Είναι απλά μια τάση της εποχής ή έχει γίνει πλέον must; Πρόκειται για μανία ή απλά για μια «συνήθεια» που απλά θα περάσει;  H “selfie mania” ή «Σελφιεθισμός» ή « Σελφίτιδα» αν θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω, είναι μια νέα τάση που προβάλλεται από τα  social media κι επικρατεί ..αλλά μάλλον θα κρατήσει για πολύ! Τώρα το κατά πόσο είναι  σωστή ή λανθασμένη τάση, όταν μιλάμε για εθισμό, μάλλον αυτόματα αυτό μετατρέπεται σε κάτι αρνητικό. Και πολλές φορές η τάση αυτή αγγίζει ακραίες ή επικίνδυνες καταστάσεις.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Πολλοί μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σαν ένα παιχνίδι, άλλοι για  αυτοπροβολή, άλλοι μπορεί να τα το χαρακτηρίσουν ακόμα σαν μια σύγχρονη ψυχολογική διαταραχή. Το πώς θα χαρακτηριστεί βέβαια αυτό εναπόκειται στον ίδιο το χρήστη  ο οποίος έχει τον ανάλογο σκοπό για να το κάνει.

Δεν είναι δα κακό το να βγάζεις μια selfie και να την ποστάρεις στο profile του λογαριασμού σου. Μπορεί να το κάνεις μια- δυο φορές το μήνα, άντε το πολύ μια φορά τη βδομάδα απλά για να δίνεις το παρόν σου και να ενημερώνεις τους followers σου. Τι γίνεται όμως όταν αυτό γίνεται επί καθημερινής βάσεως, μη σου πω και επί « ωριαίας» βάσεως; Ε, αυτό θα πει πια εθισμό! Καταντάει κάπου ανούσιο και γελοίο παράλληλα. Και τι γίνεται όταν άτομα ρισκάρουν ακόμη και τη ζωή τους για μια selfie και συνεπακόλουθα χιλιάδες νέους followers?

Ποιο λόγο εξυπηρετεί μια έφηβη 16-17 ετών να «ποστάρει» συνεχώς τον εαυτό της για το που είναι, τι κάνει πώς είναι; Ποιο λόγο εξυπηρετεί ένα ενήλικα να ενημερώνει τους «φίλους» του συνεχώς για το τι φόρεσε, πώς το φόρεσε γιατί το φόρεσε ή… δεν το φόρεσε; Γιατί πολλές φορές η κατάσταση ξεπερνά τα όρια του προκλητικού μέχρι και του αηδιαστικού, προβάλλοντας για κάθε άτομο μια εικόνα  πολύ διαφορετική από αυτή που πραγματικά είναι.

Η τάση αυτή όμως έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Όχι μόνο από πλευράς των «selfie maniac» αλλά και από την  πλευρά αυτών που θέλουν να  ακλουθούν τους «maniac»! Είναι ένα είδος «φετιχισμού», μια τάση να θεοποιούν κάτι ασήμαντο και καθόλου εντυπωσιακό, που στα μάτια τους μοιάζει απλά μαγικό!

Χάθηκε το νόημα, χάθηκαν οι πραγματικές αξίες και το  μόνο που απέμεινε είναι ο θαυμασμός για κάτι ψεύτικο, για μια «χιλιορετρουσαρισμένη» εικόνα.

Ναι να βγάλεις τη selfie σου, δε διαφωνώ! Κι εγώ το κάνω κι όλοι μας το κάνουμε!

Μα πάνω από όλα, χωρίς να προκαλείς, χωρίς να «προσκαλείς» και χωρίς να εκτίθεσαι. Δεν χρειάζεται να προβάλλεις τα «προσόντα σου»  για να είσαι αρεστός! Απλά στη selfie σου να είσαι εσύ, η εικόνα που αντιπροσωπεύει τον πραγματικό σου εαυτό.

Ντύσου όμορφα, βάψου ελαφριά και φυσικά, βάλε το χαμόγελό σου και βγάλε μια selfie απλά για να θυμάσαι μια στιγμή, ένα μέρος, μια όμορφη μέρα που θα σου μείνει αποτυπωμένη στη μνήμη και η selfie σου απλά θα σου την θυμίζει! Πάρε το  selfie stick σου και βγάλε μια τέλεια selfie με σένα και τα φιλαράκια σου που τόσο αγαπάς για να θυμάστε μαζί τις όμορφες στιγμές σας. Αγκάλιασε τα παιδάκια και το σύζυγό σου και βγάλτε μια όμορφη οικογενειακή φωτογραφία. Αγκάλιασε το αγόρι σου ή την κοπέλα σου και κάντε μια αστεία γκριμάτσα! «Εδώ σε θέλω selfie μου» , για να χω να θυμάμαι και όχι  απλά για να νιώθω αποδεκτός/η από τα πόσα like θα μου κάνουν.

Bee Happy with your selfie but not with your selfie mania!

Δείτε το βίντεο για να δείτε που φτάνουν οι άνθρωποι για μια selfie και πείτε μου: είναι αρρώστια ή όχι;

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
5
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
2
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!