Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα λιπαρά μαλλιά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προκειμένου να απαλλαγούν από την λιπαρότητα, λούζονται καθημερινά με αποτέλεσμα οι ρίζες τους να είναι ξανά πιο λιπαρές ακόμη. Πρόκειται για μια κατάσταση αρκετά δυσάρεστη και θεωρείται ένα σοβαρό αισθητικό πρόβλημα, καθώς τα όμορφα και περιποιημένα μαλλιά παίζουν σημαντικό ρόλο στην εικόνα ενός ανθρώπου και βοηθάνε στην αυτοπεποίθηση του.

patrisnews.com

Πώς δημιουργείται το πρόβλημα:

Η αυξημένη λιπαρότητα της τρίχας συνδέεται με την αυξημένη παραγωγή σμήγματος στο δέρμα του κεφαλιού, η οποία είναι συνήθως θέμα κληρονομικότητας. Ωστόσο επηρεάζεται και από συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες ή ακόμα και ορμονικές παραμέτρους, οι οποίες μπορούν να επιβαρύνουν την κατάσταση.

Σημαντικό ρόλο βέβαια παίζει και το πόσο συχνά τα λούζουμε, καθώς όπως αναφέραμε το καθημερινό λούσιμο μπορεί να είναι «καταστροφικό» δεδομένου ότι στην ουσία δεν βοηθάει να λυθεί το πρόβλημα. Το ιδανικό θα ήταν αν καταφέρναμε να λουζόμαστε δυο με τρεις φορές την εβδομάδα, αυτό ακριβώς που συμβουλεύουν και αρκετοί κομμωτές. Ακούγεται περίεργο αλλά δυστυχώς το συχνό λούσιμο εντείνει το πρόβλημα της λιπαρότητας.

Επιπλέον λόγοι που κάνουν τα μαλλιά να είναι λιπαρά, είναι η χρήση ζεστού νερού στο λούσιμο, καθώς και ο πολύ θερμός αέρας στο πιστολάκι. Ταυτόχρονα σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος που χτενίζουμε τα μαλλιά μας, καθώς ο πιο ενδεδειγμένος είναι να μην τα χτενίζουμε από την ρίζα αλλά να ξεκινάμε από πιο χαμηλά περίπου στο ύψος των φρυδιών.

Προτάσεις για να περιορίσετε τη λιπαρότητα:

Ευτυχώς όμως για εμάς υπάρχουν λύσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την λιπαρότητα και γιατί όχι να μπορέσουμε να την περιορίσουμε. Φυσικά για να συμβεί αυτό χρειάζεται υπομονή και διάθεση προκειμένου να τις αξιοποιήσουμε.

Μερικές χρήσιμες και αποτελεσματικές λύσεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι η χρήση επαγγελματικών σαμπουάν-κυρίως αυτά που είναι διάφανα- και υπάρχουν σε αφθονία στο εμπόριο καθώς και η χρήση των dry shampoo.

losbarberos.gr

Θα ήταν καλό επίσης όταν λουζόμαστε να χρησιμοποιούμε χλιαρό νερό και στο πιστολάκι να μην έχουμε πολύ θερμό αέρα.

Αν ψάχνουμε για πιο οικονομικές λύσεις υπάρχει και το γνωστό σε όλους μας ταλκ. Ναι καλά ακούσατε. Όσο και αν ακούγεται περίεργο η πούδρα ταλκ κάνει θαύματα στα λιπαρά μαλλιά! Εφαρμόζοντας λίγη ποσότητα η λιπαρότητα εξαφανίζεται και τα μαλλιά δείχνουν πιο φρέσκα και δυνατά.

mothers.bbend.net

Διαφορετική εναλλακτική λύση για όσους λατρεύουν τα φυσικά προϊόντα είναι και η πράσινη άργιλος. Η πράσινη άργιλος την οποία εύκολα μπορεί κάποιος να προμηθευτεί είτε από φαρμακεία είτε από καταστήματα βιολογικών προϊόντων, είναι πολύ αποτελεσματική, βοηθάει στο να μειωθεί η λιπαρότητα και δίνει ζωντάνια στα μαλλιά.

beautetinkyriaki.gr

Μπορούμε μάλιστα να φτιάξουμε και μια εύκολη σπιτική μάσκα μέσα σε ελάχιστο χρόνο και να την εφαρμόσουμε. Η διαδικασία είναι απλή: αραιώνουμε λίγη ποσότητα αργίλου με νερό και έπειτα ανακατεύουμε πολύ καλά. Η μάσκα είναι κιόλας έτοιμη ώστε να την απλώσουμε στις ρίζες και να την αφήσουμε να δράσει για μερικά λεπτά. Έπειτα μπορούμε να ξεβγάλουμε με χλιαρό νερό.

Οι παραπάνω προτάσεις θεωρώ πως είναι μια καλή αρχή προκειμένου να περιοριστεί το πρόβλημα της λιπαρότητας. Μετά από λίγο διάστημα θα δείτε και εσείς πως δεν θα χρειάζεται να λούζεστε καθημερινά και τα μαλλιά σας θα δείχνουν ακόμα πιο υγιή και λαμπερά.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: dynamikhgynaika.gr


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
5
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
4
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!