Loading

Αστρονομία για αρχάριους: Τα βασικά που πρέπει να ξέρεις!

Aν μπούμε στην διαδικασία να σκεφτούμε και να αναλύσουμε το Διάστημα και το Σύμπαν, αλλά και την ανθρώπινη υπόσταση σαν μέρος αυτής της κοσμικής εξίσωσης, η υπαρξιακή κρίση είναι σίγουρη! Αυτό το άγνωστο εκεί έξω, σ’ αφήνει μεν σε μία σκαλωτική κατάσταση, η οποία όμως αποτελεί και την αρχή της αναζήτησης.

Αρχικά, μιλώντας για διάστημα, αναφερόμαστε στον χώρο εκτός της ατμόσφαιρας της Γης, όπου υπάρχουν και κινούνται τα ουράνια σώματα. Πλανήτες, αστέρια, νεφελώματα και γαλαξίες αποτελούν μέρος του διαστήματος.

forbes.com, byjus.com

Οι πιο πρόσφατες μάλιστα θεωρίες υποστηρίζουν ότι «Οι γαλαξίες και τα νεφελώματα αποτελούν μόλις το 5% της πραγματικής μάζας του σύμπαντος. Το υπόλοιπο 95% αποτελείται από σκοτεινή ύλη και σκοτεινή ενέργεια.» Με τον όρο σκοτεινή ύλη, προφανώς η επιστήμη δεν αναφέρεται σε κάτι μυστηριακό ή μεταφυσικό, αλλά στην αδυναμία να την ανιχνεύσουμε και να παρατηρήσουμε απευθείας από τα τηλεσκόπια.

gadgets360cdn.com

Next thing to know, ειδικά για όσους εκεί έξω νιώθουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου, I have bad news: Σαν μεμονωμένη οντότητα στην Γη, είσαι ο ένας από τους 7,6 δισεκατομμύρια. Είσαι δηλαδή, μία κουκίδα ανάμεσα σε άλλες κουκίδες.

Αν θες να στο κάνω χειρότερο, η Γη, η οποία αποτελεί κι αυτή έναν πλανήτη, θεωρείται ίσως από τους πιο μικρούς  πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος (Κρόνος enters the chat), καθιστώντας μας ολοένα και πιο μικρούς κι ασήμαντους από όσο περιμέναμε.

Συνεχίζοντας, το Ηλιακό μας Σύστημα βρίσκει το σπίτι σου σ’ έναν γαλαξία, τον Milky Way, ο οποίος αποτελείται από 400 εκατομμύρια αστέρες, κι είναι μόνο ένας από άλλους γαλαξίες εκεί έξω.

innovationnewsnetwork.com

Συμπέρασμα;

Σε αντίθεση με τον Coehlio, το σύμπαν μέσα στην άπειρη ύπαρξη του, ΔΕΝ συνωμοτεί για να αποκτήσεις κάτι εάν το θέλεις πολύ, γιατί πολύ απλά η παρουσία σου μπροστά του είναι ανούσια.

Για να μην σε αφήσω βέβαια με αυτήν την μαυρίλα στην ψυχή, σου έχω μερικά fun facts για το διάστημα και τους πλανήτες.

1. Για πολλές δεκαετίες,  οι επιστήμονες πίστευαν πως ο μοναδικός πλανήτης στο Ηλιακό σύστημα που διέθετε νερό ήταν η Γη. Με πρόσφατες έρευνές της, η NASA ανακάλυψε πως υπάρχει νερό και στον πλανήτη Άρη.

2. Τα αστέρια από νετρόνιο είναι τόσο πυκνά, που ένα κουταλάκι της μάζας τους ζυγίζει περισσότερο από το βουνό Έβερεστ!

3. Η περιστροφή της Αφροδίτης γύρω από τον Ήλιο διαρκεί 224 μέρες, ενώ η περιστροφή γύρω από τον εαυτό της διαρκεί 243 ημέρες, καθιστώντας έτσι την μία ημέρα να διαρκεί περισσότερο από τον ένα χρόνο! Επιπλέον, η Αφροδίτη γυρνάει αντίστροφα από τους άλλους πλανήτες, άρα ο Ήλιος δύει στην Ανατολή και ανατέλλει από την Δύση. (mind? Blown!)

wired.com

  • Το μέγεθος του Ηλίου είναι τόσο μεγάλο που η Γη χωράει μέσα του περίπου 1 εκατομμύριο φορές.

Πηγή:
Wikipedia.com ,https://frapress.gr/


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: ecozen.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Αστρονομία για αρχάριους: Τα βασικά που πρέπει να ξέρεις!