Όταν ακούμε την λέξη πλέξιμο συνήθως ο νους μας πάει σε ηλικιωμένες κυρίες και κυρίως στην γιαγιά μας. Πόσοι από εμάς δεν έχουμε λάβει σαν δώρο κάποιο πλεκτό στην παιδική μας ηλικία από τους παππούδες μας; Σίγουρα από τα πρώτα πράγματα που φτιάχνουν γονείς και οι γιαγιάδες για τα παιδιά τους, είναι διάφορες πλεκτές δημιουργίες. Μάλιστα ενώ τα παλιότερα χρόνια το πλέξιμο θεωρούταν μια πιο κλασική συνήθεια και κάποια στιγμή ίσως με τα χρόνια να είχε λησμονηθεί, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται πως πολλοί άνθρωποι έχουν κάνει στροφή σε αυτή την «παλιομοδίτικη» μα συνάμα δημιουργική και ψυχοθεραπευτική συνήθεια.

Δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί νέοι άνθρωποι, κυρίως θηλυκού γένους, προτιμούν να δημιουργούν τα δικά τους πρωτότυπα ρούχα και αξεσουάρ. Πέραν της δημιουργικής ώρας, διάθεσης και των διαφορετικών μοναδικών σχεδίων που φτιάχνουν, το πλέξιμο βοηθάει πολύ στο να αντιμετωπιστεί το άγχος και να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας. Είναι ένα χόμπι με πολλά οφέλη όπως τη χαρά της δημιουργίας, την εκτόνωση, την απόκτηση νέων γνώσεων και φυσικά μέσω αυτού μπορεί κάποιος να εξαντλήσει την φαντασία του, να προσφέρει διαφορετικά-προσωπικά δώρα σε δικούς του ανθρώπους και ταυτόχρονα να εξασκήσει το μυαλό του. Οι τρόποι πλεξίματος είναι ποικίλοι και συνδυαστικοί! Μάλιστα είναι πολύ εύκολο κάποιος να ξεκινήσει την ενασχόληση του με την συγκεκριμένη δραστηριότητα, μαθαίνοντας αρχικά τα βασικά βήματα και τις βασικές-απλές πλέξεις.

Όταν κάποιος ασχολείται με το πλέξιμο έχει την δυνατότητα να δημιουργεί μοναδικά και ξεχωριστά δωράκια για τους φίλους και την οικογένεια του βάζοντας την προσωπική του πινελιά και γούστο, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τα όμορφα συναισθήματα που έχει για τους οικείους του. Παράλληλα έχει την ευκαιρία να απασχολεί το μυαλό του και να το εξασκήσει με κάτι δημιουργικό μιας και το πλέξιμο έχει αποδειχθεί πως ασκεί και τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου. Ταυτόχρονα μπορεί να βοηθήσει και να βελτιώσει τα όποια τυχόν θέματα που υπάρχουν με την προσοχή και την εστίαση σε διάφορες δραστηριότητες. Επιπλέον έχει παρατηρηθεί πως μειώνει τα επίπεδα του άγχους, βοηθάει στην χαλάρωση και είναι σαν να κάνει κάποιος ψυχοθεραπεία. Ενώ σύμφωνα με έρευνες γλιτώνει από την κατάθλιψη και το χρόνιο πόνο. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που βρίσκουν διέξοδο σε αυτή την απλή και τόσο «σύνθετη» συνήθεια, καθώς η ενασχόληση τους με αυτό το χόμπι βελτιώνει και την διάθεση. Το πλέξιμο είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να φέρει κοντά όλες τις γενιές και συνδέεται με πολλές θεραπευτικές ωφέλειες.


Προσπαθήστε αν θέλετε, να το δοκιμάσετε και εσείς. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Ακόμα και αν δεν υπάρχει κάποιος δικός σας άνθρωπος για να σας βοηθήσει, στην αγορά κυκλοφορούν περιοδικά ειδικά σχεδιασμένα για να προσφέρουν γνώσεις καθώς επίσης υπάρχουν και αρκετές πηγές στο ίντερνετ, όπως για παράδειγμα το pinterest και το youtube. Εκεί μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει βίντεο, να πάρει ιδέες και να μάθει πολλά νέα πράγματα. Υπάρχουν επιπλέον πολλά καταστήματα, στα οποία μπορείτε και να πάρετε πληροφορίες και γιατί όχι να αγοράσετε τις πρώτες σας κούκλες και βελόνες.

https://www.singlewoman.gr/wp-content/uploads/2018/03/%CE%A7%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF.jpg

singlewoman.gr

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: 4moms.gr


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
6
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
6
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!