Loading

Αριστοτέλης: «Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον»!

svg22 Σεπτεμβρίου, 2020LovebeezΚΥΡΙΑΚΗ ΙΩΑΝΝΟΥ

Ο άνθρωπος ότι και αν λέει, χρειάζεται τη συντροφιά, την παρέα, την αγάπη, την ζεστασιά.
Ωστόσο,  σίγουρα όλοι περνούν απο κάποια στάδια, μέχρι να φτάσουν στους επίλεκτους της καρδιάς τους.

Όσο μεγαλώνεις, ο κύκλος σου θα μικραίνει αλλά θα αποτελείται από ανθρώπους διαμάντια, εκεί θα νιώσεις την πραγματική κατανόηση και αγάπη. Σε εκείνο το σημείο, θα καταλάβεις γιατί με κάποιους άλλους φίλους δεν έβγαινε πουθενά. Γιατί με τους φίλους διαμάντια, θα κολλάτε τόσο φυσικά, δεν θα χρειάζεται καμία προσπάθεια.

Αναμφίβολα, θα περάσουν πολλά άτομα από τη ζωή μας, όμως κυρίως όταν περίπου τελειώσεις το Πανεπιστήμιο, εκεί θα αντιληφθείς και θα δεις  ποιοι ήταν εκεί για σένα και υπήρχε αλληλοκατανόηση, ποιοι δεν ήταν και ποιοι όντως φαίνεται ότι θα παραμείνουν στη ζωή σου. Σε προειδοποιώ, ίσως και να ξαφνιαστείς.

res.cloudinary.com

Με το πέρασμα του χρόνου θα γίνεις πιο επιλεκτικός, όλο και θα μικραίνει ο κύκλος και τόσο πιο πολύ θα χαίρεσαι για τα άτομα που είτε έφυγαν μόνα τους, είτε εσύ έδιωξες για την δική σου ψυχική υγεία.

Θα αναζητάς την ηρεμία στους ανθρώπους γύρω σου, θα το δεις. Όσο μεγαλώνουμε, οι ρυθμοί της ζωής μας γίνονται ακόμη πιο γρήγοροι, ο χρόνος λιγοστεύει και όλο περισσότερες υποχρεώσεις προκύπτουν. Πίστεψέ με το τελευταίο πράγμα που θα θέλεις, είναι καβγά γιατί δεν πρόλαβες να περάσεις από τη φίλη να την δεις, άσχετα ότι έπρεπε να κάτσεις στη δουλειά παραπάνω.

Όσο περνά ο καιρός θα καταλάβεις ότι δεν έχει σημασία πόσο καιρό γνωρίζεις έναν άνθρωπο, αλλά τι χημεία έχεις με αυτόν. Και όταν λέω χημεία εννοώ την απόλυτη κατανόηση και σεβασμό που θα έχει ο ένας απέναντι στον άλλον, την χαρά που θα νιώθεις γιατί θα ξέρεις ότι το φιλαράκι σου είναι ευτυχισμένο και καλά όσο μακρυά σου και αν βρίσκεται, ακόμη και σε άλλη χώρα.

wixstatic.com

Εκτός αυτού όμως μπορεί να συμβεί και το άλλο. Άτομα τα οποία είχες στη ζωή σου χρόνια τώρα, να μην ταιριάζεις πλέον μαζί τους.

Τι εννοώ με αυτό; Εννοώ ότι πλέον εφόσον έχετε και οι δύο διαμορφώσει χαρακτήρα, κάπου ίσως να μην υπάρχει συνεννόηση, ούτε επικοινωνία γιατί άλλο είναι να είσαι έφηβος και άλλο να είσαι ενήλικας. Θα φτάσεις σε μια φάση της ζωής σου που θα θέλεις άτομα γύρω σου από τα οποία να μπορείς να αποκομίσεις … δεν εννοώ υλικά αγαθά αλλά γνώσεις. Θα νιώσεις την ανάγκη να έχεις άτομα γύρω σου τα οποία θαυμάζεις, γιατί με αυτό το τρόπο πάμε μπροστά.. ο ένας τραβά τον άλλο. Ότι είδους σχέση και αν είναι είτε φιλική, είτε ερωτική.

Ευχαριστούμε όσους ήρθαν και μας υπέδειξαν να μην γίνουμε σαν και αυτούς, αλλά ευχαριστούμε λίγο παραπάνω όσους ήρθαν ως δια μαγείας στη ζωή μας και έγιναν πρότυπα. Μας έκαναν μαθήματα, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν,  του πώς να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Αυτό είναι  που τους κάνει και ξεχωριστούς,  ότι δεν γνωρίζουν το πόσο ξεχωριστοί είναι. Δεν είναι αλαζόνες, ούτε εγωιστές… απλά σε αγαπάνε… έτσι απλά όπως ακριβώς είσαι. Είναι αυτοί που σου δίνουν τον χρόνο και τον χώρο σου, είναι αυτοί που δεν σε πνίγουν, είναι αυτοί που κατανόησαν ότι… μεγαλώσαμε κ ο ελεύθερος χρόνος πλέον δεν είναι τόσος πολύς. Είναι αυτοί που θα σου στείλουν ένα σ’αγαπώ κολλητάρι και θα ξέρεις ότι το εννοούν, άσχετα αν έχει ακόμη και μήνες να ειδωθείτε.

Ότι πιο όμορφο διάβασα εντελώς τυχαία είναι το πιο κάτω, άγνωστος ο καλλιτέχνης..

«Να θυμάσαι παιδί μου..

Θα συναντήσεις πολλά ανθρωπάκια στην ζωή σου..

Χαμένα στο μέτρημά τους..

Μετρούν ”φίλους”, πόντους,χρήματα,χιλιόμετρα..

Αλλά θα συναντήσεις και κάποιους ανθρώπους,

οι οποίοι, Απλώς,μετρούν οι ίδιοι..

ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ …»

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: friendd.space

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Αριστοτέλης: «Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον»!