Loading

Μπαμπάς: Ο παντοτινός έρωτας κάθε κόρης, ο ήρωας, το καταφύγιο!

Ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου, είναι απ’ όλους τους μπαμπάδες ο δικός μου μπαμπάς. Η σχέση μας είναι μία σχέση λατρείας. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήσουν εκεί. Ήσουν η πρώτη μου λέξη. Τα πρώτα μάτια που αντίκρυσα. Πάντα δίπλα μου. Σε όλα. Στα εύκολα, και κυρίως στα δύσκολα, στα σωστά και στα λάθος. Ρόλος μπαμπά, αδελφού, κολλητού, σοφέρ, μάγειρα, τράπεζας. Όλα σε ένα. Έγνοιες, ευθύνες, ξενύχτια όλα για μας. Ξύπνιος μέχρι να επιστρέψω στο σπίτι αργά τα μεσάνυχτα, το ξυπνητήρι μου για το πανεπιστήμιο, για τις εξετάσεις, η υπενθύμιση μου για όλες τις μικρές, απλές και καθημερινές υποχρεώσεις που έχω να διευθετήσω. Είσαι εσύ που με κακόμαθες, και μου έκανες όλα τα χατίρια γιατί πολύ απλά ήμουν «η πριγκίπισσά σου». Καμία απογοήτευση ή στεναχώρια δεν είναι ίδια με εσένα δίπλα μου. Μου έμαθες να είμαι δυνατή, να μην λυγίζω. Πως όλα για κάποιο λόγο γίνονται και εφόσον υπάρχει θέληση όλα είναι δυνατά. Σύμμαχός μου σε όλα, κριτής μου στην κάθε μου επιλογή αλλά και ένθερμος υποστηρικτής σε ό,τι επιλέξω να κάνω.

kid101.com

Γνωρίζω πολύ καλά πως η χαρά μου είναι χαρά σου, και η λύπη μου λύπη σου. Η πίστη σου σε έμενα με έκανε πιο δυνατή, να μπορώ να στηριχτώ στις δικές μου δυνάμεις και να προχωρήσω μόνη μου. Δεν φοβάμαι να κάνω λάθος γιατί ξέρω πως εσύ είσαι εκεί να με βοηθήσεις και να με στηρίξεις. Δεν θα με μαλώσεις, ούτε θα μου θυμώσεις, παρά μόνο να μου εξηγήσεις τι μπορώ να κάνω για να γίνω καλύτερη. Αυτό το σύμπλεγμα της Ηλέκτρας (ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο η κόρη ερωτεύεται τον μπαμπά της, το αντίστοιχο του Οιδιπόδειου συμπλέγματος, μητέρας-γιου) υπάρχει λόγω του ότι όλες μας έχουμε ως πρότυπο εσένα που μας μεγάλωσες, μας αγάπησες, μας έκανες άνθρωπο και ευελπιστούμε να μπορέσουμε να βρούμε στο μέλλον κάποιο που να έχει αυτά που εσύ μας έδωσες. Γι’ αυτό και είσαστε αναντικατάστατοι στη ζωή μας. Η σχέση πατέρα-κόρης είναι ευλογία, μοναδική και είναι σχέση ζωής.

Καμία κόρη δεν αλλάζει με τίποτα τον μπαμπά της όπως φυσικά και το αντίστροφο, αν και οι περισσότεροι στην αρχή ήθελαν γιο για να συνεχίσει το επίθετό τους. Μερικές από εσάς, μοιράζεστε όλα σας τα ΄΄μυστικά΄΄ με τον μπαμπά σας (εγώ πάντως τα μοιράζομαι γιατί είναι κολλητός μου), και ξέρετε πως θα είναι εκεί για οτιδήποτε και αν χρειαστείτε, και δεν θα διστάσει να σας προστατέψει από όποιον τολμήσει να σας ενοχλήσει. Η σχέση πατέρα-κόρης είναι τόσο ιδιαίτερη που όσα χρόνια κι αν περάσουν, πάντα εμείς θα είμαστε το μικρό κοριτσάκι του μπαμπά που πρέπει να το προστατέψει και πάντα ο μπαμπάς  θα είναι αυτός που θα δίνει τις καλύτερες συμβουλές!

Οι μπαμπάδες, ζουν καθημερινά  με την κρυφή αγωνία του να μην μας λείψει ποτέ τίποτα και να έχουμε πάντα ό,τι θελήσουμε. Γι΄αυτό, καλό θα ήταν να τους δείχνουμε καθημερινά ακόμα και με τον πιο απλό τρόπο την αγάπη μας. Μια αγκαλιά, ένα φιλί, ένα μήνυμα και ένα τηλεφώνημα είναι τα μόνα που χρειάζονται από εμάς κι ας μην τον παραδέχονται, έτσι ώστε να επιβεβαιώνουν την αγάπη που τους έχουμε και να ξέρουν πως είμαστε καλά. Γιατί η μόνη προτεραιότητα στη ζωή τους, είμαστε εμείς. Ωστόσο όμως, δεν πρέπει να ξεχνούμε και τους μπαμπάδες που έφυγαν, οι οποίοι αν και δεν είναι εδώ, μαζί μας, δίπλα μας, ζουν μέσα μας, και η σκέψη τους βρίσκεται συνέχεια στο μυαλό μας. Μπορεί εσύ να μην τον βλέπεις, αλλά ο μπαμπάς σου σε ακούει και σε προσέχει. Εξάλλου, η αγάπη σου γι΄αυτόν και οι αναμνήσεις σας, δεν θα σβήσουν ποτέ.

Πείτε τους λοιπόν ένα σ ’αγαπώ, σ’ ευχαριστώ και συγγνώμη. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια ή περιττές πράξεις. Και στην τελική ο μόνος άντρας που θα μείνει στη ζωή σου είναι ο μπαμπάς σου γιατί έτσι είναι άλλωστε οι μεγάλοι έρωτες. Μπαμπά, όποιος και να έρθει στη ζωή μου, εσύ θα είσαι πάντοτε το λιμάνι μου. Σε εσένα πάντα θα γυρνώ, γιατί εσύ είσαι το βήμα μου. Συγγνώμη για όλες εκείνες τις φορές που σε στεναχώρησα, δεν το ήθελα..

ΑΓΑΠΩΣΕΕ ΠΑΠΑΚΗΗ ΜΟΥΥ <3

Υ.Γ Μάμαα μουυ, αγαπώσε τζιαι εσένα ξέρεις το, αλλά αδυναμία μου εν ο παπάκηηςς!!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Μπαμπάς: Ο παντοτινός έρωτας κάθε κόρης, ο ήρωας, το καταφύγιο!