.

Όλη αυτή η τοξικότητα σου δημιουργεί ένα συνεχόμενο άγχος, το οποίο καταλήγει σε μια συνεχόμενη πίεση και πολλές φορές και σε ψυχοσωματικά θέματα υγείας.

Δουλεύουμε για να ζούμε μια ποιοτικότερη ζωή, όπως εμείς την θέλουμε και την έχουμε φανταστεί. Θέλουμε να πετύχουμε κάποια όνειρα και στόχους. Δε γίνεται να βάζεις συνέχεια τη δουλειά πάνω από τη ζωή σου. Δε γίνεται να φοβάσαι να ζητήσεις άδεια για να πας μια εκδρομή ή να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου, επειδή το αφεντικό σου θα σε αγριοκοιτάξει και θα σου πει δούλεψε κάποια μέρα έξτρα μέσα στο ρεπό σου.

Ναι, όσο και αν είσαι σε υψηλή θέση, όσο και αν η δουλειά σου δεν έχει «ωράριο», πρέπει να βάλεις εσύ ο ίδιο στον εαυτό σου. Να ακολουθείς και να είσαι αυστηρός στο ωράριο της εργασίας σου, ώστε να σου μένει χρόνος να δεις την οικογένεια σου και να κάνεις πράγματα για εσένα τον ίδιο που σε ευχαριστούν. Όπως ξέρουμε σε όλα τα πράγματα, η ισορροπία είναι το σημαντικότερο. Ο ελεύθερος χρόνος είναι αναγκαιότητα! Χάνουμε το μεγάλο νόημα της ζωής, χάνουμε τις όμορφες στιγμές με τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά χάνουμε και τον ίδιο μας τον εαυτό!

Κάντε πράγματα για τον εαυτό σας! Μην αφήνετε τις μέρες να κυλάνε και αποστασιοποιηθείτε από την εργασία σας για λίγο, έστω και φανταστικά, και θα δείτε πως θα εκτιμάτε τον χρόνο με τους γύρω σας.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: pixabay.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
21
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!