Ήρθαν τα Χριστούγεννα μαμά…
Θυμάμαι τότε που στόλιζες για μέρες το σπίτι, δεν άφηνες καμιά γωνιά άδεια.. Ήθελες να είναι παντού γιορτινά μαμά.. Γέμιζε το σαλόνι λαμπιόνια, στολίδια, κορδέλες.  Την αγαπούσες αυτή τη γιορτή.   Κι εγώ την αγαπούσα μαμά.. Γιόρταζα.. Είχα την ονομαστική μου γιορτή.. Θυμάμαι καλούσες τόσο κόσμο σπίτι.  Τόση φασαρία, παιχνίδια, μουσικές.. Στόλιζες τη ψυχή μου μαμά
Φύλαγα τα καλά μου ρούχα για κείνη την παραμονή των Χριστουγέννων.  Περίμενα πώς και πώς..  Στο σπίτι μυρωδιές, κουραμπιέδες, μελομακάρονα κ ένα απίστευτο Christmas Cake γεμάτο μαεστρία απ’ τα δικά σου χέρια.. σου άρεσαν τα Χριστούγεννα μαμά.. Κι εμένα μ άρεσαν..

1.Andama
2.Boutique
3.Mouseio
4.Pearls
5.Unismart
6.Avocado
7.Politia
8.Almyra
previous arrow
next arrow

Δεν ξέρω αν μου αρέσουν πια.. Ήταν Χριστούγεννα εκείνη η 1η φορά που χάθηκες.. Είναι Χριστούγεννα κ Χριστούγεννα που προσεύχομαι να γίνει το θαύμα η μνήμη να γίνει αλήθεια.. Είναι αλήθεια μαμά πως τώρα πήρα το ρόλο σου κ στολίζω για τα δικά μου παιδάκια μαμά, για να ‘μαι κι εγώ αυτό το κάτι στις αναμνήσεις τους αύριο.  Δεν ξέρω μαμά αν φτιάχνω καλά τα μελομακάρονα πια. Δεν μπορώ ούτε τηλέφωνο να σε πάρω να μου πεις τη συνταγή.  Άραγε μαμά θα με πάρεις ποτέ ξανά ένα τηλέφωνο; Μαμά; Θα μου ευχηθείς μια ακόμα φορά Χρόνια Πολλά…;

bing.com

Αυτά τα Χριστούγεννα είναι πέρα για πέρα αλλιώς μαμά… Δε φτάνει που ήδη είσαι τόσο μακριά νοητικά μαμά, φέτος με τον κορωνοιό δεν μπορώ καν να σε δω, να σε πλησιάσω, δε θα θελα να ‘μαι αυτή που θα σου δώσει το οριστικό τέλος.

Θέλω να σε προστατέψω μαμά.  Είσαι ευάλωτη ομάδα πια.  Κι εγώ τόσο ευάλωτη μακριά σου.  Αυτά τα Χριστούγεννα είναι αλλιώς μαμά.. εμείς είμαστε αλλιώς, όλα είναι αλλιώς.  Μα η αγάπη δεν έχει σύνορα μαμάΤα Χριστούγεννα δεν είναι τα δώρα μαμά.  Δώρο είναι αυτοί που μας μεγάλωσαν να ναι πολλά ακόμα Χριστούγεννα μαζί μας και γι αυτό φέτος η θυσία της απόστασης μας θα γίνει προσευχή, ώστε να ζήσουμε ξανά μαζί το θαύμα αυτό των Χριστουγέννων μαμά… Ξέρω πως δεν καταλαβαίνεις τι λέω, αλλά το τι αισθάνομαι δε μπορεί να μη το νιώθεις έστω για λίγο..

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Χριστούγεννα αλλιώς για όλους!

Αν θέλετε να έχετε τους δικούς σας κοντά σας για πολλά Χριστούγεννα ακόμη, μείνετε μακριά τους, τηρείτε τα μέτρα, προστατέψτε τους και η αγκαλιά τους θα ‘ναι εκεί ανοιχτή.  Η αγκαλιά της μαμάς δε κλείνει ποτέ.  Ας είναι αυτή η θυσία της φετινής αγκαλιάς, προστασία γι’ αυτούς.

Ας είναι αυτός ο χρόνος ο τελευταίος με αυτή την πανδημία και να ξημερώσει ένα νέο έτος όλο υγεία για όλους.

bing.com

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: elisabethspoint.gr


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
1
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
7
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!