Μην νομίζεις ότι βάφτηκες, ξεβάφτηκες και τέλος! Το πρόσωπό μας είναι το πρώτο πράγμα που απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και περιποίηση γι’ αυτό πρέπει οπωσδήποτε με λίγα και απλά βήματα να μάθεις να το καθαρίζεις και να το κάνεις να λάμπει!

Βήμα 1ο

Καθαρίζουμε καλά με ένα γαλάκτωμα που πρέπει να προσέξεις να είναι κατάλληλο για το πρόσωπό σου και αν σε δυσκολεύει αυτό ψάξε να βρεις να είναι για όλους τους τύπους δέρματος. Καλό θα ήταν να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό για να σε βοηθήσει να καταλάβεις τι τύπο δέρματος έχεις.

Βήμα 2ο

Περνάς μετά το γαλάκτωμα μια λοσιόν επίσης κατάλληλη για το δέρμα σου. Αν έχεις λιπαρό δέρμα, προτίμησε μια herbal lotion, η οποία θα καυτηριάσει το πρόσωπό σου και θα το καλμάρει αν έχεις και σπυράκια.

Βήμα 3ο

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σαπουνάκι για καθαρισμό. Συνήθως το χρησιμοποιούμε σε λιπαρά δέρματα για να απορροφήσει την λιπαρότητα και να μας το κάνει πιο “ξηρό”.

Βήμα 4ο

Eye make up remover: μην ξεχνάς ότι τα παραπάνω δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στην περιοχή του ματιού, αφού το μάτι είναι αρκετά ευαίσθητο και χρειάζεται ειδικά προϊόντα για να ξεβαφτεί, οπότε θα χρησιμοποιήσεις ένα ντεμακιγιάζ ματιών, eye make up remover, που θα σου αφαιρέσει όλα τα υπολείμματα της σκιάς, του eyeliner και της μάσκαρας.

Βήμα 5ο

Κρέμα ημέρας. Η κρέμα ημέρας πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιείται καθημερινά, έτσι ώστε να γίνεται καλή ενυδάτωση του δέρματος. Θα πρέπει και σε αυτή την περίπτωση να βρείτε ποια ταιριάζει στον τύπο δέρματός σας και να μην ξεχνάτε να την βάζετε γιατί θα νιώθετε το δέρμα σας να σας “τραβάει”.

Βήμα 6ο

Αντηλιακή προστασία. Αν θες λοιπόν να αποφύγεις την εμφάνιση των πανάδων και των καφέ κηλίδων, η αντηλιακή κρέμα πρέπει να γίνει το δεξί σου χέρι. Δυστυχώς (ή ευτυχώς), ο ήλιος εδώ στην Κύπρο είναι αρκετός ούτως ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες για την εμφάνισή τους. Απλά να σου θυμίσω ότι ΠΡΕΠΕΙ να την ανανεώνεις κάθε 2-3 ώρες μετά από την πρώτη εφαρμογή της.

Βήμα 7ο

Μην ξεχνάς ότι αυτή την διαδικασία πρέπει να την κάνεις και το βράδυ, αλλά να αφαιρέσεις την αντηλιακή κρέμα και να προσθέσεις την κρέμα νύκτας, που επίσης είναι απαραίτητη για την καλή ενυδάτωση του προσώπου. Αν θες μπορείς αντί να βάζεις και κρέμα μέρας και κρέμα νύκτας, να πάρεις μια κρέμα που κάνει και για τα δύο. Πιστεύω ότι το βράδυ είναι πιο βασικός ο καθαρισμός του προσώπου μας γι’ αυτό μην τον αμελήσετε.

Βήμα 8ο

Πίλινγκ (peeling) προσώπου. Το πίλινγκ μας βοηθά για να μειώσουμε την λιπαρότητα στα λιπαρά δέρματα ενώ στους υπόλοιπους τύπους δίνει φρεσκάδα και βαθιά ενυδάτωση. Δεν το συστήνω να γίνεται επί καθημερινής βάσεως, κανονικά 2-3 φορές την βδομάδα.

Βήμα 9ο  

Τελευταίο και καλύτερο (Επιτέλους έννεν; ?): Μάσκα προσώπου. Η μάσκα προσώπου μας βοηθά στην τέλεια ενυδάτωση σε πολύ μεγάλο βαθμό και έχει πολλά σημαντικά και ευεργετικά προιόντα. Την χρησιμοποιούμε συνήθως μετά πίλινγκ. Α! Και ΜΗΝ ξεχάσετε να την απλώσετε στον λαιμό και στο ντεκολτέ όσες θέλετε!

Αυτά από μένα γι’ αυτή την εβδομάδα!

Φιλιά ??

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
11
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
2
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!