Φιλία, μια λέξη που κρύβει μέσα της πολλά συναισθήματα άλλοτε θετικά άλλοτε αρνητικά. Πρόκειται για μια σχέση ανιδιοτελής αγάπης και αγνής ψυχής. Ένας ιερός δεσμός που στηρίζεται στην αμοιβαιότητα, την ειλικρίνεια, την αγάπη και την ελευθερία. Υπάρχει και μια εξαίρεση όμως σε όλο αυτό όπως και στα περισσότερα πράγματα που συμβαίνουν στην ζωή μας.

1.Andama
2.Boutique
3.Mouseio
4.Pearls
5.Unismart
6.Avocado
7.Politia
8.Almyra
previous arrow
next arrow

Μεγαλώνοντας, συνειδητοποιείς ότι οι πολλοί άνθρωποι μόνο βαβούρα προκαλούν στην ζωή σου. Αλλάζεις τα κριτήρια σου και επιλέγεις να πλαισιώνεσαι με ανθρώπους που σε θέλουν και οι ίδιοι στις ζωές τους.

blogspot.com

Τι γίνεται όταν η φιλία δεν είναι τόσο αληθινή όσο φαίνεται; Δεν είναι τόσο εύκολο να την διακρίνουμε γι’ αυτό πιο κάτω θα μάθετε μερικά χαρακτηριστικά τους.

1.Δεν υπάρχει επικοινωνία

Η επικοινωνία σας αρχίζει να αραιώνει και επικοινωνούν μαζί σου όταν θέλουν κάτι από εσένα. Το πρόγραμμα τους είναι καθημερινά φορτωμένο και δεν απαντούν στις συχνές κλήσεις σου. Όταν θα χρειαστεί κάτι θα επικοινωνήσει μαζί σου. Αυτή η είδους φιλία είναι μονόπλευρη και οδηγεί σε αδιέξοδο.

2.Είσαστε φίλοι αλλά με όρους

Φυσικά είστε φίλοι αλλά με κάποιους όρους. Αν δεν πληροίς κάποια βασικά δεν μπορείς να θεωρείσαι φίλος μου. Αυτό μπορεί να είναι εμφάνιση, οικονομική κατάσταση και κοινωνική τάξη.

ekriti.gr

3.Τα σημαντικά σου είναι ασήμαντα για αυτούς

Όταν σε κάνει να νιώθεις άσχημα για ζητήματα που είναι σημαντικά για εσένα τότε δεν είναι ο κατάλληλος φίλος για εσένα. Εσύ και μόνο εσύ ξέρεις τι θέλεις από την ζωή σου και τι είναι σημαντικό για την ευτυχία σου. Αν δεν σέβεται τις επιθυμίες σου και τις ανάγκες σου τότε δεν αξίζει να βρίσκεται στην καθημερινότητα σου. Αν υποτιμάει την σημαντικότητα των δικών σου θεμάτων, τότε καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται να βρεις την κατανόηση και την στήριξη που ζητάς.

4.Δεν σε υπολογίζουν σε σημαντικά ζητήματα

Είστε πάντα διαθέσιμη για αυτούς αλλά μπορούν να κάνουν πράγματα και χωρίς εσάς. Με άλλα λόγια σας χρησιμοποιούν σαν δεύτερη επιλογή όταν η πρώτη τους επιλογή δεν είναι διαθέσιμη. Το κάνουν επιδεικτικά για να δείξουν ότι μπορούν να ζήσουν και χωρίς εσένα και ότι τους είναι αδιάφορο είτε υπάρχεις είτε δεν υπάρχεις στην ζωή τους.

5.Δεν μπορείς να τους έχεις εμπιστοσύνη

Λέει με την πρώτη ευκαιρία τα προσωπικά σου ζητήματα σε δεύτερους, άλλες φορές υπό την παρουσία σου και άλλες πίσω από την πλάτη σου. Φιλία χωρίς εμπιστοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει.

6.Προσπαθούν να σε αλλάξουν

Προσπαθούν να σου περάσουν το μήνυμα ότι οτιδήποτε και αν κάνεις στην ζωή σου είναι λάθος και το υποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία. Σου προτείνουν εναλλακτικούς τρόπους για να φτιάξεις την ζωή σου και δεν τους ενδιαφέρει σε καμία περίπτωση ότι αυτό εσένα δεν σε κάνει χαρούμενο. Αν κάποια επιλογή σου δεν τους ευχαριστεί σε κριτικάρουν.

Τα πιο πάνω είναι κάποιες ενδείξεις ότι κάποιος δεν αξίζει να βρίσκεται στην ζωή σου. Φυσικά δεν χρειάζεται κάποιος να τα κάνει όλα αυτά για να τον αμφισβητήσεις, αρκούν και μερικά από αυτά. Εσύ και το ένστικτό σου ξέρει ποιος αξίζει την εμπιστοσύνη σου και ποιος όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος αξίζει θα σε έχει στην ζωή του, μην στριμώχνεσαι, μην παρακαλάς και μην πιέζεις καταστάσεις.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: therapia.gr


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
2
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!