Ποιος να το έλεγε πως μία από τις μεγαλύτερες ειρωνείες της καθημερινής μας ζωής, θα ήταν πως εκείνοι οι αντιαισθητικοί κίτρινοι λεκέδες που εμφανίζονται στα ρούχα μας και συγκεκριμένα στα μπλουζάκια στη μεριά της μασχάλης, δεν είναι αποτέλεσμα της έλλειψης του αποσμητικού, αλλά της χρήσης του! Στοίχημα πως αρκετοί έχουν βρεθεί σε αυτή την δυσάρεστη θέση και σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο μπορεί να μας συμβεί. Υπάρχουν περιπτώσεις που όσο περισσότερο αποσμητικό χρησιμοποιεί κανείς τόσο χειρότερα κάνει τα πράγματα. Παρ’ όλο που η χρήση του αποσμητικού, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι καθημερινά επιβεβλημένη, σε συνδυασμό μάλιστα με την προσωπική μας υγιεινή, πολλές φορές ερχόμαστε σε δύσκολη θέση εξαιτίας αυτών των περιστατικών ενώ ταυτόχρονα διακινδυνεύουμε και την υγεία μας.

Ως γνωστόν, τα κοινά αποσμητικά του εμπορίου, σε πολλές περιπτώσεις φτιάχνονται με ακατάλληλα υλικά όπως το αλουμίνιο, με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν κινδύνους αναφορικά με την υγεία μας. Συχνά προκύπτουν διάφορα προβλήματα και πολλές φορές δεν έχουν καν το αναμενόμενο αποτέλεσμα που θα περίμενε κάποιος. Ειδικότερα όταν η καθημερινή χρήση αποσμητικού συνοδεύεται και από το καθημερινό ξύρισμα στις μασχάλες, μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνο, καθώς όταν το αποσμητικό διεισδύει μέσω των ανοιχτών πόρων στον οργανισμό μας, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας με την πάροδο του χρόνου.

Ακούγοντας αρχικά διάφορες ιστορίες, ήμουν αρκετά επηρεασμένη, ωστόσο αφορμή στάθηκε μια προσωπική μου περιπέτεια πριν μερικά χρόνια, οπότε και αποφάσισα να σταματήσω να χρησιμοποιώ τα κοινά αποσμητικά του εμπορίου και να ξεκινήσω να φτιάχνω το δικό μου σπιτικό αποσμητικό.

pinimg.com

Κάνοντας μια έρευνα στο διαδίκτυο, είδα πως κυκλοφορούν πολλές συνταγές για το πώς θα φτιάξουμε το δικό μας αποσμητικό. Μάλιστα είχα βρει μια που μου κέντρισε το ενδιαφέρον στο youtube! Παρατήρησα όμως πως τα υλικά που πρότειναν, προσωπικά δεν με έπειθαν και τόσο, μιας και τα ίδια δεν ήταν ιδιαίτερα «αξιόπιστα». Παραδείγματος χάρη, ένα από τα συστατικά που πρότειναν ήταν η βαζελίνη, η οποία ως γνωστόν περιέχει πετρέλαιο. Σίγουρα και μόνο στο άκουσμα της λέξης προσωπικά δεν θα ήθελα να χρησιμοποιήσω ένα τέτοιο υλικό και πόσο μάλλον να το βάλω στο σώμα μου. Σκέφτηκα λοιπόν να δοκιμάσω ορισμένες εναλλακτικές και να χρησιμοποιήσω βιολογικά προϊόντα. Έτσι λοιπόν κατέληξα σε άλλες λύσεις και με τα παρακάτω υλικά που θα σας περιγράψω, έχω φτάσει στο σημείο να φτιάχνω το δικό μου αποσμητικό.

Αρχικά, ανάλογα με την ποσότητα που χρειάζομαι, χρησιμοποιώ σε ένα κατσαρολάκι (και σε χαμηλή φωτιά) τρεις κουταλιές της σούπας βιολογικό λάδι καρύδας, δυο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα για να εξουδετερώσει τα οξέα (κατά προτίμηση βιολογική για να μην έχει αλουμίνιο), δυο κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ βιολογικό και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι. Το αιθέριο έλαιο μπαίνει στο τέλος και αφού έχουμε βγάλει από τη φωτιά την κατσαρόλα. Αν και υπάρχουν πολλά αιθέρια έλαια, έχω καταλήξει στο λεμόνι, διότι προσωπικά μου αρέσει η μυρωδιά του και ενισχύεται η αντιιδρωτική δύναμη του αποσμητικού. Επιπλέον, αυτό που έχω παρατηρήσει, είναι πως το συγκεκριμένο αποσμητικό δεν αφήνει λεκέδες σε ρούχα, σε αντίθεση με εκείνα του εμπορίου που πάντα μου κατέστρεφαν τα υπέροχα λευκά μπλουζάκια μου. Το συγκεκριμένο αποσμητικό βγαίνει σε μορφή κρέμας και συνήθως το αποθηκεύω σε βαζάκια.

Με τα χρόνια έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως είναι μια καλή λύση να φτιάχνουμε μόνοι μας αποσμητικά, διότι έτσι ρυθμίζουμε με ποιον τρόπο θα τα φτιάξουμε, το πώς θα τα φτιάξουμε, πόσο έντονα θα μυρίζουνε και κυρίως προσθέτουμε αρώματα που μας φτιάχνουν την διάθεση και ταιριάζουν σε εμάς προσωπικά. Αν πάλι είναι δύσκολο να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να το παρασκευάσετε εσείς, τουλάχιστον προσπαθήστε να προμηθεύεστε όσο το δυνατόν μπορείτε βιολογικά αποσμητικά που υπάρχουν στο εμπόριο.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: picklesnhoney.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
5
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
5
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!