Δεν υπάρχει γυναίκα στον κόσμο που να μην έχει χρησιμοποιήσει έστω και μια φορά μάσκαρα στη ζωή της. Η μάσκαρα είναι ένα απαραίτητο καλλυντικό που βοηθάει πολύ να τονίσουμε τα μάτια μας και να τα αναδεικνύουμε κατάλληλα. Πρόκειται για ένα αγαπημένο καλλυντικό και είναι το μόνο που χρησιμοποιείται άνετα όλο τον χρόνο. Προσωπικά όταν πρόκειται να αγοράσω μια μάσκαρα κάνω εκτενή έρευνα, καθώς στην αγορά υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη. Υπάρχουν άλλες για όγκο, άλλες για μήκος ωστόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πως θα την εφαρμόσουμε σωστά, ώστε να έχουμε ένα όμορφο και επιθυμητό αποτέλεσμα. Αρχικά είναι σημαντικό να επιλέξουμε το σωστό βουρτσάκι μάσκαρας, ανάλογα βέβαια με το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Για παράδειγμα αν θέλουμε να είναι το κλασικό βουρτσάκι με τις τριχούλες ή το ίσιο πλαστικό με κλασικό σχήμα ή το βουρτσάκι χτένα ή βουρτσάκι από καουτσούκ που είναι λεπτό και μακρύ. Προκειμένου να έχουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα υπάρχουν ορισμένα tips που θα μας βοηθήσουνε να το πετύχουμε.

Χτένισμα πριν την χρήση:

Ένα βασικό πράγμα που χρειάζεται να γνωρίζουμε είναι πως πριν από κάθε μακιγιάζ είναι σημαντικό να «χτενίζουμε» τις βλεφαρίδες μας. Σχετικά με αυτό το κομμάτι είναι πολύ εύκολο να εξασφαλίσουμε μια «χτένα» από μια παλιά μας μάσκαρα. Μπορούμε να την πλύνουμε καλά ώστε να καθαρίσει και κάθε φορά που χρειάζεται να την χρησιμοποιούμε. Επιπλέον ένα τέτοιο βουρτσάκι είναι πολύ καλό και για να χτενίζουμε τα φρύδια μας ή να εφαρμόζουμε το καστορέλαιο.

Έντονο αποτέλεσμα:

Μόλις είμαστε έτοιμες και εφαρμόσουμε την μάσκαρα για πρώτη φορά, αμέσως μετά την πρώτη στρώση είναι καλό να περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα για να στεγνώσει λίγο. Με αυτόν τον τρόπο η επόμενη στρώση θα φαίνεται ακόμα πιο έντονη. Είναι πολύ σημαντικό όταν χρησιμοποιούμε την μάσκαρα, να έχουμε υπομονή και να μην βιαζόμαστε να τελειώσουμε γρήγορα. Προσωπικά πριν την εφαρμογή κάθε στρώσης περιμένω λίγα δευτερόλεπτα και πάντα καταφέρνω να έχω ένα έντονο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Κινήσεις:

Στην εφαρμογή της μάσκαρας είναι σημαντικό ακόμα και οι κινήσεις που κάνουμε. Είναι πολύ βοηθητικό να «παίζουμε» με το βουρτσάκι, να κάνουμε ζικ ζακ κινήσεις καθώς την απλώνουμε, να βάφουμε το πάνω μέρος στις βλεφαρίδες μας και φυσικά να αφαιρούμε το περιττό υλικό από το βουρτσάκι πριν την χρήση της σκουπίζοντας το απαλά ώστε να αποφεύγουμε τυχόν ατυχήματα. Σε περίπτωση βέβαια που μουτζουρωθούμε από την μάσκαρα, ένα επιπλεόν tip είναι να πάρουμε μια μπατονέτα να την βρέξουμε ελάχιστα και να αφαιρέσουμε το υλικό. Αν πάλι δούμε ότι το έχουμε παρακάνει, μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε την χτένα (που αναφέραμε πιο πάνω) και να αφαιρέσουμε το επιπλέον υλικό από τις βλεφαρίδες μας. Σχετικά με τις κάτω βλεφαρίδες, προσωπικά αν και ορισμένες φορές τις βάφω παρατηρώ πως βαραίνουν κάπως το μάτι και δημιουργούν κάτι σαν σακούλα, συνεπώς αποφεύγω να το κάνω.

govastileto.gr

Σε περίπτωση που ξεραθεί η μάσκαρα:

Όπως γνωρίζουμε είναι καλό να μην ανοιγοκλείνουμε συνέχεια την μάσκαρα διότι ο αέρας που εισέρχεται μέσα ξεραίνει το υλικό. Είναι προτιμότερο να την ανοιγοκλείνουμε με κυκλικές κινήσεις. Ωστόσο αν παρατηρήσουμε ότι έχει ξεραθεί το προϊόν μπορούμε να βάλουμε την μάσκαρα σε μια κούπα και να την γεμίσουμε με νερό από τον βραστήρα (εναλλακτικά σε ένα μπρίκι με νερό βάζουμε την μάσκαρα ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και μόλις πάρει μια βράση το νερό την βγάζουμε). Προσωπικά το εφαρμόζω συνέχεια και με έχει σώσει. Το ζεστό νερό μαλακώνει την μάσκαρα και την κάνει σαν καινούργια! Με αυτό τον τρόπο δεν πετάω ποτέ μια μάσκαρα αν πρώτα δεν τελειώσει.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: sf2.mariefranceasia.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
11
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!