Εισαγωγή: Τι θέλει ο άνθρωπος; Θέλει πρώτα να τον αγαπούν, αλλά όταν καταφέρει να αγαπήσει, καταλαβαίνει ότι το πρώτο από μόνο του δεν είχε ποτέ αξία.

Είμαστε καλά και βρίσκουμε αγάπη. Παντού. Στους ανθρώπους, στη φύση, στον τρόπο που ξημέρωσε σήμερα και μυρίζει ψωμί στο φούρνο. Μετά; Τι γίνεται όταν φύγει αυτό που αγαπάμε; Δεν μπορούμε να αγαπάμε την απώλεια, η απώλεια είναι κενό. Αλλά την αγάπη τη συγκεκριμένη γι’ αυτό που έχει χαθεί, την αγάπη αυτή που είχες φυλάξει μόνο γι΄αυτό το κάτι, τη δική του την αποκλειστική, τι την κάνουμε, πού πάει; Προφανώς, δεν μπορείς να ξε-αγαπήσεις κάτι. Έστω κι αν το μισήσεις. Κι αν μπορείς, σημαίνει δεν ήταν αγάπη ήταν εξάρτηση. Η εξάρτηση δεν είναι αγάπη.

envato.com

Αγαπώ τις ακατάστατες σκέψεις, γιατί με βάζουν στη διαδικασία να τις ταξινομήσω- όσες μπορώ. Και για να φτιάξω ένα διάγραμμα με πληροφορίες και να βρω απαντήσεις, επιστρατεύω αξιώματα από τις μέχρι σήμερα γνώσεις μου. Όταν ένας άνθρωπος φεύγει οικειοθελώς ή βιολογικά από τη ζωή μας, έχουμε καθήκον να το αποδεχτούμε, μιας και δε μπορούμε να κάνουμε κάτι για πράγματα που δεν περνούν από το χέρι μας. Γιατί βλέπεις, είμαστε ο καθένας υπεύθυνος για τον εαυτό μας και τις επιλογές μας και η ζωή είναι τόσο μικρή που δε φτάνουμε να αναλάβουμε και τις δικές των άλλων. Πού να τρέχουμε να ξεκαθαρίσουμε για όλους. Επομένως, θα πρέπει, ανάλογα με την περίσταση, να φυλάμε την αγάπη μας σε ένα μικρό κουτάκι και να την στοιβάζουμε σε μια γωνιά στο μυαλό μας.

medium.com

Η αγάπη είναι ενέργεια και μέχρι ενός σημείου ακολουθεί και τους νόμους αυτής. Ο πρώτος νόμος της θερμοδυναμικής εκφράζεται συνήθως ως εξής:
«Η ενέργεια δεν μπορεί να καταστραφεί ή να δημιουργηθεί από το μηδέν. Η ενέργεια μπορεί μόνο να αλλάζει μορφή και τόπο αλλά το σύνολο της ενέργειας στο Σύμπαν είναι σταθερό». Δηλαδή η αγάπη δεν χάνεται αλλάζει μορφές απλά. Και όλη αγάπη των ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή συγκεντρώνεται και ανακατανέμεται στον κόσμο έτσι ώστε να μη χαθεί ούτε λίγο από αυτή, και να μπορείς κι εσύ να την νιώθεις περισσότερες από μια φορές και για περισσότερο από ένα άτομα. Η αγάπη αυτή επομένως, που έχουμε για ανθρώπους που μας έφυγαν δεν είναι ανάγκη να φύγει. Αρκεί μόνο να φυλάσσεται κι όλα τα άλλα, έρχονται.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: iamfearlesssoul.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
5
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!