Τα κοσμήματα, με την λάμψη που διαθέτουν ολοκληρώνουν και αναβαθμίζουν όλο το look σου.  Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να γνωρίζεις ποια κοσμήματα μπορείς να αναδείξεις καλύτερα, ειδικότερα στις περιστάσεις που επιθυμείς η εμφάνιση σου να είναι αψεγάδιαστη. 

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Η επιδερμίδα διαθέτει δύο χρωματικές στοιβάδες τον τόνο και τον υποτόνο. Ο τόνος της επιδερμίδας αποτελεί την πάνω χρωματική στοιβάδα του δέρματος δηλαδή την επιφάνεια που το χρώμα αυτής μεταβάλλεται ανάλογα με τους εξωτερικούς παράγοντες όπως για παράδειγμα την έκθεση στον ήλιο. Κατηγοριοποιείται σε πολύ ανοικτή , ανοιχτή , μεσαία και σκούρα απόχρωση και διακρίνεται με γυμνό μάτι.

Η κάτω χρωματική στοιβάδα της επιδερμίδας είναι ο υποτόνος όπου διακρίνεται σε ζεστούς, ψυχρούς και ουδέτερους υποτόνους. Ο υποτόνος δεν επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες οπότε το χρώμα δεν αλλάζει και με βάση αυτόν μπορείς να καταλάβεις ποια κοσμήματα σου ταιριάζουν.

t4.ftcdn.net

Θερμοί υποτόνοι: Τα χρυσά κοσμήματα είναι ιδανικά για σένα. Ο ζεστός υποτόνος του δέρματος σου αναδεικνυεί καλύτερα τα ζεστά χρώματα όπως το κόκκινο, το ροζ, το κίτρινο και τις αποχρώσεις αυτών.

Ψυχροί υποτόνοι:  Τα ασημιά κοσμήματα δένουν απόλυτα με την επιδερμίδα σου. Επίσης ο ψυχρός υποτόνος στο δέρμα σου ταιριάζει αψογά με αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου.

Ουδέτεροι υποτόνοι: Αν ανήκεις σ’ αυτή την κατηγόρια είσαι πολύ τυχερή. Οι υποτόνοι αυτοί είναι ένα μείγμα από θερμά και ψυχρά χρώματα, όποτε μπορείς να αναδείξεις τέλεια οποιαδήποτε απόχρωση κοσμημάτων και αν επιλέξεις.

Επομένως, διάβασε παρακάτω 2 τρόπους με τους οποίους μπορείς να βρεις τον υποτόνο του δέρματος σου και κατά επέκταση ποια κοσμήματα σου ταιριάζουν περισσότερο!

pinimg.com

1ος τρόπος : Test φλεβών

Βρες ένα καλά φωτισμένο μέρος και κοίταξε τις φλέβες στο καρπό σου. Αν η απόχρωση των φλέβων σου είναι πράσινη τότε διαθέτεις θέρμο υποτόνο ενώ αν οι φλέβες σου έχουν γαλάζια απόχρωση ο υποτόνος της επιδερμίδας σου είναι ψυχρός.  Σε περίπτωση που το χρώμα στις φλέβες είναι απροσδιόριστο τότε ανήκεις στους ουδέτερους υποτόνους.

2ος τρόπος : Test μαυρίσματος

Εάν είσαι από τα άτομα που μαυρίζουν στον ήλιο χωρίς να καίγονται ή έχεις την τάση να κοκκίνιζες στον ήλιο σημαίνει ότι εμπίπτεις στην κατηγόρια των θερμών ή των ψυχρών υποτόνων αντίστοιχα.  Αν συμβαίνουν και οι δυο περιπτώσεις, σημαίνει ότι ανήκεις στην κατηγορία των ουδέτερων υποτόνων.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: westwoodjewelers.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
0
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
2
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!