Πλέον είναι φυσιολογικό να θεωρούμε τους καλούς ανθρώπους χαζούς και τους κακούς ξύπνιους. Είμαστε τόσο εγωιστές που φτάνει σε σημείο αηδίας. Πλέον ο εγωισμός είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που κυριαρχούν το κόσμο.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Ο καλός είναι ο βλάκας και ο κακός είναι ο «σωστός». Όταν κάνεις το σωστό, ακόμα κι αν δεν σε συμφέρει, πάντα υπάρχουν κάποιοι που θα σε κατηγορήσουν. Επειδή επέλεξες να κάνεις το σωστό και δεν αντέδρασες από εγωισμό ξαφνικά μπορούν όλοι να σε εκμεταλλευτούν. Γιατί πρέπει πάντα να πέφτεις θύμα εκμετάλλευσης επειδή κάνεις αυτό που πρέπει; Αυτό που είναι το σωστό;

Όπως ακούγεται παντού, οι κακοί και πονηροί πάνε μπροστά. Σκέψου πως θα ήταν όμως ο κόσμος αν οι καλοί πήγαιναν μπροστά. Αλλά ένα μόνο άτομο δεν μπορεί πάντα να φέρει την αλλαγή. Και στην τελική τι να κάνεις; Να γίνεις κι εσύ σαν αυτούς για να «πας μπροστά»; Να γίνεις ένα με την μάζα και να νιώθεις άθλια μέσα σου; Όχι, άστο, δεν πειράζει. Ας είμαστε εμείς καλοί για να αποτελούμε το παράδειγμα.

https://previews.123rf.com/images/subtropica/subtropica1710/subtropica171000055/88412632-be-a-good-person-but-don-t-waste-time-to-prove-it-inspiring-creative-motivation-quote-poster-templat.jpg

123rf.com

Επειδή είναι όλος ο κόσμος έτσι δεν πάει να πει ότι θα γίνεις κι εσύ σαν κι αυτούς. Όσο περνάει ο καιρός οι κακοί αυξάνονται και πληθύνονται ενώ οι καλοί έχουν αρχίσει να γίνονται είδος υπό εξαφάνιση. Κι αυτό γιατί; Γιατί όπως είπα και πριν πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης. Γιατί κάποιοι βαρέθηκαν να μην πηγαίνουν μπροστά και τώρα τραγουδούν άλλο τραγούδι. Ένα τραγούδι που ακούγεται παντού αλλά δεν χρειάζεται να το τραγουδήσεις κι εσύ.

Πράγματι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους ανθρώπους. Τουλάχιστον όχι εύκολα. Όμως μπορείς να τους δείξεις ότι και οι καλοί μπορούν να πάνε μπροστά. Μπορείς να τους δείξεις ότι μπορείς να έχεις εγωισμό και να είσαι καλός άνθρωπος. Μπορείς να τους δείξεις ότι η αλλαγή είναι δυνατή. Ας είμαστε εμείς καλοί για να αποτελούμε το παράδειγμα.  

Μπορεί να έχεις περάσει πολλά εξαιτίας της καλοσύνης σου. Μπορεί να έχεις πέσει θύμα εκμετάλλευσης πολλές φορές, να έχασες κάτι που θα μπορούσες να το έχεις αν δεν είχες την καλοσύνη μέσα σου – αν και είναι προτιμότερο να χάσεις κάτι που απαιτεί να αλλάξεις σε κάτι δεν είσαι. Όμως, δεν θα πάρεις και εσύ την κατρακύλα. Όπως λέει και το τραγούδι αν χιονίζει και αν βρέχει το αγριολούλουδο αντέχει. Και είναι σπάνιο πράγμα σήμερα να είσαι ένα όμορφο λουλούδι μέσα στην ασχήμια που κυριαρχεί.

https://i.pinimg.com/originals/e7/0c/1c/e70c1ca8502d588580eff399ae1dcccc.png

pinimg.com

Γιατί έχει έρθει πλέον ο καιρός να γίνει μια αλλαγή. Να σταματήσουν πλέον οι καλοί να καταδικάζονται. Να σταματήσει ο χαρακτηρισμός των ανθρώπων που όταν κάνουν κάτι το κάνουν γιατί είναι το σωστό. Έχει έρθει πλέον ο καιρός να καθαρίσουμε αυτή την μαυρίλα και να ρίξουμε λίγο φως. Αυτός που έχει μια μαλακή καρδιά σε έναν τόσο σκληρό κόσμο είναι ο πραγματικός ήρωας. Ας μην παίρνει τον έπαινο που του αξίζει, ας συνεχίσει να κατακρίνεται για τις επιλογές του ακόμα κι αν είναι οι σωστές. Δεν πειράζει, ας είμαστε εμείς καλοί για να αποτελούμε το παράδειγμα.

prodigits.co.uk


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: cnn.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
0
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!